Formule 1 / speciál ABC / 1:24

Moderátoři: Zdeněk-TEO, Zrzek

Horas
Kontaktovat uživatele:

Re: Formule 1 / speciál ABC / 1:24

Příspěvek od Horas »

11. Minardi PS02, Alex Yoong, 2002, Petr Špinler

Předposledním modelem z tohoto speciálu, je pro mě toto Minardi. Je z doby, kdy jsem ještě sledoval každý závod F1 a pamatuju si na dvojici těchto černých formulí, jak vytrvale startovaly z posledních dvou míst startovacího pole a vytrvale kroužily dvě tři kola pozadu. Za celou sezónu získal pouze Mark Webber za jedno páté místo dva body do celkového hodnocení. Na druhou stranu ta černá těm formulím prostě sluší.
Lepení bylo naprosto bez problémů, zabralo mi 17 hodin čistého času a s výsledkem jsem spokojený, je vidět, že se zlepšuju, pokud slepím ještě dalších 11 formulí, tak už bude výsledek za co stát :lol:

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Nafe_CZ

Příspěvek od Nafe_CZ »

Nádherná stavba!
Lucas80

Příspěvek od Lucas80 »

Perfektní Minardi! Těším se na ten poslední kousek ze sešitu.
Horas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Horas »

12. Benetton B200, Giancarlo Fisichella, 2000, Petr Špinler

Poslední formule v sešitu byl tento pěkný Benneton ze sezóny, ve které vládlo Ferrari s McLarenem. I tak na něm Fisichella dvakrát dosáhl na stupně vítězů a skončil celkově na šestém místě v sezóně.
Stavba byla pohodová, první model, u kterého jsem zkusil nalakovat listy vystřihovánky ještě před prací. Tedy nelakoval jsem bočnice a běhouny pneumatik, ale zbytek stránek jsem přestříkl lesklým lakem. Papír byl pak pevnější, trochu hůře se lepil herkulesem a na konci jsem model stejně musel přestříknout lakem do lesku, takže test proběhl v pořádku, ale dělat to už asi nebudu.

Stavba všech formulí mi trvala sedm let, za tu dobu jsem se toho hodně naučil a je to na těch modelech znát, u prvních jsem ani nepodlepoval závěsy kol. I když je sešit plně rozstříhaný, s formulemi nekončím, mám jich doma neslepených ještě asi třicet. Když už jsem u toho - sháním sešity PKAA č. 2 a 6, kdyby někdo měl na prodej. :)

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
mr.S

Příspěvek od mr.S »

Fantastické zakončenie celého projektu ;) 7 rokov teda nieje málo a keď som si prelistoval celé vlákno, je to presne ako píšeš, čo formula to zlepšenie 8-) tie posledné sú krásne čisto zlepené, a čo viac perfektne nasvietené a odfotené :) na tom Benettone sa mi mega páči ta minimalistická podložka :!: Vlastná výroba?
Nafe_CZ

Příspěvek od Nafe_CZ »

Skvělá práce !
Umberto

Příspěvek od Umberto »

Moc moc moc pěkný.
Vojta S

Příspěvek od Vojta S »

Velmi pěkné zakončení série,ať se daří u dalších formulí!
Horas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Horas »

mr.S píše: pát 30.1.2026 10:32 Fantastické zakončenie celého projektu ;) 7 rokov teda nieje málo a keď som si prelistoval celé vlákno, je to presne ako píšeš, čo formula to zlepšenie 8-) tie posledné sú krásne čisto zlepené, a čo viac perfektne nasvietené a odfotené :) na tom Benettone sa mi mega páči ta minimalistická podložka :!: Vlastná výroba?
Podložka je z kartonu, každá formule má svoji vlastní podložku. Ještě jako rozloučení se sešitem vyfotím všechny formule najednou. Nejdříve ale budu muset opravit nějaké škody na starších formulích, které vznikly krátkým setkáním otevřené vitríny se zvědavým sedmikilovým kocourem... :D :D :roll:
VašekS

Příspěvek od VašekS »

On má kocour něco proti formulím?
Skvělá práce Honzo ;) .
Brzdič

Příspěvek od Brzdič »

Fakt pěkný, všechny tahle formule jsem taky kdysi lepil, no už je to snad přes 20 let :D
Lucas80

Příspěvek od Lucas80 »

Pěkně postavený model. Gratuluji k dokončení všech modelů ze speciálu! Bohužel sešit č. 2 a 6 nemám, resp. mám už z nich vše sestavené, snad se zadaří sehnat. Těším se na další stavbu F1 v tvém podání.
Odpovědět

Zpět na „Sport a F1“