Jestli dobře počítám, bušíme tu do toho čtyři.
Tak jsem si říkal jestli dáme čtyři různé nástavby, když bude i pojízdná prodejna ... a pustil se do osmnácti židliček.
Áno presne to okolo okien a dverí, skúsil som všetky káble, bužírky, lanká, nite....a nič nesedelo, toto by mohla byť cesta. Ďakujem
Vyzerá to super, začal som robiť rovnakú nadstavbu, tak sem chodím po inšpiráciu.
Takže nástavba SPO, neboli skříňový přepravník osob, neboli bednobus
Poklopy střešních oken jsou stejné jako na soudobých Karosách, ty jsem okopíroval z EasyWorks/Amaterova modelu. Ostatní díly jsem si nakreslil sám.
Vlevo poklopy v původním měřítku 1:43, uprostřed když ještě jsem Attimonovi věřil, že Avie je v 1:32, vpravo v reálnějších 1:34 :-)
Madlo u dveří muselo dovnitř až po uzavření bedny zespoda, tak to bylo takové trochu stavění lodi v lahvi
Srovnání s fotkama podle kterých jsem kreslil interiér. Jsou z webu muzea technických zajímavostí v Chocni http://mtzchocen.cz/avia-a31-spo/
Pohledy dopředu a dozadu:
Moc pěkná bedna a skvěle zpracovaný interiér. Ještě si živě pamatuju, jak nás tím před dvaceti lety vezli na střední na brambory - vlezlo se nás tam přes třicet