McDonnell Douglas F-4B Phantom II / MS Model / 1:33 / HOTOVO

Modely soutěžní kategorie LKT

Moderátoři: old_Mr_Grim, numi

Odpovědět
jenčik

Re: McDonnell Douglas F-4B Phantom II / MS Model / 1:33 / HOTOVO

Příspěvek od jenčik »

Moc pěkně postaveno a parádní report, takové to čtení na pokračování :) Nakonec i ty moderní stroje mají svoje kouzlo. Já bych hlasoval pro Buffalo.
Rohlos

Příspěvek od Rohlos »

Ahojte kluci (teda pokud se pod nějakým z nicků neschovává nějaká dáma :D )
Děkuju za gratulačky a pochvaly. Od takových es papíráckého světa to potěší stonásob! ;)

Tak, já asi anketu uzavřu. Hlas lidu promluvil..
Výsledky jsou následující a budu je taky respektovat, jak je v demokratické společnosti zvykem. ;)

Pro jednotlivé modely se vyslovilo:
Hawkeye - 4 hlasy
Buffalo - 3 hlasy
Hurri - 2 hlasy
Greif - 1 hlas

Takže příštím modelem bude letoun včasné výstrahy amerického námořnictva (sloužil teda u všmožných námořních sil) Grumman E-2C Hawkeye od GPM. ;)
Abyste si ale nemysleli, že ostatní hlasy znevažuju, následovat pak bude ono finské Buffalo. :)
A jsem tomuhle asi i rád. I když je B-239 moje asi nejmilejší éro (a to nejen kvůli tomu, že je to pravděpodobně nejkontroverznější bojové letadlo všech dob - podle mě určitě je! ), tak je slepovánka od Hala DOST komplikovaná a já bych nerad něco zkazil. Nedovedu si představit, žebych to třeba dělal znova...
Takže nějaká ta zkušenost navíc se určitě bude hodit, než se do něj pustím. ;)

A nějaké reakce přímo na vás:

@VS1156
Chyb je tam mraky. Asi nekazí celkový dojem a určitě ne moji radost z dokončení, ale zkušené oko se určitě pozastaví nad bezpočtem nedostatků... :)

@bronek
V tom případě přeju hodně štěstí při modelaci a kdybys potřeboval nějaký dodatečný info, jsem tady!
Jinak jsem na tu poličku koukal a jo, máš recht, přeskládal jsem knihovnu a už je Phantom v polici nejvyšší. ;)

@Kárl
Já mám strašnou slabost pro nejen palubní letadla, ale i hydroplány a tak.
Po tom, co jsem po stodvacáté shlédl Porca Rossa snad ještě víc. 8-)

@Jeanuss
Já si myslím, že pokud by člověku vadilo to výrazný prokreslení spojů, asi by bylo dobrý sáhnout po té samé stavebnici, jen v maskované kamufláži USAF. Taky ho mají a asi to nebude tak výrazné.
Ale s patinou to myslím bude stejný.
A s tím Hawkeyem to není tak špatný. I když je to čtvrt století starej model, patina je tam pěkně udělaná i když je model značně jednodušší, než Phantom.
Já jsem ale přemýšlel, žebych tam zkusil udělat pár svých vylepšenin. Otevřené dveře, složený křídla a palubní ukotvení. Ještě uvidíme, v hlavě toho mám dost. ;)

@silverman
Posunulo mě to o kilometr, to bez debat. Strašnej skok je vidět od mojí minulý stavby U-47. Během téhle vleklé práce jsem zjistil hóóódně nových postupů a způsobů tvorby!
A to by bylo bez šance, kdybych se sem nepřipojil a nereportoval. :)

@Toptop @kaktusak
Nebojte kluci, na Hurriho taky dojde. Pro mě je to prostě jednička Bitvy o Británii, i když historie furt dokola protěžuje Spitfajra. Takovej tichej dříč v pozadí a tím je mě strašně sympatickej.
Takže i na stavbu tohohle kousku se moc těším a jestli správně koukám, prozatím je třetí v pořadí. ;)

@jenčík
Pokud se líbí, budu v reportování svým vlastním stylem pokračovat. Snad to nikoho neuráží - spousta keců, málo fotek.. :D
Já jsem taky spíš vrtulovej, ale některý tu roury prostě jsou krásný, to se nezapře...
Vojta S

Příspěvek od Vojta S »

