barvy AGAMA

Rady, poznatky a zkušenosti při stavbě a konstrukci papírových modelů

Moderátor: spida

Odpovědět
Uživatelský avatar
IceZero
Příspěvky: 574
Registrován: sob 21.1.2012 21:43
Bydliště: České Budějovice

barvy AGAMA

Příspěvek od IceZero »

Už nějakou dobu se snažím o složení "modýlku" USS Patna, (i když vlastně sám nevím proč jsem zvolil tuhle barevnou kombinaci) tentokrát už třetí verzi - a při mý poruše barvocitu jsem docela vedle s retuší, jak bylo vidět v Neratovicích :(
Po radě od zkušenějších, jsem si na chvíli sedl s kolegou z práce, který lepí plasťáky, a ten mi doporučil právě AGAMU. Nějak jsme kombinacemi barviček došli (spíš on) k tomu, že nejspíš nejpodobnější odstín tomu co mi vylezlo z tiskárny je A42M. Jenže když s ní čmárnu po hranách, zdá se odstín přece jen dost tmavý. A tak jsem chtěl poprosit o radu někoho kdo má Agamou zkušenosti, zda nemá elektronickou verzi jejich vzorníku. Na stránkách něco je ale je to jen náhled a to zrovna není čitelný.

Případně by klidně postačilo i doporučit odstín o něco světlejší než je zmiňovaná A42M (modrošedá) - v Budějicích je díky bohu Agama docela slušně k sehnání, ale vzorníky nějak ne :cry: zkoušel jsem jej objednat ale dodací lhůta 14 dní mě docela vytočila

Díky mockrát
Uživatelský avatar
Vojta Č.
Administrátor
Příspěvky: 1356
Registrován: pon 5.12.2011 16:28
Bydliště: Matka měst

Re: barvy AGAMA

Příspěvek od Vojta Č. »

Elektronická verze vzorníku je legrační představa, v případě, že nemáš profesionální barevně kalibrovanej monitor, jseš IMO ve stejný rejži jako bez e-vzorníku. (o porouchanym barvocitu teď nemluvě)
Skoro by stálo za úvahu vzít kousek modelu a porovnat to s barvičkama na prodejně in natura. Jinak o šťouch tmavší hrany jsou snesitelnější než světlé, pokud sedí odstín. Zdá se to tmavší i po zaschnutí?
Uživatelský avatar
Tomys
Příspěvky: 1059
Registrován: pon 12.12.2011 10:56
Bydliště: Sparta, Greece

Re: barvy AGAMA

Příspěvek od Tomys »

Asi tak. U Rukrovanek, pokud to nezamatlas všude okolo lze použít i černá. Přesvědčil sem se u Galaxie. Vůbec to nevadilo.
Uživatelský avatar
IceZero
Příspěvky: 574
Registrován: sob 21.1.2012 21:43
Bydliště: České Budějovice

Re: barvy AGAMA

Příspěvek od IceZero »

Vojto nešlo mi ani tak o to si někde sledovat barvičky na monitoru, dikybohu za kamaráda v tiskárně co je mi ochotnej tu a tam něco za drobný tekutý úplatek vytisknout. A k té barvě, a vlastně i tomu co psal Tomys, o černý sem napřed uvažoval taky ale přišlo mi to do té modrošedé na Patně už nějak moc Dokonce i ta modrošedá je tmavší a když to pozná člověk s blbým barvocitem tak je to asi moc :(
Ale naštěstí se mi podařilo v místním krámku pro plasťáky sehnat ještě o trošku světlejší odstín - sice ho agama označuje jako modrou A33M ale vyzkouším na papírkách a uvidíme jak to dopadne. Takže díky ochotnému majiteli krámku v ulici Mlýnská stoka v ČB (i když on to asi číst nebude)
Odpovědět

Zpět na „Stavba, konstrukce, tipy a triky“