VOLVO N10 4x2 /PKG/ 1:32
Moderátoři: Zrzek, spida, zvukar
VOLVO N10 4x2 /PKG/ 1:32
Už to nějaký ten pátek bude, co jsem lepil něco jiného než svá patlalstva, takže letos, když se mě má drahá polovička zeptala co chci k narozeninám, překvapil jsem jí tím, že jsem nechtěl obligátní "nic" ale přišel jsem s konkrétním požadavkem. Byly to tři modely PKG, po kterých jsem již dlouho pokukoval, ale tak nějak si je pořád nekoupil. Zadání znělo vyber jeden, který se ti líbí a ten mi kup. Dopadlo to hezkým rakousko/švédským duelem a i když je rakušák "náš Svitavský", tak dcery rozhodly, že jako první půjde pod kudlu švéďák
Model je z roku 2017, ale nějak jsem nenarazil na nějakou tu stavbu (asi blbě hledám), tak sem pár fotek a poznatků přihodím. Třeba to ještě k něčemu bude. Fotky asi moc ne, protže já fotím jako by Saudek asi lepil
Po 14ti dnech pohodového lepení mám zpracovaný rám, nápravy a kola...no nejsem sprinter, spíše maratonec no...a mohu směle říci, že model naprosto splňuje co jsem od něj očekával. Pohodovou klidnou stavbu, kde všechno sedí tak jak má, takže opravdová oddychovka a relax na zdeptané nervy.
Jediný díl, který jsem malinko upravoval, byl držák nárazníku 91, který mi přišel přehnaně dlouhý a byl zkrácen. Oprava na cca 5min max. Všechny ostatní "prasárny" a hrubky, které jsem tam nasekal padají na vrub mé mladické nerozvážnosti a zbrklosti, z ktéré snad časem vyrostu.
Na modelu je prozatím jediná odchylka od návodu a to jsou prořezné "vzduchy" v kolech. Tady to chtělo jen nepatrnou úpravu na disku, respektive na jeho vnitřní straně díl 122.
No a zatím tedy nějak takto:
Tak a příště motor
Model je z roku 2017, ale nějak jsem nenarazil na nějakou tu stavbu (asi blbě hledám), tak sem pár fotek a poznatků přihodím. Třeba to ještě k něčemu bude. Fotky asi moc ne, protže já fotím jako by Saudek asi lepil
Po 14ti dnech pohodového lepení mám zpracovaný rám, nápravy a kola...no nejsem sprinter, spíše maratonec no...a mohu směle říci, že model naprosto splňuje co jsem od něj očekával. Pohodovou klidnou stavbu, kde všechno sedí tak jak má, takže opravdová oddychovka a relax na zdeptané nervy.
Jediný díl, který jsem malinko upravoval, byl držák nárazníku 91, který mi přišel přehnaně dlouhý a byl zkrácen. Oprava na cca 5min max. Všechny ostatní "prasárny" a hrubky, které jsem tam nasekal padají na vrub mé mladické nerozvážnosti a zbrklosti, z ktéré snad časem vyrostu.
Na modelu je prozatím jediná odchylka od návodu a to jsou prořezné "vzduchy" v kolech. Tady to chtělo jen nepatrnou úpravu na disku, respektive na jeho vnitřní straně díl 122.
No a zatím tedy nějak takto:
Tak a příště motor
Re: VOLVO N10 4x2 /PKG/ 1:32
Moc pěkný, chválím i retuš.
Koukám , že jsi za tu dobu nic nezapomněl . Krásná čistá práce .
Pánové děkuji, že taktně přehlížíte nedostatky
Aby to nebylo takové fádní, tak jsem tam tedy nasekal nějaké ty další příšernosti, abych se s nimi mohl pochlubit.
Chvílemi to byl docela boj. Sem tam mi přišlo něco malinko delší, ale chybu vidím hlavně v rukách a nikdy to nebylo nic co by se nedalo lehce opravit, ale nakonec se mi podařilo vysochat něco, co vypadá jako tahač.
