Lokomotíva Moravia 1838 / Pressfoto / 1:43
Moderátor: Standa F.
Lokomotíva Moravia 1838 / Pressfoto / 1:43
Lokomotíva Moravia 1838
Mierka : 1:43
Autor : Richard Vyškovský
Vydavateľ : Pressfoto, Praha
Takže aj ja sa pridám, tých modelov by som rád zlepil viac, tak uvidím koľko stihnem...Ako prvý som si vybral model historickej lokomotívy Moravia z roku 1838. Model nebudem lepiť z originálu, keďže to plánujem mierne upravovať, takže som si niektoré časti musel vytlačiť viackrát a tiež aj preto, že originál je pomerne lesklý, tak neviem ako by sa to lepilo...Vytlačil som si to teda na overený matný fotopapier MP-101 od Canonu (170 g/m2).
Tak ako pri iných modeloch som začal dielmi, ktoré nemám moc rád, ale urobiť ich treba a to kolesami. Vyrezal som vzduch, čo bola trochu prplačka, keďže to mám podlepené 1 mm kartónom. Zadné kolesá sú viac menej hotové, na predné mám zatiaľ aspoň vyrezané všetky dieliky. Ďalšie úpravy budem robiť priebežne, vo finále plánujem urobiť podložku a celé to postaviť na koľaje, tak uvidím, čo sa podarí...
Mierka : 1:43
Autor : Richard Vyškovský
Vydavateľ : Pressfoto, Praha
Takže aj ja sa pridám, tých modelov by som rád zlepil viac, tak uvidím koľko stihnem...Ako prvý som si vybral model historickej lokomotívy Moravia z roku 1838. Model nebudem lepiť z originálu, keďže to plánujem mierne upravovať, takže som si niektoré časti musel vytlačiť viackrát a tiež aj preto, že originál je pomerne lesklý, tak neviem ako by sa to lepilo...Vytlačil som si to teda na overený matný fotopapier MP-101 od Canonu (170 g/m2).
Tak ako pri iných modeloch som začal dielmi, ktoré nemám moc rád, ale urobiť ich treba a to kolesami. Vyrezal som vzduch, čo bola trochu prplačka, keďže to mám podlepené 1 mm kartónom. Zadné kolesá sú viac menej hotové, na predné mám zatiaľ aspoň vyrezané všetky dieliky. Ďalšie úpravy budem robiť priebežne, vo finále plánujem urobiť podložku a celé to postaviť na koľaje, tak uvidím, čo sa podarí...
Re: Lokomotíva Moravia 1838 / Pressfoto / 1:43
Pomaly pokračujem, mám hotové všetky kolesá na lokomotíve a rám. Z rámu som vyrezal všetok "vzduch", kôli čomu som musel urobiť nové odpruženie lokomotívy. Celý rám som onitoval, čo bola síce pekná pakáreň, ale s tými nitmi to vyzerá celkom dobre, tak sa snáď oplatilo venovať tomu trochu času...Pár foto aktuálneho stavu:
Pěkné to máš. Onýtování, prořezání vzduchu a vůbec celý upgrade to hodně posunul.
Tohle byl jeden z prvních modelů, který jsem dal jako kluk dohromady.
Tohle byl jeden z prvních modelů, který jsem dal jako kluk dohromady.
Nádhera, vskutku vymazlený tunning.
Ďakujem, niečo sa podarilo, s niečím nie som až tak spokojný... Tie nity to celkom pekne oživili, aj keď ich tam bolo neskutočne veľa... Myslel som, že tender bude jednoduchší ako lokomotíva, opak bol ale pravda, celkom mi dal zabrať a aj tak s ním nie som celkom spokojný...pomaly s ním finišujem, už tam chýba len pár drobností...pomaly začnem robiť na podložke...pár foto aktuálneho stavu:
Začal som robiť aj na podložke, zvyčajne ako základ používam rámik z nástenky, teraz som to skúsil urobiť z fotorámčeka. Pri rezaní treba byť ale opatrný, lebo to nie je čisté drevo, ale je to olepené fototapetou, takže prípadné nepresnosti sa horšie maskujú...
Mám laserový set na koľaje, len mi pri ňom akosi chýba návod, alebo aspoň návodová kresba...skúsil som hľadať aj na nete, ale akosi som nič podobné nenašiel, nemá náhodou niekto tento set aj s návodovkou ?
Mám laserový set na koľaje, len mi pri ňom akosi chýba návod, alebo aspoň návodová kresba...skúsil som hľadať aj na nete, ale akosi som nič podobné nenašiel, nemá náhodou niekto tento set aj s návodovkou ?
Veľmi pekne ďakujem, s týmto návodom to už dám do kopy
Gratuluju k nádhernému modelu. Nýty i koleje to hodně zvedly, opravdu moc se mi to líbí.