Šikmá věž v Pise/ABC/Richard Vyškovský /1:150

Odpovědět
Umberto

Šikmá věž v Pise/ABC/Richard Vyškovský /1:150

Příspěvek od Umberto »

Ahoj všem. Je několik modelů, které jsou mimo F1 a které si chci slepit. Jedním z nich je Šikmá věž v Pise. Dva roky po sobě jsem ji viděl v Brně na papírovém království a moc se mi líbila.

No a teď nastal ten čas. Jsem zvědavý na papír z ABC, ale nějak to půjde. Začal jsem podstavcem. Koupil lišty spolu s modelářským extrudovaným polystyrenem a začal tvořit. Ještě čekám jak mi dorazí umělý trávník a dám to celé dohromady. Potom budou na řadě díly základů pro usazení celé věže, které vlepím do podstavce.

Obrázek Obrázek Obrázek

tak příště...
s_m_o

Re: Šikmá věž v Pise/ABC/Richard Vyškovský /1:150

Příspěvek od s_m_o »

tak na to jsem zvědav, taky si ji suším v archivku....
Umberto

Příspěvek od Umberto »

To jsme dva :)
Používám jako tahák vláko z dřívější stavby.

Základ podstavce je hotový a na sucho vložený do rámečku. Udělal jsem si kopyto z odpadové roury (16O) a doladil páskou velikost aby to pěkně sedělo a mohl jsem z venku nalepit výztužný lem. Po proschnutí pěkně drží tvar. Asi si všimnete , že kolem věže bude všude trávník a ne jak ve skutečnosti i chodník. Nelíbilo se mi to a takto mi to přijde čistější :P

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Tak snad brzy...
OrasM

Příspěvek od OrasM »

Proste staviaš model veže z doby keď tam ešte nebol chodník :D Základ máš dobrý, pekne to vyzerá, teším sa na pokračovanie ;)
Umberto

Příspěvek od Umberto »

Přesně tak, je to z doby bez chodníku :lol: :lol: :lol:

Dokončil jsem podstavec. Doplnil jsem výztuže č.82 a 111. Použil jsem originální díl , který jsem nalepil na 3mm karton a následně upravil a vlepil do kruhu. Přiznávám že je to ulehčení a nemusel jsem se tak moc piplat z originálním dílem, ale hlavně je to celé pevnější a bytelnější.

Obrázek Obrázek Obrázek

Konečně se můžu vrhnout na klasické papírové lepení a budu pokračovat dle návodu od Vrchního patra.
Odpovědět

Zpět na „Sakrální stavby“