Mlýn z Veselého Kopce / ZKV, Richard Vyškovský / 1:150

Uživatelský avatar
rybak
Příspěvky: 1058
Registrován: pát 20.1.2012 21:57

Re: Mlýn z Veselého Kopce / ZKV, Richard Vyškovský / 1:150

Příspěvek od rybak »

Opravdu nádherné. Moc pěkně se na to dívá.
Tentokrát jsi předstihl svoji inspiraci.
Jen tak dál.
Uživatelský avatar
4me
Příspěvky: 18
Registrován: úte 24.4.2012 19:56
Bydliště: Polabí

Re: Mlýn z Veselého Kopce / ZKV, Richard Vyškovský / 1:150

Příspěvek od 4me »

Moc děkuji všem za pozitivní ohlasy a slova uznání :-)...ani jsem nečekal, že se mlýn bude tak líbit...přiznám, že jsem čekal trochu více kritiky, třebas na lehce "splašenou" geometrii hlavní budovy, ale to asi každý patlal vidí na svém výtvoru v první řadě chyby ;-)

Dovolím si ještě krátké resumé k Vašim poznatkům...
- voda z vantroků byla v plánu, ale během boje s Aquacrylem jsem od toho upustil. Nejlépe se osvědčilo Aquacryl nechat trochu odvětrat, aby patřičně zhoustnul a pak ho v silnější vrstvě nanést na okraj. Na cvičném potoku se to jevilo jako dobrý základ a během procesu schnutí byla sice voda stále pěkně přes okraj, ale po vytvrzení se změnila v nevzhlednou kapku a navíc postupně zdeformovala vše papírové v dosahu :-) Nepomohlo ani použití kousku čiré folie do Meotaru jako podkladu na okraji vantroku...
- mašinkářský stromek svou "dokonalostí" oproti zbytku působí trochu rušivým dojmem, každopádně byl v danou chvíli jako jediný rozumný po ruce a ve finále jsem se podle něj snažil trefit barevné ladění porostu v okolí, což nakonec zajistilo celkem dobrou shodu s vyškubávánkou...
- mno a kalač...možná mohl být trochu....ale ne, dejme tomu že mlynář je chlap jak hora a s touhle sekérečkou rube nejen polínka na zátop... :lol:

Dnes jsem model s velkou slávou daroval a už lapá prach u nových majitelů ;-) Další kousek bude nejspíš opět od mistra Vyškovského, ale jeho realizaci vidím až s příchodem podzimu, protože RC sezona už je v plném proudu :-)
Uživatelský avatar
Michal Traj
Příspěvky: 336
Registrován: pát 20.1.2012 21:51

Re: Mlýn z Veselého Kopce / ZKV, Richard Vyškovský / 1:150

Příspěvek od Michal Traj »

Krásně slepeno, krásně zasazeno do terénu, krásně nafoceno. Paráda. Jeden z nejlepších modelů architektury jaký jsem tady viděl ;)
JaS
Příspěvky: 54
Registrován: čtv 27.9.2012 11:56

Re: Mlýn z Veselého Kopce / ZKV, Richard Vyškovský / 1:150

Příspěvek od JaS »

Ten terén je fakt luxusní a slepený je to taky parádně.

Jen mi přijdou nelogický ty kameny na zídkách. Na 2D vyškubávánce - třeba na dílech 27, 26 je krásně vidět, že hrana zídky (čára ohybu) jde přes kámen a půlí ho - protože je rohový a je vidět ze dvou stran - shora a ze strany. Ale na postaveném modelu je to jakoby zídka byla z cihel, betonu, tvárnic či čeho a obložená placáky nebo řezaným kamenem. Takže při hraně jsou ze strany i shora místo jednoho pořádného kamene 2 placaté, což se tenkrát asi nedělalo. Zajímavé, že stejně nelogicky to má i Zdeněk Krčmář.

To je ale hnidopišný detail, jinak sedím, zírám a obdivuju. Ty hliněný cestičky s přesně trefeným zrnem písku, tráva, rákos u potůčku, mírnej bordel kolem baráčku jsou hezký, realistický a přitom nepřeplácaný, bezvadně se hodí k mistrovým ladovkám. Tím že toho tam není tolik, tak to nepřebije ty baráky, který jsou precizně postavený.

Zaujaly mě makrofotky hotového modelu - focený je to jak z učebnice - ze zajímavého úhlu, ostrý detail a rozostřené pozadí... Nejsem žádnej zázračnej patlal, ale o focení něco vím a dovedu to ocenit. To je focený někde na balkóně a ze strany přisvícený lampou? Má to pohodovou atmosféru večera se zapadajícím sluncem - to se mi líbí.
Odpovědět

Zpět na „Lidové stavby“