Noční hlídka, Rembrandt van Rijn, 1642 - Piet Design
Noční hlídka, Rembrandt van Rijn, 1642 - Piet Design
Zdravím všechny!
Tentokrát něco úplně jiného.
Noční hlídka, vystavená v Rijksmuseu jako trvalá zapůjčka od města Amsterdamu s podtitulem Důstojníci a další střelci z II. okrsku v Amsterdamu, pod velením kapitána Franse Bannincka Cocqa a poručíka Willema van Ruytenburcha, známá jako „Noční hlídka“, je obraz nizozemského malíře Rembrandta.
Dílo, dokončené v roce 1642 pro Amsterdamský střelecký cech, je považováno za Rembrandtovo mistrovské dílo a jeho autenticita nebyla nikdy zpochybněna díky kompletní dokumentaci jeho původu a četným dochovaným dokumentům a zprávám. Je také vrcholem žánru nizozemských skupinových portrétů a střeleckých scén. Noční hlídka není jen jedním z nejdůležitějších objektů nizozemského národního kulturního dědictví, ale také jedním z nejslavnějších obrazů na světě. Jako takový je po generace předmětem uměleckohistorického výzkumu, přičemž studie zkoumaly tento obraz důkladněji než téměř jakékoli jiné umělecké dílo.
Díky, Wikipedie.
Toto mistrovské dílo znovu vytvořím ve 3D.
Těším se na vytvoření této kopie uměleckého díla a s pozdravem,
Kurt
Tentokrát něco úplně jiného.
Noční hlídka, vystavená v Rijksmuseu jako trvalá zapůjčka od města Amsterdamu s podtitulem Důstojníci a další střelci z II. okrsku v Amsterdamu, pod velením kapitána Franse Bannincka Cocqa a poručíka Willema van Ruytenburcha, známá jako „Noční hlídka“, je obraz nizozemského malíře Rembrandta.
Dílo, dokončené v roce 1642 pro Amsterdamský střelecký cech, je považováno za Rembrandtovo mistrovské dílo a jeho autenticita nebyla nikdy zpochybněna díky kompletní dokumentaci jeho původu a četným dochovaným dokumentům a zprávám. Je také vrcholem žánru nizozemských skupinových portrétů a střeleckých scén. Noční hlídka není jen jedním z nejdůležitějších objektů nizozemského národního kulturního dědictví, ale také jedním z nejslavnějších obrazů na světě. Jako takový je po generace předmětem uměleckohistorického výzkumu, přičemž studie zkoumaly tento obraz důkladněji než téměř jakékoli jiné umělecké dílo.
Díky, Wikipedie.
Toto mistrovské dílo znovu vytvořím ve 3D.
Těším se na vytvoření této kopie uměleckého díla a s pozdravem,
Kurt
Re: Noční hlídka, Rembrandt van Rijn, 1642 - Piet Design
Zdravím všechny!
Dnes začínáme s 3D kopií mistrovského díla!
Dnes začínáme s 3D kopií mistrovského díla!
- Přílohy
Tahle stavebnice vypadá fakt vtipně.
Trochu mi připomíná postavy ze South Parku.
Originál jsem viděl v muzeu, tak jsem zvědavý na porovnání.
Hodně štěstí při stavbě...
Trochu mi připomíná postavy ze South Parku.
Originál jsem viděl v muzeu, tak jsem zvědavý na porovnání.
Hodně štěstí při stavbě...
Zdravím z Rijksmuseum Amsterdam...
Rembrandt je v práci...
Rembrandt je v práci...
Roztomilí kluci dostávají posily!
Vpřed s Rembrandtem...
Ahoj přátelé 3D umění...
Krásná šílenost. Parádní práce.
Ahoj všichni,
@Yvan, děkuji!
Pan Rembrandt si dal krátkou pauzu, ale teď se k tomu vrací...
@Yvan, děkuji!
Pan Rembrandt si dal krátkou pauzu, ale teď se k tomu vrací...