Nápad

Aneb Kavárna - vítáni jsou slušní hosté
KopnuTeBruceLee
Příspěvky: 6
Registrován: pát 16.5.2014 11:03

Nápad

Příspěvek od KopnuTeBruceLee »

Zdravím všechny modeláře,
jmenuji se Daniel Mokrý, je mi 24 let, bydlím v Praze a dostal jsem nápad na výrobu určitého výrobku pro širokou veřejnost z recyklovaného papíru...
Zní to možná bláznivě, ale opravdu v to věřím a potřebuji k sobě někoho normálního, schopného, zručného a trochu snílka, který by byl schopný ve Svém volném čase zhotovit návrh a prototyp tohoto výrobku. Chtěl bych v budoucnu tento výrobek nechat patentovat a uvést do sériové výroby.
Zatím ani nemám plán, jak to všechno udělám, ale napadlo mě to nedávno a poptat se pro start právě ve vašem kruhu mi přijde jako nejlepší možné řešení. Pokud se někdo ptáte, co za to dostanete, řeknu vám rovnou, že zatím vůbec nic. Sám společně s někým z vás začnu s nepopsaným listem.
Detaily jistě pochopíte, že sdělovat sem na fórum nechci, proto vás, v případě zájmu, poprosím napsat na danielmokry@seznam.cz a následně upřednostním osobní setkání.
PS: Kdo se směje nápadu druhého, tak dávejte pozor a mějte na paměti, že se směje tomu, kdo se vydává jinou cestou, než ostatní...

S přáním příjemného zbytku dne

Daniel Mokrý
JoseFxx
Příspěvky: 869
Registrován: sob 21.1.2012 15:51
Bydliště: Liberec

Re: Nápad

Příspěvek od JoseFxx »

Výtáme tě.
Nápad zpásný. Ale pokud chápu máš myšlenku, ale neumíš jí zkonstruovat. Pak žádná provize. To není dobrý obchod.
Když už tak řádnou smlouvu a ať nežeru 20% ze zisku.
KopnuTeBruceLee
Příspěvky: 6
Registrován: pát 16.5.2014 11:03

Re: Nápad

Příspěvek od KopnuTeBruceLee »

Ahoj Josefe,
nevím, zda-li jsi si dostatečně přečetl, co jsem napsal a správně pochopil pointu mého záměru, tuším, že nikoliv...
Nemůžeme se v této fázi bavit o nějaké provizi, smlouvě, či něčem podobném, nacházím se na začátku, což je má myšlenka. Jak ti mohu nabídnout procenta ze zisku, když prozatím žádný není? V tuto chvíli nemohu nic slíbit.
Věřím, že bych si dokázal prototyp zhotovit i sám, ale hledám někoho v těchto kruzích, kdo by i do budoucna pomohl s případným rozvojem výrobku atd. a má pro to cit, já ho nemám, jsem spíše komunikativní a dokáži oslovit lidi, vymyslet, jakým způsobem by se výrobek prodával, koho oslovit, popř. jaký materiál zvolit atd.
Neztotožňuji se se Tvým přístupem, přesto Ti děkuji za odpověď. Měj se dobře ;-)
Uživatelský avatar
Kuba78
Příspěvky: 628
Registrován: úte 3.1.2012 19:27
Bydliště: Doma

Re: Nápad

Příspěvek od Kuba78 »

Koukam ze je nejvyssi cas aby se na skolach zacaly vyucovat zaklady financni gramotnosti a ekonomiky..
spida
Moderátor
Příspěvky: 736
Registrován: pon 12.12.2011 12:20
Kontaktovat uživatele:

Re: Nápad

Příspěvek od spida »

A jeje. Tak všichni do něj jak je negramotnej. Jako kluk má očividně nápad se kterým se tu nechce chlubit, což chápu. Hledá někoho koho by to mohlo zaujmout a s toho se popřípadě vyvine další spolupráce. Takže pokud vás to nezaujme hned tak jak to podal, proč v něm hned hledat finančního a ekonomického negramota. Mě osobně oslovila už ta jeho odvaha, ale i samotná podstata jeho plánu. Takže nechápu proč hledáte nějaký problém tam kde vůbec není. :roll:
KopnuTeBruceLee
Příspěvky: 6
Registrován: pát 16.5.2014 11:03

