Bayraktar TB2 / GPM / 1:33
Moderátoři: old_Mr_Grim, numi
Bayraktar TB2 / GPM / 1:33
Rozhodla jsem se zastřihnout do tohohle bezpilotního mazlíka a to v podobě vystřihovánky od GPM. Turecký dron Bayraktar BT2 zasáhl do bojů v Sýrii, Libyi, Náhorním Karabachu i v aktuálním konfliktu na Ukrajině.
Něco málo technikálií:
Rozpětí křídel: 12 metrů
Délka trupu: 6,5 metrů
Maximální vzletová hmotnost: 630 kg
Konstrukce: kompaktní trup s tlačnou vrtulí. Ocasní plochy jsou spojené do tvaru obráceného písmene V.
Pohon: motor Rotax 912 o výkonu 100 HP s tlačnou vrtulí
Maximální rychlost: 222 km/h
Cestovní rychlost: 130 km/h
Operační maximální výška letu: 7300 m
Trvání letu: >24 h
Operační dosah od řídicí stanice: 150 km
Vybaven je senzorovou věží s kamerou, nočním viděním a laserovým zaměřováním.
Disponuje čtyřmi pevnými nosníky schopnými nést rakety Roketsan MAM-C naváděné laserem a vybavené průbojnou, nebo tříštivo–trhavou hlavic o váze 22 kg nebo 70 mm rakety Cirit v raketnicích po čtyřech kusech a protitankové řízené střely UMTAS, jejichž dosah činí až 8 km.
Nádrž pojme až 300 litrů paliva.
A teď už k modelu. GPM bylo tentokrát velkorysé a nabídlo nám rovnou balení 2v1, protože si můžete z jednoho sešitku vykrouhat drony dva - v ukrajinských barvách a v tureckých s drsňáckým žraločím ksichtem. Co je ještě více potěšující, GPM s tímto počítalo i u laserů, takže na jednom archu jsou dvoje žebírka. Rozsah je skromný, na každý dron padly dva listy a na návodovky totéž. Jedná se tedy o nenáročný model na pár večerů.
Pro dnešek jsem začala jenom žebírky - kostrou trupu a křídel. Ta zatím nechám oddělená.
Něco málo technikálií:
Rozpětí křídel: 12 metrů
Délka trupu: 6,5 metrů
Maximální vzletová hmotnost: 630 kg
Konstrukce: kompaktní trup s tlačnou vrtulí. Ocasní plochy jsou spojené do tvaru obráceného písmene V.
Pohon: motor Rotax 912 o výkonu 100 HP s tlačnou vrtulí
Maximální rychlost: 222 km/h
Cestovní rychlost: 130 km/h
Operační maximální výška letu: 7300 m
Trvání letu: >24 h
Operační dosah od řídicí stanice: 150 km
Vybaven je senzorovou věží s kamerou, nočním viděním a laserovým zaměřováním.
Disponuje čtyřmi pevnými nosníky schopnými nést rakety Roketsan MAM-C naváděné laserem a vybavené průbojnou, nebo tříštivo–trhavou hlavic o váze 22 kg nebo 70 mm rakety Cirit v raketnicích po čtyřech kusech a protitankové řízené střely UMTAS, jejichž dosah činí až 8 km.
Nádrž pojme až 300 litrů paliva.
A teď už k modelu. GPM bylo tentokrát velkorysé a nabídlo nám rovnou balení 2v1, protože si můžete z jednoho sešitku vykrouhat drony dva - v ukrajinských barvách a v tureckých s drsňáckým žraločím ksichtem. Co je ještě více potěšující, GPM s tímto počítalo i u laserů, takže na jednom archu jsou dvoje žebírka. Rozsah je skromný, na každý dron padly dva listy a na návodovky totéž. Jedná se tedy o nenáročný model na pár večerů.
Pro dnešek jsem začala jenom žebírky - kostrou trupu a křídel. Ta zatím nechám oddělená.
Re: Bayraktar TB2 /GPM/ 1:33
Hele Vlčačka je zpátky !! Jsem zvědavý jak se s tím popereš , je to kulaté až hrůza . Každopádně budu sledovat .
Re: Bayraktar TB2 /GPM/ 1:33
Děkuji za uvítání.kaktusak píše:Hele Vlčačka je zpátky !! Jsem zvědavý jak se s tím popereš , je to kulaté až hrůza . Každopádně budu sledovat .
Uvidíme, co ta žebra, u GPM to bývá hop nebo trop.
Re: Bayraktar TB2 / GPM / 1:33
nechci byt za rýpala, ale nemáš špatně centroplán křídla. Respektive ty "trojúhelníky" ? Jinak budu sledovat zajimavý model.
Jasně, na fotce určitě, jak jsem to tak přiložila, tak možná obráceně. Při sestavování to už nalepím správně.Minor píše:nechci byt za rýpala, ale nemáš špatně centroplán křídla. Respektive ty "trojúhelníky" ? Jinak budu sledovat zajimavý model.
Tak pořád můžeš zkusit reparát na druhém dronu. Osobně bych ten trup nelepil jako proužky na kostru, ale samonosně jednotlivý proužky k sobě a pak bych to celý nasunul na kostru. A nebo bych do toho ty žebra strkal jednotlivě bez toho středového dílu.
Asi ani ne. Nedopadlo by to líp.
Ten středový díl to tak nějak kotví, toho bych se nezbavovala. Navíc chlopně na té obšívce jsou hrozně mrňavé.
Ten středový díl to tak nějak kotví, toho bych se nezbavovala. Navíc chlopně na té obšívce jsou hrozně mrňavé.
No já bych zase uřezal všechny chlopně a dal tam podchlopně . Aby tam nebyl vidět ten přechod mezi jednotlivými díly . A rozhodně první vytvarovat v ruce a pak vsunout kostru . A lepit to jen bodově .
- hromadko.s
Ahoj,
Ono to půjde, jen to chce trochu trpělivosti a vytrvalosti
držím Ti palce
držím Ti palce
Spíš jsem vyšla ze cviku. Ale co. Jde jen o papír.hromadko.s píše:Ahoj,
držím Ti palce
Taky ho mám v plánu.
Držím palce a sleduji.
Držím palce a sleduji.
Náhodou mrknu do letadel o ona je tady zpátky Vendy. Super, mám radost. A jak píšeš, je to jen o cviku, brzy to budeš mít zase v paži.
Neboj, brzy zase zpátky u autíček.Lukáš píše:Náhodou mrknu do letadel o ona je tady zpátky Vendy. Super, mám radost. A jak píšeš, je to jen o cviku, brzy to budeš mít zase v paži.