Ahoj po delší době... na modelu se stále pracuje, ale jde to trošku pomaleji. Přibil nám na svět další modelář a tak po narození syna není tolik času.
Dodělal jsem brzdy , hasičák a volant. Ten jsem udělal trochu plastičtější v četně znaku z olověného drátu. ještě dodělám rozvody elektriky a sedačku s pásy a půjde se na výztužný rám.
Ahojda. Tak interiér je hotový. Teď mě bude čekat ochranný rám. Budu ho dělat z originálních papírových dílů. Bude to čisté a aspoň potrénuju stáčení trubiček:-)
Co se týče elektroniky tak tady soudruzi asi byli pod vlivem, otvory nesedí dle šablony, proto doporučuji se neorientovat podle naznačených vstupů, ale potom si udělat svoje tak aby to sedělo. Proto doufám že ochranný rám bude sedět tak jak má.....
Ahoj, tak rám mám hotový. Tady je trošku zmatek, kresba která by měla být 1:1 nesedí a i délky dílů nejsou dobře. Z tohoto důvodu jsem musel rám udělat z plastových profilů a i tak budu muset při usazování trochu upravovat, tak uvidím jak to tam sedne. Na první pokus nasucho to tam celkem sedí tak uvidím. Každopádně tady to asi každému bude vycházet jinak podle toho jak pochopí nákresy rámu a jak díly bude upravovat. Je to tak trochu loterie.
Tak se mi ještě dnes povedlo dát dohromady kastly a interiér s podvozkem. Nečekal jsem že to bude tak těžké. Nakonec se mi to povedlo a sedlo to celkem slušně. První co jsem přilepil byly prahy na bocích. Potom zadní nárazník a poslední jsem přilepil spodní lem předního nárazníku k podvozku. Co se týče rámu tak si sedl dobře a nikde nezavazí.
Ahoj...tak můžu prohlásit HOTOVO. Celkem jsem spokojený. Stavba mě bavila a auto tvarově ve finále vypadá proporčně moc pěkně a kola tomu dodaly ten dobrej fíling MTM aut.
Opravdu krásná práce. Pěkně se na to kouká. Také jsem si pořídil tento Mercedes DTM - ale s jezdcem Kurt Thiimem. Jen mě překvapilo na jak tuhém papíře jsou jednotlivé dílky vytištěny. Přišel mi docela tuhý. Lepilo se to a tvarovalo se ti z něj dobře? Nebo se mám připravit na boj s papírem
Máš pravdu Aleši že přední kola trochu víc vystupují. Ono všechno kolem kol je takové nepřesné a řešení dílu dost nešikovný a kdyby konzole na které je disk umístěn byl cca o 1-2 mm kratší tak by to vypadalo přirozeněji. Co se týče papíru tak jsem s ním žádný problém neměl, přijde mi to jako klasický offset tuzemským vydavatelů.
Před pár lety jsem od tohoto autora lepil free model Fordu Victoria.
A vybavuju si, že taky všechno celkem pěkně sedělo až na kola a nápravy, které jsem předělával.
Takže podobná zkušenost.