Ford Capri Turbo / RSC / 1:24

Moderátoři: Zdeněk-TEO, Zrzek

Odpovědět
cenda

Ford Capri Turbo / RSC / 1:24

Příspěvek od cenda »

Zdravím

Dovolím si zde odprezentovat stavbu tohoto pro všechny již známého modelu. Model bude doplněn o interiér, jehož autorem je BabiTCH (odkaz na vlákno s interiérem: http://papirovemodelarstvi.cz/phpBB3/vi ... php?t=8927 )

Pro začátek zatím fotka originálu
Obrázek

A takový můj pokus s ochranným rámem. Mám od podzimu k dispozici 3D tiskárnu, tak si chci některé doplňky sám namodelovat a vytisknout. Modelování pro mě je zatím celkem oříšek, ale snad se budu postupem času zlepšovat :D
Obrázek
Ještě uvidím, jestli se rám podaří vytisknout takhle vcelku, nebo bude potřeba rozdělení a následné slepení
cenda

Re: Ford Capri Turbo / RSC / 1:24

Příspěvek od cenda »

Podařilo se mi slepit základ podvozku, abych mohl pracovat na interiéru a postupně jej na podvozek usazovat. Trošku tápu v návodné kresbě u interiéru, ale nakonec vyplyne jak to má být správně, případně se dá čerpat z vlákna autora interiéru :)

Obrázek Obrázek Obrázek
BabiTCH

Příspěvek od BabiTCH »

První (prezentovaná) stavba mého pokusu. Držím palce!
Už jsem si myslel, že navždy zapadnul do zapomnění :-). Kdyby bylo něco nejasného, napiš.
cenda

Příspěvek od cenda »

BabiTCH píše: pát 24.1.2025 23:43 První (prezentovaná) stavba mého pokusu. Držím palce!
Už jsem si myslel, že navždy zapadnul do zapomnění :-). Kdyby bylo něco nejasného, napiš.
Když bude potřeba, tak se ozvu :) Zatím jsem bojoval s tiskem rámu, kdy jsem to nakonec musel rozporcovat na menší části. Teď dávám dohromady sedačku a zbytek drobotiny kolem, abych mohl rám zkompletovat.
Jinak že mi díly interiéru občas někde nesedí je kvůli mé vlastní nepřesnosti :D
Umberto

Příspěvek od Umberto »

Za mě bych rám dělal z klasických plastových profilů, bude to vypadat více realisticky a můžeš takto i dobře naznačit sváry jednotlivých trubek. Každopádně zatím pěkná práce. Držím palce v dalším postupu.
cenda

Příspěvek od cenda »

Práce jdou pomalu. Během schnutí částí interiéru jsem začal dávat dohromady kola a nasucho zkusil posadit do interiéru některé části rámu.
Rám je z PLA a natřený matnou Revell č.8

Obrázek Obrázek
Umberto píše: ned 26.1.2025 8:10 Za mě bych rám dělal z klasických plastových profilů, bude to vypadat více realisticky a můžeš takto i dobře naznačit sváry jednotlivých trubek. Každopádně zatím pěkná práce. Držím palce v dalším postupu.
Zkusím na příště sehnat. Já to vytiskl spíše z cvičných důvodů, abych si více osvojil Rhino a otestoval nastavení tiskárny. Nicméně povrch šikmo tisknutých "trubek" je vroubkovaný. Ty které se tiskly rovně vypadají jako špejle. Možná snížení výšky vrstvy by tohle částečně eliminovalo.

Obrázek
Umberto

Příspěvek od Umberto »

Ahoj , prosím mohl bych tě poprosij jestli by jsi mi poslal soubor s interiérem, na ulož to už musíš mít heslo a registraci. Popřípadě poslat na e-mail:rrosi@seznam.cz díky moc
samotr9

Příspěvek od samotr9 »

Ahoj, také bych poprosil interiér na Forda zaslat na email: bukva.tomas@gmail.com. Na uloz.to už to nefunguje. Díky
BabiTCH

Příspěvek od BabiTCH »

Nasdílel jsem na Google disku, odkaz je ve vlákně interiéru: http://papirovemodelarstvi.cz/phpBB3/vi ... php?t=8927
cenda

Příspěvek od cenda »

Tak konečně nějaký postup, který se dá zveřejnit :)

Rám mám zkompletovaný a usazený do interiéru. Z částí interiéru mi chybí už jen řadící páka a pásy na sedačce, takže budu doufat, že mi rám nebude ještě zavazet :D

Obrázek Obrázek
cenda

Příspěvek od cenda »

Interiér dokončený. Na pásu jsem netrefil odstín na retuš, ale říkám si, že to pak nemusí být tolik vidět :D Díly řadící páky mi přišly příliš titěrné, takže jsem si zkusil opět 3D tisk :D
Obrázek

Pokračuji koly a chystám se na karoserii. Zadní kola hotová a dávám dohromady přední. Jinak i u kol jsem trochu podváděl s 3D tiskem :D Místo namotávání pásku do běhounu jsem si vytvořil kroužky, které plní stejnou funkci :D
Obrázek Obrázek
cenda

Příspěvek od cenda »

Tak po delší odmlce opět nějaký ten postup. Času bylo a je čím dál méně, navíc jsem absolvoval Kurz oddílového vedoucího, aby na mě v tom našem modelářském oddílu mohli hodit více povinností :D

Dokončil jsem přední kola a přední část vozu. Snad mi zasklení karoserie nedá příliš zabrat :D
Obrázek Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Sport a F1“