Modelik
Moderátor: Vojta Č.
Re: Modelik
Dnes jsem mluvil s majitelem GPM který mluvil s jedním z Modeliku a prý si to pochvalují. Každopádně o staré lokotky od modeliku bude zvýšený zájem.
Placatá loď a průmyslový domeček.Víc info tu- http://modelik.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Vagón krásný Zase něco nového, co tu ještě nebylo. Nebýt toho " druku cyfroweho " tak ho kupuju. Takto ať si ho modelik strčí za klobouk
- bedatruhlar
Tak za mě druk cyfrovy taky oželim
- hromadko.s
Kluci, jak já vám rozumím
Ale ja ne
Pavel M. - Tak si zkus koupit něco v digi tisku a slepit to jako čistostavbu. Taky porozumíš.
Tož tak ....
Tož tak ....
Je-li jako varianta "druku cyfrovego" jen "nevydat nic", tak buďme rádi, že je alespoň to.
- hromadko.s
Ale to je přesně to samý, co říkala Iva Pazderková: "Jako když máte sex, ale jste na to sám". Prostě to není ono
Radši bych si pořídil model i dražší, když budu mít radost z lepení.
Ale asi je nás jen pár, komu se tenhle nový trend nelíbí
Když se podívám na tu záplavu modelů slepených v druku cyfrovem
Radši bych si pořídil model i dražší, když budu mít radost z lepení.
Ale asi je nás jen pár, komu se tenhle nový trend nelíbí
Když se podívám na tu záplavu modelů slepených v druku cyfrovem
Jojo, modely tištěné touto technologií má smysl pořizovat pouze do archivu. Tedy nic pro mne.
No já osobně třeba začínám vážně uvažovat že si po novém roce koupím pistol a začnu stříkat.Na čistostavbu velké lokomotivy v lejzru si netroufám,přitom je tolik lákadel.Toto,má vyjít další velký dyzl od Angrafu.A k tomuto vagonu stříknout už dříve vydaného Kocoura a výsypný vagon v červených barvách.Jako serie je to pěkná,ale dva v offsetu a jeden v lejzru už se taky k sobě docela nehodí.
Tož hoši, já bych to tak nehrotil.
Když tak vzpomínám, tak poslední můj slepený model z ofsetu je před třemi lety T148 S1 od PMHT.
Od té doby samé lasery - buď formule (Rado, GPT) nebo doma tištěné free modely (KAMAZ, Boeing Iron Maiden). Je pravda, že laser je náchylnější na loupání, hlavně u stáčených dílů. Ale tady stačí být opatrnější, potom trochu více retuše a na závěr lak. Na věci, které se nemají lesknout s úspěchem používám matný lak. A u formulí od té doby nepoužívám agamu na pneu, ale taky volím přestříknutí matným lakem.
Teď začínám lepit Dakarku T815 Regazzoni. Mám obě verze - ofset i laser. A při srovnání jasu barev reklam zvítězil laser, původní ofset zůstal v archívu. Zatím se peru s podvozkem, a nevypadá, že by se to nějak extrémně loupalo. Někdy později zkusím přemluvit Spidu, aby mi vytiskl Bonverku v laseru - i když ofset mám. Tak hlubokou černou prostě ofset neudělá.
Tak nějak zní názor průměrného sporadického modeláře, ale jinak samozřejmě záleží na vkusu každého soudruha
Když tak vzpomínám, tak poslední můj slepený model z ofsetu je před třemi lety T148 S1 od PMHT.
Od té doby samé lasery - buď formule (Rado, GPT) nebo doma tištěné free modely (KAMAZ, Boeing Iron Maiden). Je pravda, že laser je náchylnější na loupání, hlavně u stáčených dílů. Ale tady stačí být opatrnější, potom trochu více retuše a na závěr lak. Na věci, které se nemají lesknout s úspěchem používám matný lak. A u formulí od té doby nepoužívám agamu na pneu, ale taky volím přestříknutí matným lakem.
Teď začínám lepit Dakarku T815 Regazzoni. Mám obě verze - ofset i laser. A při srovnání jasu barev reklam zvítězil laser, původní ofset zůstal v archívu. Zatím se peru s podvozkem, a nevypadá, že by se to nějak extrémně loupalo. Někdy později zkusím přemluvit Spidu, aby mi vytiskl Bonverku v laseru - i když ofset mám. Tak hlubokou černou prostě ofset neudělá.
Tak nějak zní názor průměrného sporadického modeláře, ale jinak samozřejmě záleží na vkusu každého soudruha