Trať č. 047 Teplice nad Metují - Trutnov / Milan Weiner / 1:300

Odpovědět
mirec116

Trať č. 047 Teplice nad Metují - Trutnov / Milan Weiner / 1:300

Příspěvek od mirec116 »

Po roku som dokončil ďalší miniboxový projekt, tentokrát ide o železničnú trať dlhú takmer 5 metrov...

Námetom vystrihovačky od Milana Weinera v mierke 1:300 sa stala česká lokálna trať č. 047 Teplice nad Metují - Trutnov, ktorá vedie turisticky atraktívnou oblasťou Adršpašských skál. Model obsahuje tri reálne stanice - Teplice nad Metují, Teplice nad Metují - Město a Adršpach. Okrem reálnej zastávky Teplice nad Metují - Skály vystrihovačka obsahuje aj 8 (fiktívnych) zastávok pre prevádzku dvojcestných akumulátorových vozidiel.

Vystrihovačka vyšla v 10 číslach ABC v rokoch 2024 a 2025. Obsahuje 29 terénnych dielov - spolu 4,97 metrov koľají, 14 výhybiek, 3 stanice, 9 zastávok, 5 priecestí, 5 stromov, 17 lokomotív, 27 vozňov, 36 automobilov a 35 kontajnerov (stromy, vlaky a autá som doplnil od WDS).

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

V rámci tohto súboru vyšla aj vystrihovačka dvojcestného akumulátorového vozidla (fiktívneho) typu TT 450 A (W171, 1:100, ABC 2024) v krabičkovej verzii aj vo verzii s modelovým podvozkom.

Obrázek Obrázek Obrázek
JanO

Re: Trať č. 047 Teplice nad Metují - Trutnov / Milan Weiner / 1:300

Příspěvek od JanO »

Parádní modulová sestava :) .
pan Tau

Re: Trať č. 047 Teplice nad Metují - Trutnov / Milan Weiner / 1:300

Příspěvek od pan Tau »

Tohle je moje domovská trať. Jedna rejpavá poznámka, autobusová zastávka v Teplicích je moc blízko přejezdu, ve skutečnosti je těsně za odbočkou ke stanici.
Tady je na videu rozhovor s autorem o modernizací trati.
https://www.youtube.com/watch?v=TPi9N3q8pEo
Projekt na modernizaci podle požadavku kraje zpracovává autor. Mluvil jsem o tom s ním v muzeu v Polici, dost podrobně mně ho popsal a poslal mně k tomu materiály.
Trať potřebuje modernizaci nebo aspoň zrychlení a zvýšení kapacity. Po dokončení dálnice přes Trutnov se předpokládá zvýšení provozu do Adršpachu. Úsek z Trutnova na hranice má být hotový za dva roky a i to bude stačit ke zvýšení provozu.
Silnice z Trutnova je ve špatném stavu, začíná připomínat tankodrom. Každý den po ní jezdím do práce na kole, tak jsem pěkně vyklepaný. Silnice je trasovaná tak, že když by se kvůli opravě zavřela, tak budou moc dlouhé objízdné trasy. Tohle je jediná spojnice z Trutnova na Adršpach a přilehlých obcí.
Odpovědět

Zpět na „Miniboxové krajiny“