Stále mi vŕtalo hlavou ako vyriešiť prečnievajúce bočné časti modelu a stále som nebol spokojný. Rozrezať model som nechcel, no postupným uvažovaním som nad tým uvažoval viac a viac až nakoniec som to poobzeral z každej strany a rozhodol som sa ho nakoniec rozrezať. Celej procedúry som sa veľmi obával nakoľko som musel zasiahnúť aj do obšívky a tam by to mohlo riadne skaziť celý model.
Nakoniec som sa rozhodol odrezať bočné výstuhy hrúbky 2mm umiestnené na vnútornej lodi a na spevnenie som bočnice rozrezal na menšie celky, odrezal presahujúce časti kartónu a vsadil som ich dovnútra. Zatiaľ som ich iba vložil aby som vedel ako to vyzerá, ale vo výsledku som spokojný a ďalším pokračovaním je ich zlepiť a spojiť všetky časti rozrezaných dielov dokopy. Nižšie pridávam pár fotiek vrátane zloženia na sucho.
Pri rozoberaní som spoznal kvalitu, presnejšie nekvalitu lepidla a mojej práce s ním. Lepidlo v spreji sa neosvedčilo vôbec a všetko sa odlepilo trošku silnejším potiahnutím. Pri tyčinkovom to bolo lepšie a miestami ostali ostrovčeky prilepeného papiera, ale nakoľko nič nebude vidieť a jednalo sa o konštrukčné časti tak to vo výsledku nevadí. Tam kde som použil disperzné lepidlo alebo herkules super, tak tam to držalo perfektne. Vo výsledku som rád, že to nedržalo pevne a väčšina išla odlepiť bez poškodenia. Aspoň viem že lepidlu v spreji a tyčinkovému (minimálne na veľké plochy) sa určite vyhnem oblúkom.