Re: Nápad

Příspěvek od KopnuTeBruceLee »

Děkuji za zastání, ale to je v pořádku, tyto reakce jsem očekával a nechávají mě naprosto chladným a klidným.
Napsal jsem sem také proto, že se domnívám, že modeláři povětšinou nebudou lidé s točícími se dolary v očích a dělají to, protože je to baví. To, že se všude tací najdou, se dá předpokládat a nijak mě to nepřekvapuje. "Točící dolar" je také přímá odpověď na to, proč tito lidé zůstávají stát na místě a akorát s plnou pusou kritiky.
Kid Karola
Příspěvky: 108
Registrován: ned 4.3.2012 10:03

Re: Nápad

Příspěvek od Kid Karola »

Fuj, už i tady se staráte hlavně o kšeft? Jediné, co vás zajímá, je co z toho kápne? Smutné. A pro ty dva, co se nahoře ozvali, kolega hledá někoho, kdo by byl ochoten se angažovat, ne o rýpaly, co si do něj chtějí kopnout. To totiž umí kdejaký hlupák, ale něco vymyslet a zrealizovat, to už se musí něco umět.
spida
Moderátor
Příspěvky: 736
Registrován: pon 12.12.2011 12:20
Kontaktovat uživatele:

Re: Nápad

Příspěvek od spida »

To co jsi napsal je naprostá blbost a vůbec nechápu proc to řešíš . Dan má nápad který chce pomoc zrealizovat. Proč by tady měl všem které to třeba vůbec nezajímá, vysvětlovat všechny podrobnosti. Zajímá tě to? Tak mu napiš. Nezajímá ? Nespamuj
Uživatelský avatar
Kuba78
Příspěvky: 628
Registrován: úte 3.1.2012 19:27
Bydliště: Doma

Re: Nápad

Příspěvek od Kuba78 »

Romane ja nesouhlasim a myslim ze group ma castecne pravdu.
to co Daniel Mokry napsal je ve zkratce "mam napad, neumim ho realizovat a hledam nekoho kdo mi s tim pomuze. Nedostane za to nic a kdyz to vyjde necham si to cele patentovat" a nasledne napsal "Jak ti mohu nabídnout procenta ze zisku, když prozatím žádný není? V tuto chvíli nemohu nic slíbit."

Z toho mi jasne vyplyva ze je samozrejme odvazny ze ma napad ale nema tuseni jak to zrealizovat. A pokud ma byt projekt aspon teoreticky uspesny, musi pochopit par veci. Predne, nehleda evidetne nekoho kdo by byl treba betatester na novy model ktery slepi zdarma pro svuj dobry pocit ze je prvni, hleda spis spolecnika ktery dokaze realizovat jeho napad a tento napad hodla nasledne zpenezit. Neco jako kdyz Jobs nasel sveho Wozniaka. A je zcela logicke ze se tu nekdo jiny zeptal "a co za to". A co se tyce nejakych procent ze zisku - samozrejme ze slibit muze, vydela milion a josefxx dostane treba svych 200 tisic, nevydela nic a josefxx dostane svych 20 procent z nuly. tak to proste chodi. Treba ve vyvoji pocitacovych her je pomerne bezne ze vyvojar pracuje zdarma, s prislibem procent z budouciho zisku - vyjde to je prachatej, nevyjde, smula, riziko podnikani. Vite ze George Lucas nezbohatl na tom ze natocil Hvezdne Valky, ale na tom ze mel prislibeny prava na budouci prodej veci kolem, jako figurky, comiksy atd? a taky to byl risk, kdyby to nevyslo, tak mu prava byla k nicemu a SW tocil zadarmo.
Tim sem mel na mysli to ze by se mela vyucovat financni gramotnost. Ne nejaka urazka nekoho kdo nevi nic o ekonomice podnikani, ale spise aby Daniel Mokry trochu zabrousil do reality a neztroskotal se svym projektem (ktery muze a nemusi byt uspesny) hned na zacatku na takove malichernosti, ze nepochopi jak se domluvit s nekym kdo projekt bude pro nej realizovat.
spida
Moderátor
Příspěvky: 736
Registrován: pon 12.12.2011 12:20
Kontaktovat uživatele:

