Fortschritt E-512 / Agromodels, Jiří Bouška / 1:32
Moderátoři: Zrzek, spida, zvukar
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Fortschritt E-512 / Agromodels, Jiří Bouška / 1:32
Vážení modeláři,
jsem zpět a můžeme pokračovat.
Vzdálenosti bočnic 175 na ose 174 nepoužiji. U skutečného kombajnu je vzdálenost rozdělena na tři stejné části a v každé části je 12 otvorů pro drátové pružiny.
Což by při naznačených vzdálenostech na ose 174 nešlo. Střed by byl širší !
Zde jsou správně měrky pro sestavení bočnic naháněče 175 na středovou osu.
A do každé osy příslušné otvory pro drátové pružiny pěkně vyvrtáme.
jsem zpět a můžeme pokračovat.
Vzdálenosti bočnic 175 na ose 174 nepoužiji. U skutečného kombajnu je vzdálenost rozdělena na tři stejné části a v každé části je 12 otvorů pro drátové pružiny.
Což by při naznačených vzdálenostech na ose 174 nešlo. Střed by byl širší !
Zde jsou správně měrky pro sestavení bočnic naháněče 175 na středovou osu.
A do každé osy příslušné otvory pro drátové pružiny pěkně vyvrtáme.
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Následuje montáž nahaněče.
Nejprve se na středové ose 174 zafixují středové bočnice 176, následně prostrkají středové dráty a krajní bočnice 175.
Zkontrolují se správné vzdálenosti bočnic na středové ose, kde se na krajích nechá větší vzdálenost ( finální delka středové osy 174 se upraví až na konci dle potřeby )
a středové dráty se vteřinovým lepidlem přilepí ke krajním bočnicím 175.
Nakonec se prostrčí osy pružin. Ty se ale zatím nepřilepují !
Následuje prolakování celků před osazením pružin.
Pokračujeme zhotovením samotných pružin z ocelového drátu 0,5mm a jejich osazení k obvodovým osám.
Nejprve se na středové ose 174 zafixují středové bočnice 176, následně prostrkají středové dráty a krajní bočnice 175.
Zkontrolují se správné vzdálenosti bočnic na středové ose, kde se na krajích nechá větší vzdálenost ( finální delka středové osy 174 se upraví až na konci dle potřeby )
a středové dráty se vteřinovým lepidlem přilepí ke krajním bočnicím 175.
Nakonec se prostrčí osy pružin. Ty se ale zatím nepřilepují !
Následuje prolakování celků před osazením pružin.
Pokračujeme zhotovením samotných pružin z ocelového drátu 0,5mm a jejich osazení k obvodovým osám.
Když už si s tím tak hraješ, tak takto vypadá péro nahaněče:
není provlečeno skrz trubku, ale je chyceno šroubem na trubku...
https://dilynatraktory.cz/sberaci-pero- ... JkQAvD_BwE
není provlečeno skrz trubku, ale je chyceno šroubem na trubku...
https://dilynatraktory.cz/sberaci-pero- ... JkQAvD_BwE
Nechci dělat chytrého, ale letmým pohledem do stodoly má pravdu Pavel. Jsou provlečeny skrz trubku...
Možná domácí výroba...díl v odkazu je originál a chytal se šroubem s velkou podložkou. Být skrz tak nějak nevím proč by tam asi ta pružina byla.
Pružný prst originál na lištu, žádná domácí výroba.
Viz: https://www.zemedelske-nahradni-dily.cz ... y-prst-15/
Viz: https://www.zemedelske-nahradni-dily.cz ... y-prst-15/
hm...tak to se omlouvám, my měli s pružinou, viz můj odkaz....
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
U podvozku obilné lišty jsem zatím jen narazil na nesedící číslování dílů s textem a návodkou.
V textu se píše : základní trubku sestavíte z dílů 140 a 146. Ve skutečnosti mají její čela číslo 154.
Já jsem původní chlopeň pláště trubky 140 odstřihl a nalepil jsem ji jako samostatný díl, abych měl čistý kruhový průřez.
