Papírová Růže 2018 25. - 26. 5. J Hradec

Výsledkové listiny, fotografie a postřehy ze soutěží a výstav papírových modelů
Odpovědět
Uživatelský avatar
Medium
Příspěvky: 399
Registrován: pon 30.1.2012 21:28

Papírová Růže 2018 25. - 26. 5. J Hradec

Příspěvek od Medium »

Máme za sebou květnovou jindřichohradeckou "Papírovou Růži", poslední ligovou akci před letní přestávkou.
A liberecká formace se po svém loňském prvním výjezdu, který dopadl na výbornou, i letos rozhodla vydat na jih. Jediné co nás cestou do Jindřichova Hradce potrápilo loni a také letos je doprava. Loni jsme stáli na jedné silnici, letos jsme se rozhodli místu vyhnout a uvízli jsme v koloně jinde. Ale zase jsme si to špatné vybrali hned na začátku, a pak nám již nic radost nekazilo. Takže jsme z Liberce do jindřichohradeckého DDM dorazili krátce před devátou a tak akorát stihli přihlásit modely do soutěže. Po přivítání a prvních kratších pokecech jsme se ještě posilnili v kuchyni, kde pro účastníky byla připravena chutná večeře (v podobě švédských stolů korunovaná vánočním cukrovím).
A pak jsme se bez otálení vrhli na hodnocení modelů. Jelikož modelů bylo přeci jen o něco méně než jindy, šlo to o to pohodověji a rychleji, nenastal žádný zádrhel a nekončilo se s hodnocením v půl páté. Mistrovskou kategorií v Jindřichově Hradci "malá architektura", a titul mistra překvapil asi nejvíce jeho samotného, jelikož se jim stal Ondra Hejl. Nicméně vlastně to není nic překvapivého, což sami můžete posoudit na každé výstavě - své modely vozí na výstavy, které si sám zkušebně lepí jsou slepeny perfektně, a navíc už jich je hodně přes stovku, takže Ondra už je vytrénovaný. Jen s nimi jindy nesoutěží. Takže Ondra získal Mistra a zároveň díky vyšvihnutí v bodové tabulce získal od Jirky Nymburského titul "skokan roku". Což by nebylo stále nic tak překvapivého, ale kdo byl tak viděl, že Ondra měl jednu ruku v sádře, takže lepil se značným hendikepem. Tedy k Mistrovi a skokanovi vlastně Ondra vyhrál i paralympijádu.

V sobotu dopoledne výstavu poctil svojí návštěvou sám starosta Jindřichova Hradce pan Ing. Stanislav Mrvka, který nejen obdivoval vystavené modely, ale hlavně s Ondrou Hejlem slavnostně pokřtili nový model jindřichohradecké radnice. V sobotu ještě přibyly na stolech další výstavní modely, např. technika od PMHT a něco ze svých perfektně slepených modelů dovezl i Brzdič a další. Myslím, že pořadatele mohlo těšit, že byla hojně obsazená i doplňková výstavní kategorie "Richardovy chaloupky". Takže modelů bylo vzhledem k prostorům tak akorát, na stolech vlastně nezbylo nějaké volné místo. Peněženky bylo možné odlehčit u stánků Ondry Hejla, PMTH a Leszka Góry. Následující program už byl v režii každého - někdo vyrazil na výlet parním vlakem, procházku po městě a klidně i dál a nebo zůstal v DDM a debatoval.
Ovšem vůně řízků stáhla většinu zase v poledne zpět do místa dění na oběd. Jelikož byly řízky s bramborovým salátem, jak jsem již zmínil bylo i cukroví a záhy se při vyhlašování výsledků rozdávaly dárky, tak jsme měli vlastně takové první malé Vánoce ;) Ocenění a medaile byly uděleny snad ke spokojenosti všech, zabalilo se a nastala ta nejméně příjemná chvíle, rozloučit se a rozjet se domů. Klidně by se dalo v Jindřichově Hradci strávit celý víkend, a člověk by se nenudil. Krom samotné soutěže vyšlo na jedničku podtrženou i počasí.

Na závěr nutno poděkovat pořádajícímu klubu v čele s Jirkou Nymburským, kterému byla neocenitelnou pomocnicí dcera Pavla. Dále všem rozhodčím, všem co vážili cestu a přivezli modely jak do soutěže či na výstavu, prodejcům a také skvělé kuchařce. A nyní nezbývá než si co nejlépe užít léto, postavit třeba něco nového a na podzim se opět v co největším počtu potkat na akcích.
pahejl69
Příspěvky: 304
Registrován: čtv 26.1.2012 17:19

Re: Papírová Růže 2018 25. - 26. 5. J Hradec

Příspěvek od pahejl69 »

Tak za mě ;) perfektní akce perfektní servis a já už se těším na příští rok ;) kdo nebyl zaváhal ;)
Jen malá oprava "skokan roku" Jirka myslel jako né bodový zisk ale to jak sem si natloukl :D :D
A díl klukům ze "severu" že invalidu do Hradce dovezli a zas odvezli ;)
Uživatelský avatar
kaktusak
Příspěvky: 2559
Registrován: sob 21.1.2012 10:39
Bydliště: Kyjov

Re: Papírová Růže 2018 25. - 26. 5. J Hradec

Příspěvek od kaktusak »

Parádní akce , přátelská atmosféra , vynikající vdolečky s domácí višňovou marmeládou ( všechny pecky jsem osobně sám vybral ) :D :D . Přehlídka veteránu na náměstí zase obohatila sobotní dopoledne . Pokud to půjde tak příští rok jedu zase .
Tapan
Příspěvky: 367
Registrován: ned 18.1.2015 16:19

