jaká tiskárna

Rady, poznatky a zkušenosti při stavbě a konstrukci papírových modelů

Moderátor: spida

Odpovědět
martasesek
Příspěvky: 43
Registrován: sob 28.1.2012 19:12

jaká tiskárna

Příspěvek od martasesek »

Ahoj všem příznivcům papíru a modelaření obecně.

Měl bych dotaz ohledně tisku. Nedaří se mi najít rozumnéo a vhodného tiskaře a tak jsem se poohlédl sám po tiskárně. Přiznám se, že se mi zamlouvá tato tiskárna http://www.alza.cz/hp-designjet-t520-24 ... 437854.htm" onclick="window.open(this.href);return false; Má někdo zkušeností s touto nebo podobnou tiskárnou co se týče věrnosti tisknutých barev? Podmínka je ovšem podpora linuxu.
Uživatelský avatar
Vojta Č.
Administrátor
Příspěvky: 1356
Registrován: pon 5.12.2011 16:28
Bydliště: Matka měst

Re: jaká tiskárna

Příspěvek od Vojta Č. »

Na co takovýhle plachty?
Jinak HP jsem zažil ve dvou kancelářích a jako dobrý, slušnej tisk, co do věrnosti barev nevím, ale kvůli tomu si zase lidi nekupujou plotr. Ale křivý slovo bych proti tomu neřek.
Je jenom potřeba si sečíst náklady na tiskárnu, papíry, hlavy, na to, že v inkoustu musíš v podstatě tisknout furt, jinak se ti ty hlavy ucpou a tak... Aby ti nevyšlo skoro levnějc si to nechat jednou za čas vytisknout u nějakejch profíků...
martasesek
Příspěvky: 43
Registrován: sob 28.1.2012 19:12

Re: jaká tiskárna

Příspěvek od martasesek »

jde o to, že je potřeba občasný tisk na formát A3. To že ta tiskárna umí větší formát není na škodu. Bohužel budu budu muset přistoupit na vlastní tisk, protože se mi právě nepodařilo sehnat rozumného "profika". Buď za to chtěli šílenou cenu, nebo neuměli sehnat 160g papír o tlouštce 0,160mm. Což je běžně kupovaný nařezaný papír formátu A4, na který to mám odladěný. Inkoustovku od HP doma jednu mám (officejet 5500). Asi osm let. Barvy vcelku fajn, ale ostrost všelijaká. Ostatně jsou tím tištěny veškeré modely mnou zde prezentované. Vyjma kyklopa, který je zkušebně tisknut na laseru a je to na něm taky vidět :lol: . Nebo pokud by jste věděli o rozumném profikovi, je možno odkaz? Někde jsem zaslechl, že je prý v Hradci, ale nedaří se mi ho najít.
pahejl69
Příspěvky: 304
Registrován: čtv 26.1.2012 17:19

Re: jaká tiskárna

Příspěvek od pahejl69 »

Jsou opravdu dobří a najdeš je tady: http://www.dukase.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
martasesek
Příspěvky: 43
Registrován: sob 28.1.2012 19:12

Re: jaká tiskárna

Příspěvek od martasesek »

Díky za tip. Vypadají rozumě. Už jsem je kontaktoval, tak uvidíme.

Jěště jednou díky, marťas
Odpovědět

Zpět na „Stavba, konstrukce, tipy a triky“