Optimus Prime / Julius Perdana / 1:??

Fantastika a ostatní modelové kategorie

Moderátor: tata

Odpovědět
cendasimek

Optimus Prime / Julius Perdana / 1:??

Příspěvek od cendasimek »

Zdravím přátelé, jsem tu úplně nový a mám v plánu postavit Optimuse z Transformerů,

https://www.paper-replika.com/index.php ... mid=207362" onclick="window.open(this.href);return false;

Budu to tisknout na A3 200g, vzhledem k velikosti volím tvrdší papír. Není u toho žádný návod, zvládnu to i bez toho? Případně byste při této velikosti doporučili jiný papír? Máte nějaké rady ohledně procesu? Díky za info ;)
OrasM

Re: Optimus Prime

Příspěvek od OrasM »

Obrázkový návod máš rovno na stránke čo si dal link ;)
Ne4um

Příspěvek od Ne4um »

Optima jsem nedávno lepil, ale koukám, že se chystáš na novější verzi. Modely od tohoto autora se staví dobře, ale ani u něj se někdy nevyhneš nějaké záludnosti. Semtam může chybět nějaký díl v návodu, případně lomová čára v modelu apod.
200g papír je rozumná volba, ale stejně musíš být připraven nosné díly kvalitně vyztužit, aby se pak model nezbortil vlastní váhou. Budu sledovat ;)
cendasimek

Příspěvek od cendasimek »

OrasM píše:Obrázkový návod máš rovno na stránke čo si dal link ;)
Tak to už je návod asi pro profíky za kterého se nepovažuji :D, myslel jsem textově sepsáno který díl k čemu :D Když nepočítám modely z ABC tak tohle bude můj první pokus něčeho většího. Snad se podaří, budu dávat update. Díky za info
Ne4um

Příspěvek od Ne4um »

Jo, psaný návod tam fakt nenajdeš, ale většinou stačí postupovat podle čísel a návodové kresby. Takže buď v klidu, to zvládneš ;) Na Optima jsem zvědavej, takže budu sledovat:)
MichalLoun

Re: Optimus Prime / Julius Perdana / 1:??

Příspěvek od MichalLoun »

Zdravím.
Optimuse jsem začal stavět asi před 2 měsíci.
Tisknu ho na 220g A2, takže hotový model bude mít asi 240cm :D
Zatím mám hotovou hlavu a část trupu (part 2A a 2B).
Nafe_CZ

Příspěvek od Nafe_CZ »

MichalLoun píše: stř 16.10.2024 20:29 Zdravím.
Optimuse jsem začal stavět asi před 2 měsíci.
Tisknu ho na 220g A2, takže hotový model bude mít asi 240cm :D
Zatím mám hotovou hlavu a část trupu (part 2A a 2B).
220g bude na 240 cm málo, manipulace s tím bude dobrá, po nalakování celkem i odolné, ale nohy budeš muset vyztužit. a nejlíp udělat si dovnítř konstrukci. Zkoušel jinou postavu v životní velikosti a právě nohy byl pak problém.
Tak to jen tak. Nebylo by špatný kdybys to prezentoval :-) (pokud tak už neděláš)
MichalLoun

Příspěvek od MichalLoun »

ObrázekNa YouTube je zatím jen hlava. Stačí zadat do vyhledávače moje jméno. Průběh stavby moc nefotím, není moc času. Ale jako výztuhu používám šanony, tvrzený polystyren, nízkoexpanzní pěnu, atd. Teď jsem dokonce použil metrovou odpadovou rouru 😁
Přílohy
IMG_20241017_171215.jpg
Nafe_CZ

Příspěvek od Nafe_CZ »

Tak koukam , že ti radit nemusim :). Bude to paradni. Na youtube urcite kouknu.
Odpovědět

Zpět na „Sci-fi, fantasy a ostatní papírové modely / Sci-fi, fantasy and other paper models“