Tetrarch IDS / Pavel Bestr / 1:35 - HOTOVO

Modely soutěžní kategorie PT

Moderátor: jenda.e

Odpovědět
Uživatelský avatar
Martin Č.
Příspěvky: 247
Registrován: čtv 26.1.2012 15:17
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Tetrarch IDS / Pavel Bestr / 1:35 - HOTOVO

Příspěvek od Martin Č. »

Model Pavla Bestra jsem měl už pár let vytištěný, ještě z doby, kdy pdf poskytoval předchůdce stránek bestpapermodel zdarma ke stažení, dnes už je jej nabízí za 48 kaček. http://www.bestpapermodels.com/cs/milit ... h-ids.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Obrázek

Něco málo o předloze na stránkách panzernet: http://www.panzernet.net/php/index.php/ ... 134.0.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Přes malý rozsah to byla nicméně od začátku do konce docela tryzna. Laserový tisk se mi (jak tomu u laseru bývá) drolil a loupal a retuš není má nejsilnější stránka. Papír, na který jsem měl vytištěno asi také sehrál své.

Navíc jsou podle mne v modelu místy konstrukční chyby nebo se minimálně nepočítá s tloušťkou papíru. Kopyto malinko jsem, ale že by zas takové? Nejzásadnější problém nastal poté, když jsem slepil (dost krkolomně navržený) pás a mezi vodící zuby se mi totálně nevlezla kola. No nějak jsem to tam narval, druhý pás rozřezal a vyrobil jinak...no... Oku to extra nelahodilo, ale co už s tím.

Obrázek Obrázek

Sám jsem navíc podstatným způsobem zmastil nalepení kol - zřejmě hnací (odlišné od tří zbývajících) jsem nalepil dopředu místo dozadu. Prostě jsem to z návodu nepochopil, už v této fázi mne práce moc nebavila a zjistil jsem to vlastně až po nalepení všech kol i pásů na ně, tedy ve fázi, kdy bylo hotovo, zabetonováno. Blbě. Laik to nepozná a britským tankistům to ukazovat spíš nebudu.

Titěrné detaily, které mi trvaly snad tři týdny model nakonec docela oživují a tak jsem s výsledkem s uvedenými výhradami spokojen. Přidal jsem trochu kýčovitě vlajku, anténku ze smetáku a na bok lano a náhradní kus pásu (tady je vidět, jak je prostor mezi zuby úzký). V reálu to vypadá lépe než na fotkách, kde retušované hrany bijí do očí.

Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek Obrázek

Je to drobek, vedle Jagtigera jako yorkšír vedle dogy :-)

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Pásová technika / Tracked vehicles, tanks“