Re: Papírová Růže 2018 25. - 26. 5. J Hradec

Příspěvek od Tapan »

Ani letošní ročník jsem nevynechal a líbilo se mi moc, dík patří všem, kteří se na akci podíleli. Jsem rád, že jsem si mohl prohlédnout některé zde prezentované modely naživo. Modelů byly plné stoly, rozhodně bylo co obdivovat. Dětský koutek na chvíli zaměstnal synka a já měl více času přebírat archy s modely a utrácet, takže super :-) A souběh s veteránskou akcí na náměstí posouvá celý výlet ještě o kus dál. Takže ještě jednou DÍKY!
yvan
Příspěvky: 972
Registrován: pát 20.1.2012 23:01

Re: Papírová Růže 2018 25. - 26. 5. J Hradec

Příspěvek od yvan »

Po delší pauze mě čas strávený v Hradci opět nezklamal. Skvělá atmosféra, výborný servis a akce i v okolí. Panové a dámy pořadatelé, díky za to.
Uživatelský avatar
Lepič
Příspěvky: 307
Registrován: pon 23.1.2012 22:06

Re: Papírová Růže 2018 25. - 26. 5. J Hradec

Příspěvek od Lepič »

Děkuji za pozitivní hodnocení. Budeme se snažit do budoucna minimálně udržet stejnou úroveň, abyste se k nám opět mohli těšit ;)

Něco statistiky: celkem registrovaných modelů bylo 243, z toho 168 předem přes registrační formulář. Modely byly od 86 modelářů ze 13 klubů, hodnotilo 20 rozhodčích.

Počet modelů je o něco nižší než loni, ale letos přijelo více modelářů osobně a myslím že bylo i více diváků než loni.

K Ondrovi: původně jsem titul Skokan roku myslel s ohledem na jeho nečekaný modelářský úspěch, ale když na mě pak zamával jeho zafačovaný pahejl došel mi i další význam tohoto slovního spojení. Doufám jen že se mu nic horšího nepřihodí a na další ročník přijede vcelku. :)

Prosím ty, kdo si registrovali modely online, aby sem napsali připomínky k systému, identifikačním lístkům, a vůbec jestli by tento systém vyhovoval i dalším pořadatelům.

Svoje fotky z akce jsem tentokrát nahrál na naše stránky: http://www.kjpapzv.cz/cs//gallery-8/pre ... e-2018.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Výsledky jsem poslal klubům a těm kdo si o ně řekl, jestli je ještě někdo chcete, napište mi na mail.
Uživatelský avatar
kaktusak
Příspěvky: 2559
Registrován: sob 21.1.2012 10:39
Bydliště: Kyjov

Re: Papírová Růže 2018 25. - 26. 5. J Hradec

Příspěvek od kaktusak »

Registrační systém byl naprosto v pohodě . Já jsem ho zprvu nechtěl využít , ale ukázalo se , že je to podstatně rychlejší ( a v mém případě i čitelnější ) než klasická přihláška .
Jednu drobnou výtku mám k lístku který byl u modelu . Chtělo by to větší kolonku kde se píše umístění modelu .
Šidi
Příspěvky: 267
Registrován: úte 7.2.2012 18:49
Bydliště: Brno - Lužánky / Bystrc

Re: Papírová Růže 2018 25. - 26. 5. J Hradec

Příspěvek od Šidi »

Vše pěkné bylo napsáno a špatného tam nic nebylo. Sešla se modelářská rodina a pěkně se pobavila. Proto za rok zas.

Ty lístečky by mohli býti větší, aby byly přehlednější. Důležité je, že to zrychlilo přejímku, a to je hlavní. Asi se zeptáme, jak se to dělá.
Markulin
Příspěvky: 1274
Registrován: pon 14.5.2012 18:04
Bydliště: Hodonín

Re: Papírová Růže 2018 25. - 26. 5. J Hradec

Příspěvek od Markulin »

Akce byla klidná a pohodová. Byl jsem vloni, letos a za rok přijedu určitě zase.
A k online registraci.... Parádní nápad, který přejímku modelů fakt dost uspíší. Víc takových novinek a snad se odrazíme od toho dna :lol:
Uživatelský avatar
Marek Novotný
Příspěvky: 61
Registrován: stř 18.10.2017 18:43
Bydliště: Brno

Re: Papírová Růže 2018 25. - 26. 5. J Hradec

Příspěvek od Marek Novotný »

Další výborná papírácká akce je za námi a už teď se těším na další ročník.
Děkuji za výbornou atmosféru a pohoštění. Online registrace byla bez problému.
Přidávám fotky: http://novotnymarek.rajce.idnes.cz/Papi ... ._5._2018/
a video: https://www.youtube.com/watch?v=bjtWBrIQCnE

Marek
monča
Příspěvky: 40
Registrován: sob 11.2.2012 8:42

Re: Papírová Růže 2018 25. - 26. 5. J Hradec

Příspěvek od monča »

Na akci jsem byla poprvé a rozhodně jsem ráda - akce proběhla ve velice přátelském duchu ,
příští rok na shledanou :D
Uživatelský avatar
Lepič
Příspěvky: 307
Registrován: pon 23.1.2012 22:06

Re: Papírová Růže 2018 25. - 26. 5. J Hradec

Příspěvek od Lepič »

:arrow: Ještě jsem zapomněl na jednu věc - po soutěži u nás zůstal jeden zapomenutý model z kategorie lodě, mám ho u sebe doma
Odpovědět

Zpět na „Ohlédnutí za akcemi / Photos from paper shows“