Jak přesně vytisknout předlohu modelu / tráva z koření

Rady, poznatky a zkušenosti při stavbě a konstrukci papírových modelů

Moderátor: spida

Odpovědět
Tobartos
Příspěvky: 4
Registrován: pát 22.7.2016 11:44

Jak přesně vytisknout předlohu modelu / tráva z koření

Příspěvek od Tobartos »

Zdravím, dobrý den.

Jak přesně vytisknout předlohu modelu
Nějak nemůžu přijít na to, co přesně a nejlépe udělat proto, abych model, který zanesu v USB do obchodu vytiskl správně. Když se jedná o více stránek, vždy mi to vytisknou tak, že je každá jakoby v jiném měřítku. Vzhledem k tomu, že tomu kolikrát sami prd rozumí a neví co s tím, potřebuji si model uložit tak dokonale, aby kdykoli v jakémkoli měřítku a tedy při jakékoli velikosti papíru byl model vždy jednotný. Ať dělám co dělám nemůžu na to přijít. Normálně požaduji výtisk kupříkladu na co největší tvrdý papír ve stejném měřítku. Všemožně to doma ručně kontroluji (i obyčejným pravítkem přeměřuji a většinou to mají strůjci modelu správně), v obecném programu malování vypadá vše v pořádku a pasuje. Když to mají ale vytisknout na jeden jiný rozměr papíru, každá strana se vytiskne jinak, ale proč? Pokud s tím opravdu tak neumí, co udělat proto, abych odešel spokojený?

Tráva z koření
Dost těžko se shání modelová tráva - obchody jsou nedosažitelné a raději zboží vidět, pro lepší představu. Při objednání z internetového obchodu nemám takovou jistotu.
Napadlo mě tedy, že bych mol trávu vyrobit z rozdrcené majoránky nebo petržele, samozřejmě sušené. Co myslíte, je to dobrý nápad? Nestane se něco s tím kořením, za určitou dobu?

Předem děkuji.
Uživatelský avatar
Aki
Moderátor
Příspěvky: 1731
Registrován: pát 20.1.2012 23:27
Bydliště: doma
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak přesně vytisknout předlohu modelu / tráva z koření

Příspěvek od Aki »

myslím, že nejideálnější je formát PDF, to by rozměry snad rozhízet nemělo...

majoránku jsem kdysi zkoušel taky, ale není to úplně ono. časem to trošku vybledne, ale hlavně imitace trávníku naní až tak úplně dokonalá. na netu se dá sehnat trávy spousta i s celkem věrohodnýma náhledama...
Odpovědět

Zpět na „Stavba, konstrukce, tipy a triky“