K-Wagen / Orlik/ 1:25

Modely soutěžní kategorie PT

Moderátor: jenda.e

Brzdič

Re: K-Wagen / Orlik/ 1:25

Příspěvek od Brzdič »

Já bych to asi nechal tak jak to je.
mahdy

Příspěvek od mahdy »

Taky bych to neřešil...jak říká můj otec " blbec si toho nevšimne a chytrák si bude myslet, že to tak má být"
Lukáš

Příspěvek od Lukáš »

Dokážu si představit, jak tě to mrzí, obzvlášť když jsi měl radost, jak se ti právě hlavně povedly. Ale jak naznačují chlapi, při pokusech něco takového opravit se většinou napáchá více škody než užitku. Ono taky skoro každý model má nějakou stranu, kterou ho na poličce otáčíme ke zdi, že? ;)
Kdybych se já snažil něco takového opravovat, určitě bych pracoval za sucha. Navlhčením pouze už teď narušený papír ještě více oslabíš. Pokud tě to bude i přesto štvát, zkusil bych místo přelepit tenoučkou vrstvou z rozvrstvené záplaty; určitě bych to také nelepil herkulesem.
OrasM

Příspěvek od OrasM »

Ďakujem za rady a tipy. Napadlo ma tiež iné riešenie. Otvor popri hlavni je dosť veľký a nezakrytý čo mi aj vadilo že to model nerieši, tak som popozeral fotky ako to bolo riešené pri tomto stroji a riešenie je vlastne na titulnej strane modelu. Dopracoval by som prekrytie diery medzi kanónom a vežou, čo vlastne prekryje aj poškodenie a splní to aj ďalší úžitok. Rezervy koloru mám dosť tak by to šlo. Samozrejme skúsil by som to najskôr na sucho a potom by som videl výsledok. Bude to mať ale jednu nevýhodu a to že už by už neboli hlavne pohyblivé, respektíve pohyb by bol obtiažny.
OrasM

Příspěvek od OrasM »

Ahojte kolegovia modelári. Trvalo to dlhé 2 mesiace ale stavba pomaličky pokračuje a tak sa podelím aspoň maličkým postupom.

Po posledných udalostiach som dostal chuť zostaviť niečo iné, niečo menšie a jednoduchšie, tak som si oddýchol pri stavbe vežičky. Dieliky som vyrezal, zaretušoval fixkami od AK (veľmi dobre sa s nimi pracuje, len škoda maličkého množstva odtieňov) a potom som ich zlepil dokopy. Dieliky sedeli veľmi pekne a lepenie bola radosť. Postup je to maličký ale aspoň prikladám jednu fotku.

Obrázek
Brzdič

Příspěvek od Brzdič »

Dobrý, už se těším na výsledek.
OrasM

Příspěvek od OrasM »

Ahojte kolegovia modelári.
Počas môjho vyťaženia a návratu k cyklistike som si si našiel čas aj na modelovanie a tak prinášam síce menší ale o to vizuálnejší pokrok.

Konečne som uzavrel konštrukciu obšívkou a tu musím dodať že nesedela. Nesedeli konkrétne otvory na otočné veže, tie boli malé a bolo potrebné ich zväčšiť až o 4 mm, čo je už značná nepresnosť. Pred lepením obšívky bolo potrebné vyrovnať povrch konštrukčnej časti z kartónu a tak som žiletkou poodrezával všetko čo vytŕčalo z roviny. Na ľavom sponsone som si dal viac záležať a je to výsledku vidieť. Čo ale nesadlo najviac boli otvory na guľomety, ktoré zasahujú až na pevnú časť konštrukcie a to tak že nešli ani vyrezať väčšie otvory lebo by nesadli iné diely. Tak som len prečnievajúci úsek vyretušoval na čierno a nie je to vidieť.
Pri lepení obšívky som opätovne skúsil viaceré spôsoby lepenia, konkrétne viacero lepidiel. Lepil som kanagónom a pracovalo sa parádne, drží to skoro hneď, lepil som aj klasickým herkulesom kde som roztieral lepidlo strierkov z kúsku odrezku kartónu, skúsil som aj červený herkules a nakoniec som odskúšal aj tyčinkový herkules. Vo výsledku všetko drží ako má a najviac sa mi osvedčila práca s tyčinkovým herkulesom pre jeho jednoduchosť nanášania. Musím ale uznať že pri tyčinkovom herkulese sa objavovali obtiaže s čistotou aby som si to celé nezamazal lepidlom, lebo na hranách to malo tendenciu nechávať hrubšiu vrstvu aj na obšívke, tak som to najskôr očistil a potom prilepil. Nič ťažké len je potrebné sa tomu venovať. Celkovo mi prišlo že obšívka je na šírku kratšia o 2-3 mm ako asi aj celý model počas stavby. Vo výsledku je všetko zlepené a pripravené na ďalší postup.

Teraz aj nejaké fotky z postupu.
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

PS: delovú vežu budem riešiť neskôr, teraz to chcem čo najskôr skompletovať a keby som stihol Nitru tak by som bol potešený, no uvidíme.
Odpovědět

Zpět na „Pásová technika / Tracked vehicles, tanks“