ABC č. 19/60 - Blue Bubbles; Chata Dědek
ABC č. 19/60 - Blue Bubbles; Chata Dědek
Od 15. září 2015 na stáncích. Dva modely.
- Sci-Fi - ASTRO RACER #58 - Blue Bubbles - Jan Rűkr, M1:?, rozsah 1,5 strany;
- Stavby - Chata Dědek - Tomáš Svoboda, M1:87, rozsah 1 strana.
Reportáže:
Megabot vs. Kuratas - Souboj obřích robotů.
Epický geocaching - Pátrání po keších.
Letíme na asteroid - Expedice Vesmír 2015.
Línější než lenochod - Zpomalený život pandy velké.
Se skauty do Japonska - Z Čech na druhý konec světa.
Pionýři astronomie - Jak naši předkové pozorovali vesmír.
Kamaráda nesežeru - Chytré triky masožravých rostlin.
Příště:
Tak zase příště.
- Sci-Fi - ASTRO RACER #58 - Blue Bubbles - Jan Rűkr, M1:?, rozsah 1,5 strany;
- Stavby - Chata Dědek - Tomáš Svoboda, M1:87, rozsah 1 strana.
Reportáže:
Megabot vs. Kuratas - Souboj obřích robotů.
Epický geocaching - Pátrání po keších.
Letíme na asteroid - Expedice Vesmír 2015.
Línější než lenochod - Zpomalený život pandy velké.
Se skauty do Japonska - Z Čech na druhý konec světa.
Pionýři astronomie - Jak naši předkové pozorovali vesmír.
Kamaráda nesežeru - Chytré triky masožravých rostlin.
Příště:
Tak zase příště.
Re: ABC č. 19/60 - Blue Bubbles; Chata Dědek
Ta chata vypadá zajímavě - možná proto, že modely podobných staveb se prakticky nevidí
Ono se v ABC už skoro vůbec modely staveb nevidí - nepočítám-li mrakodrapy a jiné ujetiny.
Jj, přesně tak a hlavně by bylo fajn, vložit místo dvou modelů jen jeden, ale pořádný
-
Který by mnoha děcka nezvládla vůbec slepit, ale pár modelářů by mělo pořádný model (a to by si ho ještě slepil jen zlomek)
No, ja nerikam poradny jako slozity, ktery by deti neslozili, ale spis jako to bylo drive ( MDT, VDT apod.)
Jakub.
Jakub.
No,spíš by měli vylepšit papír,kroutí se to jak sviňa.Nevím jak z toho má nezkušený modelář něco kloudnýho slepit.
Mě to teda nejde.
Mě to teda nejde.
Já s tím jejich papírem taky kolikrát bojuju. Nezbývá než poldepovat a hlavně nikam nespechat, pak se z toho dá něco pěkného postavit.
-
Ta chata je zajímavá, mě je 13 let a v poho zvládám těžší modely. Ale souhlasím, v abíčku jsou celkem často blbosti (např. balón).
A co přesně bys chtěl, aby se v ABC objevovalo? Nebo jaké modely z poslední doby se ti líbily? Ona kolikrát chybí zpětná vazba. Tvůrci mají daná kritéria, kterými jsou svázáni a navíc musí vymýšlet věci, co se ještě v časopisu neotiskly, což není zrovna nejlehčí. Pak dochází k tomu, že se do čísla dostávají modely, které jsou sice originální, ale nikoho moc nezajímají.
-
Pokud se ptáš mě...MWilliam píše:A co přesně bys chtěl, aby se v ABC objevovalo? Nebo jaké modely z poslední doby se ti líbily? Ona kolikrát chybí zpětná vazba. Tvůrci mají daná kritéria, kterými jsou svázáni a navíc musí vymýšlet věci, co se ještě v časopisu neotiskly, což není zrovna nejlehčí. Pak dochází k tomu, že se do čísla dostávají modely, které jsou sice originální, ale nikoho moc nezajímají.
Teď ti to tady nenapíšu, ale kdybych se zamyslel tak mě toho napadne více. Například Muv 71.1, lanovku,...
Muv vyšel v abc relativně nedávno (i když v jiné verzi). Lanovka byla vyhotovena hned několikrát, takže tam by se také "opakovalo".
Není spěch. Modely se vyrábí kolikrát s půlročním předstihem, takže cokoli tě napadne, klidně napiš.
Zjistit, co by si v abc přáli dospělí, tu moc velký problém není. Jenže pro ně časopis a vlastně ani ty vystřihovánky primárně určené nejsou. Takže i kdyby se jim vyhovělo, stejně by jim nevyhovovala obtížnost a propracovanost modelu, takže by to spíš nelepili.
Není spěch. Modely se vyrábí kolikrát s půlročním předstihem, takže cokoli tě napadne, klidně napiš.
Zjistit, co by si v abc přáli dospělí, tu moc velký problém není. Jenže pro ně časopis a vlastně ani ty vystřihovánky primárně určené nejsou. Takže i kdyby se jim vyhovělo, stejně by jim nevyhovovala obtížnost a propracovanost modelu, takže by to spíš nelepili.
-
Nebo ten "tvrdý" papír...