Před samotnou stavbou jsem kouknu na stránky MS Models a musím říct, že Štefino to má velice dobře promyšlené. Četl jsem rady a navody a světe div se, pořád se mam co učit.
Co jsem koukal po fóru, tak kromě autora to tu nikdo nelepil. Škoda ne!? Třeba se někdo přidá se stavbou...
Ale teď už ke stolu. Model samotný vypadá nádherně. Komplet bez chlopní. K modelu jsem pořídil lepty, lasery a určitě dojde i na 3D díly z resinu (nejsem zrovna ortodoxní papírák). A když to pomůže k lepšímu výsledku... Přinejmenším to ušetří čas, nervy i práci

První jsem zkusil rámy pro podvozky... nebo jak to nazvat. Nejsem zrovna odborník na lokomotivy, tak se předem omlouvám za mé laické názvy.
Použil jsem lasery a hned jsem narazil na první nepřesnosti ve vyplácích. Autor na to upozorňuje jak na svých stránkách, tak na obalu laserů. Zmenšení po vnějším obvodu na všech stranách o cca 1mm věci pomohlo. Tohle neni nic, co by mě odradilo od stavby.

Po tomhle "faux pas" jsem přeměřil všechny lasery a je to tak půl na půl. Pár dílů rozměrově sedí a pár jich je větší. To je pořád ok, pač se daji zmenšit. Mimochodem, všechny díly co jsou vydaný jako lasery jsou také v sešitě na kancláku. Ty jsou rozměrově 100procentní. Takže stačí podlepit a pohoda. Zjistil jsem, že mám ještě starší sadu laseru a u nových z Polska už je to s přesností daleko lepší.
Jdeme dál. Pokračuju na podvozku a to elektromotory. Tady žádná zaludnost není je si ohlídat kam jaký díl jde.

Pro dnešek to stačí. Momentálně jsem o kousek dál, ale to si necháme na příště.
Martin