Já se také přidám k zástupu gratulantů,stavbu jsem sledoval od začátku a vyrostl tu moc pěkný model.V té knihovně mu to sluší :)
Kreatura

Příspěvek od Kreatura »

Líbí se mi B-239
Rohlos

Příspěvek od Rohlos »

HURÁÁÁÁ

Zajel jsem na výstavu a soutěž do Nehvizd, protože to mám kousek za barákem a říkal jsem si, "Hele, proč to nezkusit, nic za to nedáš!".
Navíc mrknout na úžasný modely ostatních.
Ujal se mě tam hned zkraje Zbyňa (Kaktusák), protože mě poznal podle modelu a tak jsem si přiřadil aspoň jeden obličej k přezdívce tady na fóru.
Druhý den jsem se seznámil ještě s VaškemS, který mě hodně pomohl během stavby.
Věřím, že tam bylo hodně zdejších kapacit, ale už jsem nechtěl být vlezlej, abych sondoval, kdo se pod jakým nickem nachází. :D

Šoupl jsem tam Phantoma a stalo se, o čem se mě ani nesnilo!!!
Obrázek

Obrázek

Jsem dojatej, šťastnej a nějak tomu nemůžu pořád uvěřit.
Nikdy v životě jsem v ničem nic nevyhrál. Ba ani na bedně nikdy nestál... a teď tohle!

V konkurenci dvou nádhernejch "stodevítek" se ta moje raketka nějak prodrala až nahoru... :o
Obzvláště na tu Horasovu E-4 jsem se nemohl vynadívat, proto jsem byl fakt překvapenej.

Děkuju ještě jednou všem. Je to zlato i pro všechny, kdo tady byli s pomocí a radou, nebo třeba jen drželi palce, podporovali mě a hnali mě stavbou dál.
Bez toho bych to určitě nedokončil a kdyby přece jen, určitě by to nebyl model na bednu!

DĚKUJU!!!

Kdyby se chtěl někdo mrknout naživo, mám v plánu vytáhnout Phantoma ještě do Neratek.
A teď se jdu zabejvat zase Hawkeyem, abych vám měl zase co předložit. ;)
Toptop

Příspěvek od Toptop »

Rohlos píše: pon 27.4.2026 8:59
Kdyby se chtěl někdo mrknout naživo, mám v plánu vytáhnout Phantoma ještě do Neratek.
Rozumím, čili do Neratovic poletuchu nebrat, nemá to cenu... :D

...a teď vážně: Velká gratulace, za mě zasloužená placka!
Kjuzino

Příspěvek od Kjuzino »

Velká gratulace ;)
Model vypadá moc krásně, velmi čistá a precizní práce. Klobouček.
VašekS

Příspěvek od VašekS »

"Druhý den jsem se seznámil ještě s VaškemS, který mě hodně pomohl během stavby."

To jsem nebyl já :D ;) .
Moc Ti gratuluju. Je to zasloužený!
OrasM

Příspěvek od OrasM »

Blahoželám k úspechu. Síce netuším ako vyzerali ostatné modely na výstave, ale tvoj model je spracovaný parádne, tak určite si to ocenenie zaslúži ;)
VS1156

Příspěvek od VS1156 »

Rohlosi, to je mazec! Klepu Ti rukou a gratuluju! Aneb, jak říkal jeden ze skřítků ve Třech veteránech: " Mám radost, že máš radost!" 😉

Nádhernej model úžasnýho letadla ve skvělým provedení, co chtít víc?! 😉👍

Držím palce s dalšími výtvory 🙂😉
Rohlos

Příspěvek od Rohlos »

Děkuju všem! Moc si vašich gratulací cením! ;)

@Toptop
No to určitě cenu má. ;)
Pokud u mě Neratky klapnou, rád bych tam vzal Phantoma jen na výstavu na čumendu a spíš se teď soustředím na Hawkeye, abych ho stihl.
Soutěže se asi může zúčastnit jen jeden model v dané kategorii, ne?

@VašekS
Takže mně chceš říct, že jsem tam celou dobu říkal Vašku náhodnému kolemjdoucímu? :D
VašekS

Příspěvek od VašekS »

Ahoj.
Třeba byl ten kolemjdoucí taky Václav :D :D . Já to opravdu nebyl ;) .
V Neratkách bychom se potkat mohli. Zatím je mám v plánu.
A letadel tam můžeš vzít, kolik chceš. MČR je tam v jiných kategoriích.
Odpovědět

Zpět na „Letecká a kosmická technika / Aircraft, real space“