Wolow (PL) / 8. - 10. 6. 2012

Výsledkové listiny, fotografie a postřehy ze soutěží a výstav papírových modelů
Odpovědět
Uživatelský avatar
Medium
Příspěvky: 400
Registrován: pon 30.1.2012 21:28

Wolow (PL) / 8. - 10. 6. 2012

Příspěvek od Medium »

I letos se naše liberecká parta rozhodla navštívit několik akcí u kolegů a kamarádů v Polsku. První z nich připadla na červnový víkend 8. - 10. 6. 2012 a konala se ve městě Wolow. Bohužel, jak to tak bývá, člověk míní, osud a povinnosti mění, a tak ze Severočechů jsme měli volno jen Michal Dostál a já. Dumali jsme a dumali, kde sehnat šoféra s autem. Až při otevření Muzea pap. modelů v Polici mě napadlo, oslovit Plzeňáky. Když už se táhnou přes celou republiku až do Police, ten kousek do Polska je již určitě nerozhází. Slovo dalo slovo, a naše výprava se sešla v počtu 5 kusů: Michal Dostál, já, a z Plzeňska Martin-martas 858 s přítelkyní Míšou, a cestoval s námi i
Obrázek....MiG.
Cesta byla veselá, na každé křižovatce vedoucí na dálnici jsme odbočili přesně opačným směrem, a cestu až do místa dění Wolowa (kus od Wroclawi) jsme pojali jako vyhlídkovou jízdu po místních okrskách. Do cíle jsme dorazili pouze s 2 hodinovým zpožděním, ale to nás netrápilo, jelikož lahve s vodkou byla právě v plné síle.


V sobotu jsme přihlásili modely do soutěže, která jak bývá v Polsku zvykem byla vypsána pro papírové, tak i plastikové modely. Celkem bylo k vidění téměř 400 modelů od 2 stovek účastníků. Volné dopoledne jsme vyplnili prohlídkou města a jednoho místního lokálu. Došlo i na historický okamžik, kdy bylo možné vidět modeláře při sportovním utkání - šachová partie na wolowském náměstí.
Obrázek Obrázek

Po skvělém obědě jsme Michal a já pomohli jako rozhodčí s hodnocením modelů. Druhá půlka naší party se na sobotní odpoledne vydala na výlet do Wroclawi, dějiště fotbalového EURA. Velmi si pochvalovali obcházení bezpečnostních zátarasů a právě probíhající koncert na náměstí, víc zážitků ani asi nestihli. Večer jsme v zahradním altánku všichni společně povečeřeli polské tradiční jídlo bigos. Pro lepší trávení jsme prokládali sousta výtečnou vodkou. Veškerý připravený bigos jsme si rozdělili spravedlivě - všichni půlku, já tu druhou. A den jsme zakončili tradiční noční výpravou do víru města a restauračního života.
Poláci žijí EUREM 2012
Obrázek


V neděli jsme prohlédli modely co bylo možné zakoupit, nafotili vystavené modely a došlo k vyhlášení výsledků. Michal opět ulovil s letadly skvělá místa a pohár od místního aeroklubu. A přislíbil, že se pustí i do nějakého domečku. Ale jako naprostý domečkář - začátečník asi nemůže v této kategorii zezačátku pomýšlet na úspěch :twisted: (To jsem zvědav, čím se mi pomstí.)
Na závěr nezbývá než zhodnotit akci ač trochu menší, tak s velmi přátelskou atmosférou a užili jsme si jí skvěle. Jakožto hosté jsme se dočkali bezvadného přivítání a perfektní péče od ubytování až přes stravu a plnost kalíšků vodky. Plně doufám, že Plzeňáci nelitovali, a nechají se zlákat k výletu do Polska i jindy.

Report a fotky z akce:http://osirwolow.pl/?p=4893

Titanic a Queen Mary 2 - lodičky co svítí, hrají, a vydávají zvuky...a to 3 dny nonstop, dokud je nevypnete

Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

** martas858 + MiG + 3x Míša **
Odpovědět

Zpět na „Ohlédnutí za akcemi / Photos from paper shows“