Admiral Graf Spee /GPM/ 1:200

Modely soutěžní kategorie L

Moderátoři: old_Mr_Grim, numi

Odpovědět
Kovi

Admiral Graf Spee /GPM/ 1:200

Příspěvek od Kovi »

Zdravím přátelé,

dovolil jsem si založit toto vlákno, jelikož jsem tu AGS nenašel a je to škoda, že tu není... Jedná se o klasiku od GPM, kterou jistě spousta z vás má doma...

Obrázek

Pro mne je to taková změna ze žánru pozemního vojska a tudíž i výzva, kdy bych vás zkušenější modeláře průběžně žádal o rady při stavbě, na co si dát pozor a tak... :D a předem moc děkuji...

Takže prozatímní postup: podlepil jsem kostru, vyřezal a snažil se to všechno splácat dohromady a výsledek je tu - mimochodem vše zatím hezky pasuje, což oceňuji :D

ObrázekObrázek

A nyní mé plány a zároveň nějaké otázky (vím, že tady na fóru jsou již vlákna), ale byl bych vděčný za případné reakce sem:

1) mezižebří hodlám vyplnit doplňkovými příčkami - mám v plánu je řezat rovně z hrany na hranu - ne bompírovat, aby mi sedly krycí díly - je to tak ok? A jak daleko ty příčky dáváte od sebe?
2) začnu podvodními díly - a teď, odkud začínáte? Od středu ke krajům a nebo od konců do středu? a druhý dotaz, někde jsem četl, že přední 3 díly se slepí dohromady a pak se osazují jako celek? Blbost a nebo nutnost?
3) a prozatím poslední dotaz: chci vyřezat a zplastičtět okna v bocích - zasklít herkulem a natřít a nebo podlepovat nějakou fólií? A je to vůbec dobrý nápad, aby se mi díly neoslabily a pak nesesypaly... :shock:

Děkuji za rady :)
rempo

Re: Admiral Graf Spee /GPM/ 1:200

Příspěvek od rempo »

Zdravím ťa toto bola moja prvá loď po návratu k modelárstvu a keďže to bola skúška robil som ju zo skenu je to dobrý model,napíšem iba svoje skúsenosti ktoré nemusia byť správne
1 medzi rebra správne dávaj výstuhy z kartónu zarovno zo samotnými rebrami,vzdialenosť do 5mm.Dnes už ale tuto techniku som nahradil penovým polystyrénom a orezanie rezacím drôtom
2 musíš začať oblepovať spodnou častou samotné boky sa lepia na vrch podvodnej časti teda prekrývajú sa nie je to spoj na tupo,v návode je začať od stredu postupne na obe strany ale tato technika sa my veru neosvedčila prvý diel v strede musíš nalepiť absolútne presne čo sa my nepodarilo a tak som upravoval na každú stranu odvtedy začínam klasicky vpredu,vystrihovačka obsahuje spojovacie červené pásiky na rebra len si ich stenči až su hrubé ako kancelársky papier,vznikne vzduchová medzera medzi výstuhami rebier a samotnou obšívkou.
3 vyrezanie okien nerobím neporadím ti
veľa zdaru
Kovi

Příspěvek od Kovi »

Ahoj rempo,

děkuji za cenné zkušenosti a názory :D kdy je zkusím implementovat do stavby... Co se týče toho polystyrenu.... zas jsi mi dal brouka do hlavy, ale asi si na to ještě netroufnu :)

No, tak já se jdu pokusit o to příčkování :shock: :)
Kjuzino

Příspěvek od Kjuzino »

Ahoj,
lodě nejsou zrovna můj šálek čaje, ale budu se zájmem sledovat.
Přeji ti ať ti to jde o ruky a model se daří.
Odpovědět

Zpět na „Lodě / Ships“