MAFFEI WLs typ BD/Orlik/ 1/25/ HOTOVO

Modely soutěžní kategorie VDT

Moderátor: jozkin

Odpovědět
Danda87

MAFFEI WLs typ BD/Orlik/ 1/25/ HOTOVO

Příspěvek od Danda87 »

Dobrý den všem sledujícím. Před pár dny jsem tady zveřejnil stavbu Čmez 1990/T669, kterou jsem horko těžko dokončoval a během stavby už jsem myslel na něco ve větším měřítku a ne moc složitého. Nakonec padla volba na úzkorozchodnou lokotku v měřítku 1/25. Před nějakou dobou jsem ji koupil, protože mě zaujala, není moc složitá a i s laserovými výřezy nevyšla draho :D .
Obrázek

Nutno přiznat, že těch výřezů jsem použil tak polovinu. Malé díly se neshodovaly rozměrově a silnější karton byl navíc dost porézní a třepil a trhal se. No, prostě jsem to radši vyřezal. Jinak bylo naprosto parádní a pohodové, jak všechno sedělo. Jen ten návod se musel sem tam luštit a díky tomu došlo i k chybě v umístění součásti, ale nic strašného.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

U téhle stavby jsem se snažil klást důraz na retuš a detaily. Ne všechno ale je pintlich, někdy z nepozornosti, něco ze spěchu. No, sami to posuďte. Některé věci bych teď udělal asi líp, takže to beru jako zkušenost pro příště.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Na nýty jsem použil kornovák a probarvený papít 140g. Retuš probíhala převážně tuší, v menší míře a to převážně na plochách pak acrylem.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Fotek je asi víc, nevím, kolik toho sem můžu nacpat, tak to trochu okleštím.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

A tady už je hotovo. Model vypadá moc dobře a nadělá parádu :) . Doufám, že jsem třeba někoho inspiroval a že se model líbí. A taky, že mi snad odpustíte nalezené chyby.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Přeji hodně úspěchů, pevnou ruku a dobré oko. Dan.
Vašek

Re: MAFFEI WLs typ BD/Orlik/ 1/25/ HOTOVO

Příspěvek od Vašek »

Ahoj, taky mám tohodle drobka rozdělaného, díky tobě mám krásné podkladové fotky! Povedla se ti.
Danda87

Příspěvek od Danda87 »

Děkuji. Fajn že to k něčemu bylo 🙂👍, dost jsem se rozhodoval, jestli to mám postnout.
Daniel

Příspěvek od Daniel »

Rozhodně pro všechny budoucí stavitelejen dobře že jsi se rozhodl kladně a stavbu postnul. Model se ti moc povedl a těším se na reporty z tvých dalších projektů.
Danda87

Příspěvek od Danda87 »

Rád to tu sleduji. Dost by mě zajímalo, jak to někteří stavitelé dělají, že mají ostré a hladké hrany bez otřepů, retuš jim nepřelejzá a plochy jsou hladké a koule kulaté a...... Tak dále. Tohle není můj první model a myslím, že budu potřebovat roky na nějakou lepší kvalitku výrobku. Nějak to člověk asi musí mít daný. Nevím. Abych se k tomu vůbec ještě dohrabal, nejsem už žádnej mladík :D :shock:.
OrasM

Příspěvek od OrasM »

Danda87 píše: ned 1.12.2024 20:58 Rád to tu sleduji. Dost by mě zajímalo, jak to někteří stavitelé dělají, že mají ostré a hladké hrany bez otřepů, retuš jim nepřelejzá a plochy jsou hladké a koule kulaté a...... Tak dále. Tohle není můj první model a myslím, že budu potřebovat roky na nějakou lepší kvalitku výrobku. Nějak to člověk asi musí mít daný. Nevím. Abych se k tomu vůbec ještě dohrabal, nejsem už žádnej mladík :D :shock:.
Táto téma je off-topic ale napíšem aspoň v skratke. Je viacero spôsobov vyhladzovania hrán, ja sám poznám len pár a to napríklad brúsenie hrany u hrubšieho kartónu. Pri tenšom papieri môžeš využiť napríklad guľatinu, nechty, niečo hladké a pevné a vyhladíš to do tvaru ako potrebuješ, respektíve vytvaruješ. Celkovo sú takéto tipy v inej rubrike, pozri sa tam a keĎ nenájdeš tak daj otázku, kopec modelárov Ti rád odpovie.
Danda87

Příspěvek od Danda87 »

Díky za radu a budu koukat a číst dál. 👍
Odpovědět

Zpět na „Železnice / Rail cars and engines“