Byl jsem požádán, zda bych nepostavil model valníku PV3S ve verzi autoškoly s přívěsovým vozíkem PaJ -1V, po novém faceliftu. Autorovi úpravy se týkají přepracováním konstrukce kapoty (více kulatější), střecha kabiny, držáky listových pružin přední nápravy, doplnění blatníků zadních kol pod korbou. Došlo i k hodně dalším změnám na modelu, které se nedají do podrobna popsat. Osobně jsem vojenský valník lepil asi tak před patnácti roky. Už tenkrát jsem na modelu vnímal drobnosti, které si zasloužily opravit či poupravit. Ti z Vás, kteří jste lepili všechny možné verze PV3S a už jste si zvykli na nějaké posloupnosti a pasování dílů k sobě, budete muset zpozornit a vnímat model malinko jinak. Došlu v konstrukci k malým posunutím dílů, ale i zvětšení. Přední náprava, se posouvá kousek dopředu, aby kola nebyla až tak moc u blatníků, na rámu podvozku přepracované příčné vzpěry, jiné pozice pro přilepení dílů na rám, podlepování dílů na korbě, zvětšení průměru disků (aby byl v kole těsněji), celý komplet předních blatníků, průměry kulatých dílů světel (aby nebyly vetší, než stočený pásek tělesa světla), zvětšené otvory oken na vnitřních dílech dveří (aby z vnějšího pohledu nebyl vidět bílý proužek papíru). Vnímal jsem model, že všechny tyto drobounké zásahy prostě potřebuje. Abych nezapomněl....vymyslel jsem si doplnit model o díly z resinové 3D tiskárny (volant, ruční brzda, řadící páky, stěrače, háčky a oka na korbu valníku. Dovolil jsem si udělat otevřená okna dveří - pomohlo mi to k lepší manipulaci s přední hranou vnitřku kabiny a přístrojovou deskou při lepení do budky kabiny.