Tatra 816-VWN9T 43 612 8x8.IR / Spida / 1:25
Moderátoři: Zrzek, spida, zvukar
Tatra 816-VWN9T 43 612 8x8.IR / Spida / 1:25
Ahoj všem...neodolal jsem a pustil jsem se do stavby tohoto krásného modelu...všechno zatím sedí a lepí se to bez problémů. Hodně mi pomáhá Brzdičova prezentace Mám za sebou hotový rám s čelní maskou, světla jsem zasklil pomocí fólie. Teď mě bude čekat přední a zadní náprava. Pro ty co se chystají lepit tento model a hledal by i správný odstín pískové na lasery, tak přikládám fotku modelářské barvy, která dokonale sedí a odpovídá pískové barvě modelu.
Re: Tatra 816-VWN9T 43 612 8x8.IR / Spida / 1:25
Super, že se do toho někdo pustil. Já jsem to držel v rukách asi 20x a byl jsem v hrozném pokušení a pak jsem to zase uklidil s tím, že toho mám hodně rozděláno.. No a teď jsem zase v pr... Ale možná ještě není pozdě na paralelku, co? A ještě mi totéž dělá ten človíček v pásovce s Ferdinandem. Držím palec a budu sledovat, zatím to vypadá dobře.
A ještě k té barvičce, děláš tím i retuš?
A ještě k té barvičce, děláš tím i retuš?
Jé to znám. Zatím pěkný začátek.
Zvědavý dotaz - barva zakoupena kde?
Že by nějaký modelářský obchod
zatím moc pěkné, ať se ti daří Jakub.
zatím moc pěkné, ať se ti daří Jakub.
Ne všude tyto barvy musí mít v sortimentu.
to určitě ne, jen stačí použít google nic ve zlém a omlouvám se OT...
Díky pánové...každopádně je to stavba na hodně dlouho...typuju celý tento rok:-) takže Ričmonde jestli chceš tak klidně paralerku ale aby jsi mě brzo nepředběhl.
Co se týče barvy tak jsem ji koupil v Brně v prodejně plastikových modelů MPM na Kounicové 60 Brno-Žabovřesky...Brňáci určitě znají:-)...pro všechny případy tady je odkaz přímo na barvu:https://www.mpmshop.cz/c045.
Samozřejmě funguje u nich i e-shop a kupoval jsem u nich i plastové kulatiny 1,2 a 3mm Tamyia https://www.mpmshop.cz/profily-konstruk ... 1#products, které jsem taky použil na rámu.
Co se týče barvy tak jsem ji koupil v Brně v prodejně plastikových modelů MPM na Kounicové 60 Brno-Žabovřesky...Brňáci určitě znají:-)...pro všechny případy tady je odkaz přímo na barvu:https://www.mpmshop.cz/c045.
Samozřejmě funguje u nich i e-shop a kupoval jsem u nich i plastové kulatiny 1,2 a 3mm Tamyia https://www.mpmshop.cz/profily-konstruk ... 1#products, které jsem taky použil na rámu.
Díky za info. Držím palce při stavbě. Také na mě čeká na vrcholu hromádky.
Ja uz mam objednanou tu barvu... Ještě svádím vnitřní boj, jestli poslat kv2 do supliku, ale asi to tak dopadne Kdyz vezmu ty racionalni argumenty pro zacatek tak jsou za 1. kv2 je jednoducha,to zvladnu za pochodu, 2. paralelka je motivujici a divacky zajimava a zvysi mi sanci na dokonceni, 3. tatru mi koupila k vanocum ma draha zena, tak by bylo dobre at vidi, ze na tom makam... 4. nemam soupravu pod Merkavu takze me asi ocekavej v zavesu
Ok, budu rád...každopádně pro mě je oproti modelům F1 které převážně lepím tento model tak rozsáhlý že jsem sám zvědavý jak to dopadne;-)
A čím tu barvu aplikuješ, když tam píšou, že není vhodná pro aplikaci štětcem
Ano to mě upozorňovali ale na malé plochy jako lasery a drátky úplně v pohodě a pokud by ti přišla barva moc hustá tak ji můžeš zředit ředidlem. Už jsem jsi na modelu aplikoval a krásně kryje a rychle schne (5minut) a je suchá.
Ahoj.
Vypadá to suprově. Velmi čistá práce .
Já jsem zatím ve fázi prohlížení tiskových listů a studování návodu.
K té barvě. Dík za dobrý tip. Především na drátky a profily ideální, bude dobře držet. Akorát trochu smrdíkuje, což může někoho nepříjemně překvapit. Tyto barvy jsou podobné autolakům a nejsou ředitelné vodou, takže je třeba koupit i ředidlo.
Vypadá to suprově. Velmi čistá práce .
Já jsem zatím ve fázi prohlížení tiskových listů a studování návodu.
K té barvě. Dík za dobrý tip. Především na drátky a profily ideální, bude dobře držet. Akorát trochu smrdíkuje, což může někoho nepříjemně překvapit. Tyto barvy jsou podobné autolakům a nejsou ředitelné vodou, takže je třeba koupit i ředidlo.
A helemese. Tak to už je druhá po betastavbě kterou vidím lepit. Moc děkuji. Budu sledovat