A když porovnáte slepenou základní trubku s návodkou, také to číselně nesedí, vyznačená místa pro přilepení dalších dílů.
Zatím mám tedy sestavenou základní trubku s nápravou. Při lepení vzpěr nápravy ze špejlí, doporučuji nápravou prostrčit osu. Aby vám pak šla nápravou protáhnout.
V textu se píše : základní trubku sestavíte z dílů 140 a 146. Ve skutečnosti mají její čela číslo 154.
Já jsem původní chlopeň pláště trubky 140 odstřihl a nalepil jsem ji jako samostatný díl, abych měl čistý kruhový průřez.
A když porovnáte slepenou základní trubku s návodkou, také to číselně nesedí, vyznačená místa pro přilepení dalších dílů.
Zatím mám tedy sestavenou základní trubku s nápravou. Při lepení vzpěr nápravy ze špejlí, doporučuji nápravou prostrčit osu. Aby vám pak šla nápravou protáhnout.
-
- Kontaktovat uživatele:
Teď se řešila záhada správného nalepení krytu nápravy 143 Díky fotkám z Googlu se to povedlo. Z návodky je to hůř pochopitelné.
Nemá rubovou stranu a tak se musí nabarvit, nebo použít rezervní plochu. Třeba pokud nepoužijeme díl papírových per lišty díl 176
Vypadá to, že na základní trubce 140 jsou oproti návodné kresbě obráceně vyznačena nalepení držáků samotné lišty 153 a 154
Uvidíme zítra, jak to přesně je !
Nemá rubovou stranu a tak se musí nabarvit, nebo použít rezervní plochu. Třeba pokud nepoužijeme díl papírových per lišty díl 176
Vypadá to, že na základní trubce 140 jsou oproti návodné kresbě obráceně vyznačena nalepení držáků samotné lišty 153 a 154
Uvidíme zítra, jak to přesně je !
-
- Kontaktovat uživatele:
Zjistil jsem, že označení držáků lišty 153 a 154 je číselně prohozené na základní trubce 140
Pokud někde máme úzké chlopně, je lepší je vystřihnout širší, poté ohnout a zastřihnout. Ohýbají se tak mnohem lépe.
Vyznačení přilepení držáků lišty 153 a 154 je správně naznačeno na základní trubce 140 jen z jedné strany. Důležité je nalepit je rovnoběžně s nápravou.
Je lepší nejprve přilepit zadní držák 154, nechat ho proschnout a pak dle lišty dopasovat ten přední držák 153. Aby se vám nestalo, že je přilepíte a pak zjistíte, že vám mezi ně nejde obilná lišta zasunout.
Pokud někde máme úzké chlopně, je lepší je vystřihnout širší, poté ohnout a zastřihnout. Ohýbají se tak mnohem lépe.
Vyznačení přilepení držáků lišty 153 a 154 je správně naznačeno na základní trubce 140 jen z jedné strany. Důležité je nalepit je rovnoběžně s nápravou.
Je lepší nejprve přilepit zadní držák 154, nechat ho proschnout a pak dle lišty dopasovat ten přední držák 153. Aby se vám nestalo, že je přilepíte a pak zjistíte, že vám mezi ně nejde obilná lišta zasunout.
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Pokračuji sestavením odrazek a jejich držáku.
Držák je v pořádku ale pokud bych samotné odrazky slepil dle naznačených ohybových značek, tak to rozhodně nebude vypadat jako na NK.
Jedině tu jednu chlopeň ohnou také dolů, slepit, nasunout pomocí otvoru v odrazkách na držák z drátu na doraz a zalepit.
Držák je v pořádku ale pokud bych samotné odrazky slepil dle naznačených ohybových značek, tak to rozhodně nebude vypadat jako na NK.
Jedině tu jednu chlopeň ohnou také dolů, slepit, nasunout pomocí otvoru v odrazkách na držák z drátu na doraz a zalepit.