Papírová Růže 24.-25.5.2019

Výsledkové listiny, fotografie a postřehy ze soutěží a výstav papírových modelů
Odpovědět
Šidi
Příspěvky: 267
Registrován: úte 7.2.2012 18:49
Bydliště: Brno - Lužánky / Bystrc

Papírová Růže 24.-25.5.2019

Příspěvek od Šidi »

Krásná akce, modelů a rozhodčích dost, dobrého jídla víc než dost, stylové madeile, zajímavé doplňkovky. Ve městě jako vždy plno atrakcí a krásné počasí.

Poděkování patří Růžákům a jejich pomocníkům, kteří tu to vynikající soutěž připravili.

Už se těšíme na příští ročník.
Uživatelský avatar
kaktusak
Příspěvky: 2558
Registrován: sob 21.1.2012 10:39
Bydliště: Kyjov

Re: Papírová Růže 24.-25.5.2019

Příspěvek od kaktusak »

Do Hradce , se každý rád vrací . Příjemná ,pohodová , klidná akce . Hodně dobrého jídla . Podle mě bylo víc modelů než loni .
Pokud to jen trochu půjde příští rok jedu zas .
Uživatelský avatar
Medium
Příspěvky: 399
Registrován: pon 30.1.2012 21:28

Re: Papírová Růže 24.-25.5.2019

Příspěvek od Medium »

První polovina posledního květnového víkendu 24. - 25. 5. se v Jindřichově Hradci konala tradiční soutěžní výstava papírových modelů "Papírová růže". A pro nás liberečáky to je již třetím rokem nedílná součást našeho výjezdního kalendáře. Vydali jsme se ve složení Vojta Volný, Martin Tomka a já. V Praze jsme ještě s sebou vzali známého a oblíbeného autora vystřihovánek staveb a vypravěče zážitků Ondru Hejla. Na jih Čech se vydal druhým autem ještě Tomáš Herder s manželkou, aby si soutěžní akci protáhli na celovíkendový výlet.

Cesta minimálně u mně vzbuzovala velké obavy, neboť předchozí 2 roky nás pokaždé zdržely nějaké problémy na silnicích, a to jsme mohli jet kudy jsme chtěli. A zrovna tentokrát hlásili problémy na D1 již od brzkého rána. Ale k našemu štěstí a mému překvapení se všechny zácpy rozpustily a my jsme profrčeli ze severu až na jih bez jakéhokoliv problému. Po příjezdu do malebného Jindřichova Hradce jsme vybalili a přihlásili soutěžní modely a také se ubytovali v nedalekém penzionu. Pořadatelé Papírové růže nám připravili večeři doplněnou vánočním cukrovím. Následoval obtížný úkol ohodnotit všechny soutěžní modely. Ač je jindřichohradecká akce spíše menšího rázu, o pěkné modely tu rozhodně není nouze. Tudíž rozhodování o vítězích bylo hodně náročné. Pak již klasické debaty s modelářskými přáteli nad všemožnými tématy a v hloubi noci jsme se odebrali ulehnout alespoň na pár hodin, abychom načerpali síly na další den.

Sobotní den nás přivítal oproti všem neblahým prognózám opět v nádherném slunečném hávu a my jsme nemohli ani dospat a vydali se do víru pravda malého města, ovšem s bohatou nabídkou aktivit. Já jsem se rozhodl pro prohlídku hradu a zámku Jindřichův Hradec, který vyšel v nedávné době zpracovaný do papírového modelu nestorem českých vystřihovánek panem Vyškovským. Vojta, Martin a ostravský člen našeho libereckého klubu Licard Tomáš Hrebík se vypravili nejdříve zdokumentovat několik místních staveb pro případné převedení taktéž do papírových modelů a následně se vydali pátrat po pokladech v moderním pojetí - geokeschingu. Tomáš Herder s paní se vydali dokonce až na nedalekou zříceninu majestátního hradu Landštejn a výlet si opravdu dle jeho slov užili a získali tak nádherný zážitek. V centru Jindřichova Hradce mohli všichni návštěvníci také ochutnat různé laskominy na Food festivalu - kozí sýry, regionální piva, šneky, šváby, koláče, červy atd.. Zvládl jsem pivo a šneky - brouky a spol. jsem si nechal na příště... V místě dění modelářské výstavy na nás mezitím již čekal oběd. A po nakousnuté vánoční atmosféře s cukrovím se pokračovalo ve stejném duchu - jihočeský kapr, bramborový salát. Každý rok místní kuchařky chválíme, ale tentokrát se jím to povedlo opravdu výtečně!