Re: Nápad

Příspěvek od spida »

Jezisi tak mu napiste a zeptejte se a nereste tu nesmysly. Koncim nema to smysl.kdo bude chtit resit to co neni treba to bude resit porad. Omlouvam se za diakritiku ale jsem na mobilu
Kucik
Příspěvky: 12
Registrován: čtv 9.5.2013 7:58
Bydliště: Olomouc

Re: Nápad

Příspěvek od Kucik »

group b píše:Takže Danieli, jedna otázka.
Pokud se někdo najde, řekni mi jedinný důvod, proč by se s tebou nespojil, neudělal všechnu práci okolo prototypu a pak, pokud by to mělo smysl vyrábět by se o realizaci nepostaral sám ?
Po pravdě, tebe by vlastně k projektu vůbec nepotřeboval.
Smutné, ale pravdivé.
Není nic snadnějšího než spolupráci vyřešit smluvně a následně smlouvy dodatky upravit. To je obvyklá praxe a není ani nutné řešit konkrétní provize/podíly.
Uživatelský avatar
Ričmond
Příspěvky: 697
Registrován: ned 2.12.2012 13:38
Bydliště: Předměřice n. Jizerou

Re: Nápad

Příspěvek od Ričmond »

KopnuTeBruceLee píše: Pokud se někdo ptáte, co za to dostanete, řeknu vám rovnou, že zatím vůbec nic. Sám společně s někým z vás začnu s nepopsaným listem.
Podle mě je tato věta dostatečně výstižná a vidím tam ZATÍM nic... A pochopil jsem to tak, že hledá někoho, s kým by to třeba dal dohromady a pak se teprv domluví co a jak. Kdyby tu napsal, že někomu dá procenta z možného zisku tak může zrušit email...

Píše, že je dobrý v komunikaci a že by to prodal (což vůbec není málo :D). Myslím si, že moc dobře ví jak podnikání funguje. A s tím vyučováním bych to tak nedramatizoval, na takové věci stačil vždycky selský rozum a kdo je ***kroť se ve výrazech!*** tak mu ani škola nepomůže.

Chce člověka, kterého to zajímá ať mu napíše. Ani nevíte o čem je řeč a všude samé procento :D
KopnuTeBruceLee
Příspěvky: 6
Registrován: pát 16.5.2014 11:03

Re: Nápad

Příspěvek od KopnuTeBruceLee »

Dobrý den všem,
myslím si, že odpovídat na vše, co je tu vámi zmíněno, je zbytečné, raději vám dám přečíst email, který jsem včera posílal do redakce http://www.firstclass.cz" onclick="window.open(this.href);return false; a každý si z toho vemte, co uznáte za vhodné a udělejte si svůj vlastní obrázek.

