Tiger I Ausf. E / Angraf / 1:25

Modely soutěžní kategorie PT

Moderátor: jenda.e

Odpovědět
cenda

Tiger I Ausf. E / Angraf / 1:25

Příspěvek od cenda »

Jakožto člověk s oblibou v kolové technice, obzvláště malé dopravní technice, jsem dostal chuť si zkusit něco pro mně nestandartního a volba padla na Tiger. Po prolistování sešitu jsem dostal pocit, že to nemusí být nějak zvlášť náročné, protože byť má model spoustu drobných detailů, tak nedisponuje interiérem a motorovým prostorem.

Aktuálně mám přípravu dílů těla tanku (snad jsem si to nazval správně :D ), kdy jsem si z vlastní zálohy modelu vytvořil vektory a sám si na laseru vyřezal díly převážně z 1mm kartonu. Tím si i zjednoduším výrobu pásů ;)
Dále uvidím, jestli náhodou neobjevím nějaký díl, který bych si třeba kvůli složitému tvarování radši vytisknul na 3D tiskárně :)

Obrázek Obrázek
OrasM

Re: Tiger I Ausf. E / Angraf / 1:25

Příspěvek od OrasM »

Krásny model si si vybral a budem s radosťou sledovať- Pokiaľ Angraf model veľmi nepokazia tak si ho tiež kúpim, vyzerá parádne aj keď nemá interiér. Držím prsty nech to lepí ;)
cenda

Příspěvek od cenda »

OrasM píše: pon 17.11.2025 10:37 Krásny model si si vybral a budem s radosťou sledovať- Pokiaľ Angraf model veľmi nepokazia tak si ho tiež kúpim, vyzerá parádne aj keď nemá interiér. Držím prsty nech to lepí ;)
Lepí se to celkem dobře, akorát jsem byl přinucen vytáhnout vodovky a začít míchat barvy na retuš. Holt tady už základní paleta fixů nestačí :D A jediné nepřesnosti jsou zatím jen ty mnou vytvořené :D
Jinak se to zatím skládá celkem pěkně :)

Obrázek
cenda

Příspěvek od cenda »

Konečně nějaký ten drobný postup. Základ těla tanku snad hotový a jde se na části pohonu :)

Obrázek

Nějaké na první pohled skryté detaily

Obrázek Obrázek

A nějaké ty doma vyrobené laserem řezané díly :)

Obrázek

Retuš sice mám takovou všelijakou, ale na premiéru s vodovkama to není tak hrozný :D
Odpovědět

Zpět na „Pásová technika / Tracked vehicles, tanks“