Pořadatelé (a přijde mi že už klasicky) bojovali s tiskárnou bojkotující tisk diplomů, ale naštěstí se jim to podařilo v minutě zahájení vyhlašování výsledků celé soutěže. Naše liberecká výprava rozhodně nezůstala ve stínu a pobrala také několik medailí a to včetně dětí z kroužků v libereckém DDM Větrník, kterým jsme modely na výstavu zprostředkovaně dovezli. Z dospěláků Vojta Volný např. první místo s modelem zámku Hrádek u Nechanic, Tomáš Herder zase již opakovaně uspěl s letounem Fokker. A klub Licard se umístil dokonce na krásném druhém místě v celkovém pořadí modelářských klubů. A již před námi bylo pouze zabalení vystavených modelů, pomoc s úklidem výstavního sálu, loučení a cesta domů. Je před námi tříměsíční letní pauza v cestování a soutěžení. A hned po letní přestávce pravda nikam nebudeme muset cestovat, ale veškerá pořadatelská činnost bude na našich bedrech. Tak doufáme, že vás co nejvíce budeme moci přivítat u nás na severu v Liberci a že se s tím popasujeme tak nějak se ctí... 8-)

A snad někdo přidá i nějaké fotky, já nemaje foťák nemůžu...
Markulin
Příspěvky: 1274
Registrován: pon 14.5.2012 18:04
Bydliště: Hodonín

Re: Papírová Růže 24.-25.5.2019

Příspěvek od Markulin »

Jindřichův Hradec je soutěž na kterou se člověk nemůže netěšit. Klukům se letos excelentně povedl doprovodný program...... Pánové ten food festival byl fakt super nápad :lol: .....
K dalším lákadlům JH bych si dovolil přidat Krýzovi jesličky a ve stejné budově bylo možno shlédnout opravdovou lahůdku......sestřelený Fw 190 A-8 nalezený kousek od Hradce v Otíně. Nato že byl v zemi od konce války, tak byl v perfektním stavu.
Takže už teď se těším na to až příští rok naložím do auta nějakou tu krabici s modelem, kufr, manželku, dceru a vyrazíme směr Jindřichův Hradec.
Uživatelský avatar
Jirka Z.
Příspěvky: 720
Registrován: úte 24.1.2012 12:45
Bydliště: Praha

Re: Papírová Růže 24.-25.5.2019

Příspěvek od Jirka Z. »

Všechno tu už bylo napsáno, tak jenom ve zkratce - parádní komorní akce, na všechno je čas, žádný shon a nervy známé z jiných soutěží. Modelů opravdu málo nebylo. Organizačně také všechno běželo bez větších problémů. Musím říct, že mě jenom trochu překvapila jedna věc - běžnou praxí je, že centrum se úderem poledne po uzavření obchodů vylidní. Díky Foodfestivalu a dalším akcím toto letos nenastalo a i odpoledne byly ulice plné lidí. Přesto si na výstavu našlo cestu jen mizivé množství návštěvníků...

Nicméně akce to byla parádní a již nyní se těším na příští ročník.
Šidi
Příspěvky: 267
Registrován: úte 7.2.2012 18:49
Bydliště: Brno - Lužánky / Bystrc

Re: Papírová Růže 24.-25.5.2019

Příspěvek od Šidi »

Ahoj,
je někde výsledkovka.
Uživatelský avatar
Lepič
Příspěvky: 307
Registrován: pon 23.1.2012 22:06

Re: Papírová Růže 24.-25.5.2019

Příspěvek od Lepič »

Zdravím,

dal jsem si od soutěže trochu odstup a poslední víkend jsem byl i momo dosah internetu.

Jsem rád že se vám u nás líbí a ještě jednou děkuji všem za účast a pomoc při montáži a demontáži stolů, krájení cibule, hodnocení doplňkovek a děkuji i za to, na co si právě teď nevzpomenu.... ;)

Celkově bylo modelů o něco méně než loni, ale bylo více online registrovaných. Návštěvníku bylo, i když se to nezdá, o něco více než minulý rok, i když jsme v propagaci nic nezanedbali a ještě v sobotu ráno jsem rozvěšoval plakáty na místě konání foodfestivalu.

Tiskárna s obyčejným papírem fungovala bezvadně, v momentě zahájení tisku diplomů začala silnější papír odmítat a chvíli hrozilo že diplomy budou na osmedesátce, nebo nebudou vůbec. Naštěstí se Zbyňkovi a Danovi podařilo tu potvoru přemluvit a stihli diplomy aspoň pro hlavní kategorie vytisknout a tímto jim ještě jednou děkuji.

Výsledkovou listinu jsem poslal zástupcům klubů, a dám ji ještě ke stažení na klubové stránky. Přidám i nějaké fotky, jestli se mi je podaří dostat z mobilu do PC.
Uživatelský avatar
Lepič
Příspěvky: 307
Registrován: pon 23.1.2012 22:06

Re: Papírová Růže 24.-25.5.2019

Příspěvek od Lepič »

Mám tu ještě nějaké doplnění k soutěži:

Fotky a výsledková listina ve formátu PDF jsou na našich klubových stránkách (doplnil jsme i fotky z dalších navštívených akcí)

Na tomto odkazu: https://www.youtube.com/watch?v=tiZBjSyFD1M" onclick="window.open(this.href);return false; si můžete prohlédnout magazín místní televize s reportáží o nás, přesně je to v čase 9:56

Termín pro příští rok bude nejspíš 22. -23. května

Ahooooooj ! ;)
Odpovědět

Zpět na „Ohlédnutí za akcemi / Photos from paper shows“