" Dobrý den,
jmenuji se Daniel Mokrý, je mi 24 let a, zda-li je to možně, bych se na Vás rád obrátil s žádostí o radu.
Má sestra mě přivedla ke čtení Vaší publikace a musím objektivně říci, že články jsou opravdu velice motivační a mají značné přičinění k tomu, ohledně čeho Vám vlastně píši.
Jedná se o to, že jsem dostal nápad na výrobu jednoho druhu nového, dle mého názoru, potencionálně silně spotřebního zboží z recyklovaného papíru. Mám technicko-komunikačně zaměřené zaměstnání, kde se najde čas na přemýšlení i na průzkum internetového trhu, na kterém jsem tento druh zboží nespatřil. Mám zhruba vytvořenou představu, jak nápad zrealizovat, jenže potřebuji pomoc ohledně zhotovení prototypu výrobku a celkově kolem sebe nemám lidi na správných místech, kterým bych mohl věřit a kteří by mi s tím pomohli. Jako start mě napadlo oslovit lidi na fóru webu http://www.papirovemodelarstvi.cz" onclick="window.open(this.href);return false; tímto: VIZ. 1. ČLÁNEK V TÉTO DISKUZI
Přišly mi během 1 hodiny 2 emaily, což je skvělé, ale zároveň se také obávám, že někdo z těch modelářů můj nápad zneužije ke prospěchu svému. Vím, že v jednom z vašich článků píšete, že pokud člověk nikomu nic nepoví, tak mu také nikdo nepomůže, také se omlouvám, že jsem použil v oslovení na fóru, viz. PS, Vaše fráze, jenže já bych se opravdu rád podělil a nechal si pomoci, ale jakým způsobem mám začít věřit neznámému člověku, když tolik věřím svému nápadu? To, že nebudu specifikovat detaily modelářovi do emailu, a "proklepnu si ho" při osobním setkání, je samozřejmé. Ale co mi prosím poradíte, myslíte si, že mám dát na svůj instinkt, setkat se jednotlivě s více modeláři a zkusit věřit tomu, u kterého si řeknu "jo, to je on(a)" nebo se krýt např. smlouvou o mlčenlivosti nebo úplně jinak, věřit sám sobě, svému technickému myšlení, naučit se modelovat z papíru a vyrobit si prototyp sám? Podotýkám, že výrobek není nikterak složitý, ale i si myslím, že k sobě potřebuji člověka s tímto netradičním směrem záběru pro případné vylepšení atd...
Děkuji za Váš čas a případnou odpověď.
Daniel Mokrý "

Někomu mohou připadat články na této stránce jako řeči o ničem, zavánějící přednáškami, které slyšel kde kdo na lecjaké konferenci např. firem Amway, ACN,... a jiné multilevel marketingové společnosti, sám mám těchto přednášek nemálo za sebou. Nechci dělat tomuto webu žádnou reklamu, ale články mně zde příjdou velice motivační a je faktem, že jsem se i díky tomu rozhodl rozhýbat své nápady bez ohledu na to, jestli mám či nemám kapitál (toto není jediný nápad, co mám). Leckomu možná může přijít, že se vychloubám a jen blábolím, ale rozhodl jsem se pro tento krok teprve předevčírem.
PS: Nikdy jsem v ničem nepodnikal!
Přeji hezký den
JoseFxx
Příspěvky: 869
Registrován: sob 21.1.2012 15:51
Bydliště: Liberec

Re: Nápad

Příspěvek od JoseFxx »

Jak mé dloubnutí pobouřilo davy. No tak jdem vysvětlovat.
Pokud jde o nějáký projekt, kde strany spolu nespolupracovali je dobré uzavřít notářsky ověřenou smlouvu, na kteté se oba dohodnou. Jelikož ke vzniku projetku asi bude potřeba investovat svůj čas a možná i finance na začátku je dobré si ujasnit jak bude smlouva dál pokračovat až se projekt dostane do fáze zisku.
Jednoduché a logické. A ošetřijící obě dvě strany. Pohopitelně nejlepší udělat na začátku.
Rozpor vě spojení nemám těď co nabídnout, nabízím myšlenku.
Rozmýšky teorii, že někdo se směje druhému sem nepatří.
Ano něco by se s tím dalo dělat, ale myšlenky autora při vymýšlení nicku mě odrazují od spolupráce.

OT:z vlastní zkušenosti můžu říct, že nabídnout myšlenku bez smouvy se nemusí výpatit. Udělal jsem to a smetanu slíznul někdo jinej.
netlem
Příspěvky: 31
Registrován: úte 17.12.2013 13:48
Bydliště: Třebíč

Re: Nápad

Příspěvek od netlem »

nebejt levorukej a vedet ze mu dokazu prototyp sesmolit du do toho :)
Odpovědět

Zpět na „Obecná diskuse“