Galerie - Zax

Vaše alba a přehledy dokončených modelů
Odpovědět
Zax
Kontaktovat uživatele:

Re: Galerie - Zax

Příspěvek od Zax »

Záchranársky tím

Mierka : 1:?
Autor : PRmodels (RAWEN)
Vydavateľ : ABC / patreon / payhip

Pár slov o predlohe:

Záchranársky tím (psovod so psom) je špecializovaná jednotka určená na vyhľadávanie stratených osôb v teréne, sutinách, lavínach alebo pod vodou. Tímy pomáhajú pri živelných pohromách a pátracích akciách.
Po ničivom zemetrasení vo Venezuele prišli na pomoc záchranári z celého sveta. Takisto naši záchranári odleteli na druhý koniec sveta pomôcť hľadať zasypaných ľudí, podobne ako boli pomáhať už po zemetrasení v Turecku. Títo ľudia, ale aj psy sú skutočný hrdinovia dnešných dní. Keďže ja mám rád psov (prakticky celý život mi robia spoločnosť) uvediem pár príbehov záchranárskych psov z Venezuely, ktoré som zachytil na internete.
-prvým psíkom je Tsunami z Venezuely, ktorý sa stal národným hrdinom po tom, čo so svojím psovodom Jorgem intenzívne pomáhal pri vyhľadávaní ľudí v sutinách. Tento pôvodne opustený a týraný pes prešiel náročným výcvikom a dokázal v troskách lokalizovať celkom 13 preživších osôb (pomáhal už v Turecku, Sýrii...pričom celkový počet zachránených sa blíži k 400)
- KAYRA je pes záchranárov z Peru, ktorý je doma oslavovaný ako skutočný hrdina
- MAX je nemecký ovčiak z Mexika, ktorý našiel 7 ľudí a 3 psov, než ho zasypali sutiny...(bol stiahnutý z akcie a lieči sa doma)
- Dastan, Rambo, Bart...z Čiech išlo 8 psov, zo Slovenska 4 a veľa, veľa ďalšich psov pomáhalo vo Venezuele (celkovo viac ako 4453 záchranárov a 204 psov). Všetky psy a ich psovodi dostali medaily od prezidentky Venezuely.

Obrázek

Model:

hľadal som figúrku hasiča - záchranára a zase som našiel u Rawena, ktorý v sérii svojich pohyblivých figúriek má hasiča, pričom pes je zase súčasťou figúrky policajta.
Takže túto dvojicu som si zlepil v rámci malej diorámy.
Psovi som dorobil záchranárske označenie (také ako sa používa na Slovensku).
Hasič má len malé úpravy, asi najviditeľnejšia je že som použil fóliu v kyslíkovej maske...figúrka je komplet pohyblivá, maska sa dá dať dole...
Podložka má rámik vytlačený na 3D tlačiarni, sutiny som urobil z polystirénu, kartónu, dreva a kamienkov, všetko pretmelené, pretreté šedou farbou. Vrchná vrstva je popol a na koniec zalakované...myslím, že to dopadlo celkom dobre...na ruku zasypaného človeka som použil časť ďalšej figúrky od Rawena. Nakoniec bol pes aj hasič zašpinený tak ako pri reálnom zásahu.
Tento model som zlepil ako poctu všetkým záchranárom a ich psom ktorý pomáhali nielen teraz vo Venezuele, ale aj pri iných živelných pohromách kde zachraňujú životy. Snáď sa mi to aspoň trochu podarilo.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=hyBxfNYmR5g

ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Kárl

Příspěvek od Kárl »

Jo jo podařilo,
jako vše tady, sem rád chodím pozorovat...
Paráda těším se na další.
Pic Karel
Zax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zax »

Ďakujem, času je teraz trochu menej, tak uvidim do čoho nakoniec strihnem ;)
Zax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zax »

Spice Fiero

Mierka : 1:43

Autor : P.Bestr (2008)

Pár slov o predlohe:

Spice Fiero sú historické pretekárske automobily vyvinuté britskou spoločnosťou Spice Engineering v spolupráci s automobilkou Pontiac. Tieto vozidlá úspešne súperili koncom 80. rokov v prestížnych vytrvalostných šampionátoch.

Obrázek

Model:

Model je jednoduchší, urobil som na ňom pár úprav, originál je v mierke 1:35, ja som si ho zmenšil do 1:43 a pridal som podložku, ktorú robím pre modely v tejto mierke.

ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Zax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zax »

Push Rod Butterfly
(kinetický model)

Autor: Rob Ives

Zdroj: https://www.creativecenter.brother/en-g ... terfly-002

Video: https://www.youtube.com/watch?v=2E5eSWYXF38

Jednoduchý automat od Roba Ivesa. Zase sa dá nájsť na stránkach Brother. Jednoduchý , ale celkom pekný automat motýľa, dá sa postaviť až 5 roznych druhov, ja som si vybral 3 z nich... Pár fotiek:

ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Zax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zax »

Lotus Esprit

Mierka: 1:43
Autor: Michal Antonický
Zdroj: ABC

Pridal som ďalšie auto v mierke 1:43 od M.Antonického. Ide o závodnú verziu Lotusu Esprit.
Lotus Esprit nie je pôvodne čistokrvné pretekárske auto, ale športové kupé, ktoré sa preslávilo v motoristickom športe špeciálnymi verziami ako Esprit X180R a Sport 300. Závodné modely jazdili v medzinárodných sériách triedy GT3 a v pretekoch vytrvalosti (BPR Global GT Series)

Obrázek

Model:

Model som upravil len veľmi málo akurát som pridal podložku. Pár fotiek:
(pridám aj fotku všetkých mojich áut v mierke 1:43)

ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Zax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zax »

Lancia 037 Rallye Martini

Mierka: 1:43
Autor: Michal Antonický
Zdroj: ABC

Ďalší model v tejto malej mierke. Jednu Lanciu 037 som už lepil, táto je v známejších farbách. Táto Lancia 037 vyhrala Rallye Monte Carlo 1983 vďaka jazdcovi Walterovi Röhrlovi a spolujazdcovi Christianovi Geistdörferovi s ikonickým dizajnom Martini. Išlo o prelomové víťazstvo pre zadokolku oproti silnejšej konkurencii s pohonom všetkých kolies (Audi Quattro)

Obrázek

Model som upravil - nesedela mi vysoká kabína, tak som ju znížil o 2 mm, nie je to ideálne, ale viac sa to asi blíži realite...ďalšie úpravy-upravená maska so zapustenými svetlami (takisto zadná časť), trochu upravené kolesá, upravená svtelná rampa, pridal som podložku a auto som zašpinil.

ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek

Na porovnanie pridávam foto oboch áut Lancia a tiež foto oboch áut dvojice Walter Röhrl/Christian Geistdörfer (Fiat a Lancia)

ObrázekObrázekObrázek
Odpovědět

Zpět na „Galerie postavených modelů / Galleries of finished models“