Zrolovanie delovej hlavne
Moderátor: spida
Zrolovanie delovej hlavne
Zdravím Vás a prosím o radu na nejaký dobrý návod ako dobre zrolovať hlaveň na dele.Totižto GMP ma delovú hlaveň (bojova loď Tirpitz) nakreslenú v jednom kuse teda aj odstupňovanie a nejde my akosi použiť techniku ktorú som doteraz robil.Nemôžem nájsť nejaký rozumný návod (video,fotky hocičo) Prosím o radu kto ma s tým skúsenosti.

Re: Zrolovanie delovej hlavne
Ešte som hlavne nerobil, no skúsil by som to vyrezať a potom pomaly ohýbať guľatinou na mäkkej podložke, napríklad druhá strana podložky pre myš. Začal by som guľatinou o väčšom priemere a postupoval na menší aby mi to nepopukalo a snažil sa rolovať rovno aby to zase neskrútilo. Keď dosiahneš tvar aký potrebuješ tak to uchytíš lepidlom aby to držalo pokope. Môžeš si tento novotvar vyzerať z čistého papiera a tam to oskúšať a keď to pôjde tak potom sa vrhneš na dieliky 

Stáčí se to natěsno, nebo to bude trubka? Jestli trubka, máš kulatinu o průměru, který má být vnitřní?
bude to trubka,mam požadovaný vnútorný priemer 1,8mm,skúšal som to na nečisto a nesedí odstupňovanie tak to budem rezať a robiť ako predtým teda stenčiť odobratím vrstvy papiera,navhlčením a namotať pomocou kúsku eur-obalu ktorý mám na rôzne priemery (ihly) a potom jednotlive časti hlavne spojiť dokopy.
1,8 je docela málo, takže i na sekce by to mohlo fungovat, protože pak tam můžeš nějakou 1,8 kulatinu nechat, aby to drželo v kuse a dovnitř nebude tolik vidět. Kdyby to bylo víc, tak bych si asi na papír vedle udělal risky a zkusil to smotat, jak se mi to s tou silou papíru potká na spoji a hlavně jestli bude sedět celkový vnější průměr. A podle toho bych to řezal na obvodu, kdyby to bylo moc. Zas když to rozvrstvíš, tak možná ten zub bude neměřítkový (síla papíru bude malá), když je tam ten zub žádoucí.