Ze zasklení jsem měl vcelku "sevřeno", ale nakonec to šlo lépe než jsem čekal. Zaoblení střechy už pak o něco hůře, takže budu dále koukat pod ruce místních umělců a tiše se učit
I když Brzdič retuš pochválil, pořád jsem s barvičkami válčil a až bude soupravička vcelku, proběhnou ještě korekce.
Aby to nebylo takové fádní, tak jsem tam tedy nasekal nějaké ty další příšernosti, abych se s nimi mohl pochlubit.
Chvílemi to byl docela boj. Sem tam mi přišlo něco malinko delší, ale chybu vidím hlavně v rukách a nikdy to nebylo nic co by se nedalo lehce opravit, ale nakonec se mi podařilo vysochat něco, co vypadá jako tahač.
Ze zasklení jsem měl vcelku "sevřeno", ale nakonec to šlo lépe než jsem čekal. Zaoblení střechy už pak o něco hůře, takže budu dále koukat pod ruce místních umělců a tiše se učit
I když Brzdič retuš pochválil, pořád jsem s barvičkami válčil a až bude soupravička vcelku, proběhnou ještě korekce.
Prosím tě jak je o tohoto modelu řešeno nalepení střechy ? Jestli je to na tupo tak máš můj obrovský respekt .
Obdivu rozhodně netřeba, protože střecha se nejdříve uzavře vloženým dílem a až posléze se na ni lepí tvarovaný vrch lepí se to tak poměrně dobře, když si člověk dostatčně natvaruje není potřeba nikde nic extra páčit a přetlačovat.
Jestli se nepletu, stejně to mají V3S a určitě i T128.
Jinak základ návěsu zatím též skoro s prstem v nose
Jestli se nepletu, stejně to mají V3S a určitě i T128.
Jinak základ návěsu zatím též skoro s prstem v nose
Pěkná práce.
Moc pěkný.
no, před nějakým časem byl pařák že se v dílně nedalo vydržet, takže model v podstatě celý srpen strávil v lehkém náznaku rýsujícího se návěsu
a nasucho poskládané nějak takto
a pak se počasí umoudřilo, ochladilo se a já si dal cvičnou chřipku, takže to nakonec trvalo mnohem déle, než jsem čekal, ale mohu proshlásit, že je hotovo
lepilo se to super, kromě vyřezaného vzduchu v kole je to vše v "originálu" a chyby které jsem tam nasekal jsou hlavně rukama, takže celková spokojenost cca 75-80%
bude to chtít trochu víc trénovat a snad se to srovná....sice už to ty čela návěsu nezachrání, ale snad to příště dopadne lépe....doufám
jo...a snad se naučím i fotit
no.... hurá na něco dalšího
a nasucho poskládané nějak takto
a pak se počasí umoudřilo, ochladilo se a já si dal cvičnou chřipku, takže to nakonec trvalo mnohem déle, než jsem čekal, ale mohu proshlásit, že je hotovo
lepilo se to super, kromě vyřezaného vzduchu v kole je to vše v "originálu" a chyby které jsem tam nasekal jsou hlavně rukama, takže celková spokojenost cca 75-80%
bude to chtít trochu víc trénovat a snad se to srovná....sice už to ty čela návěsu nezachrání, ale snad to příště dopadne lépe....doufám
jo...a snad se naučím i fotit
no.... hurá na něco dalšího
Gratulace, moc pěkné!
Gratuluji k dokončení . Jak už jsem psal výše . Je to krásná čistá práce .
Pěkně zmáknuto.
Pánové dekuji za shovívavost
Do modelů vašich kvalit tomu ještě nějaký ten výraznější kousek chybí
Do modelů vašich kvalit tomu ještě nějaký ten výraznější kousek chybí
Paráda,