TW1 - přestavba na BR 57 / Modelik / 1:25

Modely soutěžní kategorie VDT

Moderátor: jozkin

Tomasz

Re: TW1 - přestavba na BR 57 / Modelik / 1:25

Příspěvek od Tomasz »

Warailut1983 píše: pát 15.8.2025 0:51 Vyzerá to veľmi zaujímavo, rád uvidím celý tvoj postup. Je obdivuhodné, že si dávaš tú námahu prispôsobiť modely podľa reálnej predlohy, navyše keď všetko rysuješ ručne bez počítača. To dodáva práci úplne iný rozmer a autenticitu. Lokomotíva BR 57 znie ako parádny projekt – držím palce, nech sa darí a teším sa na fotky.
Ďakujem veľmi pekne za spätnú väzbu vážim si to.
Áno to prispôsobovanie som začal nedávno a stalo sa to takým mojím podpisom vrátane rysovania ručne a ručného rezanie šrobov nitov a pod. Počítače nemám veľmi v láske a ručne rysovanie ma stále núti premýšľať tvoriť riešiť je to zábavnejšie.
Tomasz

Příspěvek od Tomasz »

Detaily
Pridávam postup. Stále pracujem na detailoch v kabíne. Ako som už spomínal pôvodný kryt kotla vyzeral takto
Obrázek
Takže kvôli úcte k modelu som toto nechať nemohol. V predošlom príspevku som pridával hrubý základ. A teraz prišlo na rad peklo v podobe drobnosti ktoré robili skvelo ale už horšie osadzali.
Obrázek
Začal som týmto dielom. Finálny výsledok uvidíte na konci. Šlo o to že som si ten priestor nevedel rozdeliť a odhadnúť rozmery. Tento diel mi dosť pomohol a tým pádom to už šlo. Hoci priznávam postupoval som chaoticky.
ObrázekObrázek
Po tomto som si uvedomil že musím dokončiť káble v kabíne lebo akonáhle raz osadim kabínu už ju budem vedieť len jemne odsunúť ale nie dať preč. Takže pribudlo zopár detailov
ObrázekObrázekObrázek

Veľa toho nebude vidieť keď pribudne tender ale predsa nech to tam je :)
ObrázekObrázekObrázekObrázek
Obrázek
A na záver zhrnutie snažil som sa nafotiť to tentokrát lepšie
Obrázek
kaktusak

Příspěvek od kaktusak »

Budeš muset k jednotlivým fotkám připisovat co je model a co originál . Máš to tak dokonalé , že to nejde poznat . To je hodně velký level co předvádíš . RESPEKT !!!
rempo

Příspěvek od rempo »

je toto vôbec možné krása
Tomasz

Příspěvek od Tomasz »

Sedačky, Knorr a milión ďalších veci

Tak hlásim sa z mojim postupom na lokomotive. Naposledy som robil a dokončoval kabínu, no tá ešte hotová nebola. Pridal som tam pár detailov hlavne pribudli sedačky a závesy. Priestor to krásne oživilo
ObrázekObrázekObrázek

Tým bola kabína dokončená a ďalší krok bol navrhnuť zložitú srandu na boku lokomotívy, ktorá slúžila na predrievanie vody. Niektoré 57čky ich mali iné nie. Umiestnenie sa tiež dosť líši ale keďže sa mi to ako doplnok veľmi páčilo pustil som sa do stavby

Keďže všetko sedelo hodil som základovku následne nástrek a začalo peklo v podobe potrubí, vedení a všetkého možného napájania. Nefotil som všetko hodín len dôležité zábery
ObrázekObrázekObrázek

A keďže napájanie vyžadovalo stavbu prakticky všetkého tak musel som dokončiť aj ďalšiu vec, ktorou bolo dynamo poháňané parnou turbínou. Tie boli inštalované hneď za komín. Alebo v jeho okolí
ObrázekObrázekObrázek
Obrázek
Posledným návrhom bol Knorrov kompresor. A ako neustále opakujem každý môj model má chyby a je ich dosť a v tomto som urobil asi najväčšiu za posledný čas. Zle som si prerátal rozmery a moja dvojtýždňová robota bola súca do koša.
Kompresor som navrhol o viac než 1cm vyšší a o zhruba pol centimetra širší. Tu mi pomohol Miro Medovcik a upravil mi výkres Knorra do 25tky. Za čo mu ešte raz ďakujem. Stavba už potom bola pohodlná
ObrázekObrázek
A zatial to vyzerá takto. Ako vravím chýb by sa našlo ale spokojný som zatiaľ maximálne. Ostáva mi dokončiť tú potrubnú spleť a pustím sa do posledných detailov a pevne verím, že sa mi podarí nahodiť tiež wash a zjednotiť všetky tie odtiene a farby tak aby to vyzeralo dobre :)
ObrázekObrázek
hemza

Příspěvek od hemza »

Pomóóóćt!!!
Krásné bláznovství!!
Nádhera!!
Tomasz

Příspěvek od Tomasz »

hemza píše: pát 7.11.2025 21:26 Pomóóóćt!!!
Krásné bláznovství!!
Nádhera!!
Ďakujem pekne :)
Tomasz

Příspěvek od Tomasz »

Rýchle fotenie
Keďže mám lokomotívu skoro hotovú tak pridávam niečo z iného súdka. Kým nie je na podložke urobil som pár záberov s väčšou sestrou BR 52. Dva roky práce na jednom stole :D
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Jeanuss

Příspěvek od Jeanuss »

To je peklostroj! Krásné kousky!
Odpovědět

Zpět na „Železnice / Rail cars and engines“