Tatra 148 AM-368 / Ripper Works / 1:32 - HOTOVO

Moderátoři: Zrzek, spida, zvukar

Odpovědět
martin1807

Tatra 148 AM-368 / Ripper Works / 1:32 - HOTOVO

Příspěvek od martin1807 »

Ahoj ahoj,
Najvyšší čas začať niečo ďalšie. Tentokrát som s výberom váhal trochu dlhšie a najprv som mal v hlave projekt hneď viacerých modelov naráz ako napríklad naposledy s Agro Tatrou. Nakoniec to zatiaľ žiadny multiprojekt nebude.
Chcel som niečo farebnejšieho a tiež aby to nebol iba obyčajný nákladiak a tak voľba padla na tento autodomiešavač. Predlohou je legendárna Tatra 148, ktoré nebolo v časoch minulých a občas ešte aj teraz problém stretnúť na našich cestách.
A jednu peknú leštenku môžete vidieť aj v múzeu nákladných automobilov Tatra v Kopřivnici (aj keď pravdepodobne nemá rovnakú nástavbu)
Obrázek

Model je samozrejme od Ripper Works, klasická konštrukcia Tatry 148 T2.
Obrázek

Takže pri podvozku, motore, kabíne a kolesách to bude pre mňa niečo čo dobre poznám a dúfam, že to nepokazím a chlieb sa bude lámať pri bubne. Dúfam, že stavba sa podarí podľa mojich predstáv a že to neposer nenastanú žiadne nečakané komplikácie. :big smile: Pôjdem bez úprav ako obvykle, jediné doplnky budú laserové dezény, možno matky na kolesách keď nebudem príliš lenivý a vytiahnuté smerovky z fólie.

Začal som motorom. Stavba zatiaľ bez problémov.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Ďalej podvozok. Nosníky náprav, nápravy samotné, rozvodovka a diely centrálnej rúry.:-) No a teraz bude treba všetok tento bordel spojiť do jedného podvozku.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Naposledy upravil(a) martin1807 dne pon 12.8.2024 20:26, celkem upraveno 1 x.
martin1807

Re: Tatra 148 AM-368 / Ripper Works / 1:32

Ahoj,
Ako som avizoval všetok ten bordel som zlepil dohromady a tadáá, tu je podvozok. Ďalej pribudli zadné listové perá a torzné tyče. 8-)

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Ďalej bude nasledovať predný nárazník a tlmiče, no a potom vloženie motoru na podvozok. 8-) ;)
martin1807

Ahoj,
nárazník a tlmiče boli ďalšie na programe. Následne som motor vlepil na podvozok a pridal kardan. Podvozok je týmto hotový. Ani som si neuvedomil, ako je jednoduchý napríklad v porovnaní s V3Skou, kde je podstatne zložitejší.:-) . Teraz sa budem rozhodovať či pokračovať kabínou, alebo nástavbou. Ešte uvidím. 8-)
VašekS

Příspěvek od VašekS »

Opět koncert v Tvém podání.
Ty podvozky už asi skládáš zpaměti, co? :D
martin1807

VašekS píše: stř 29.11.2023 15:05 Opět koncert v Tvém podání.
Ty podvozky už asi skládáš zpaměti, co? :D
Díki, máš pravdu, niekedy aj hej.:D

Pokračoval som kabínou. Interiér v pohode bez problémov tam nie je o čom. základ kabíny tiež celkom dobre. Trochu ma nepočúvali ruky pri streche a sú tam chyby, ktoré by tam byť nemuseli. :oops: :|

Interiér vložený do kabíny a doplnené podblatníky, podbehy svetlá. V tomto stave môže ísť kabína na podvozok, ale to až nabudúce. 8-)

martin1807

Zase mierny postup. Ako prvé som nasadil kabínu na rám a dorobil som sanie, vzduchové filtry , výfuk a vzduchojemy pod kabínou. Ďalej pribudla kapota a doplnky na kabínu. :P

Ďalšia práca bol už bubon. Bubon v pohode. Vystrihovačka navrhuje variantu s krytom , alebo bez krytu pohonu. Keďže som lenivý a akurát tu nemám žiadny vhodný materiál na reťaz, tak som zvolil variantu s krytom pohonu. Ozubený veniec na bubne som vyrezal a potom je aj tak pod krtom a absolútne ho nie je vidieť. :lol: Ale ja viem, že tam je. :D

Ďalej som nasadil bubon na zvyšok auta. Tam som narazil na to, že predné ložisko som musel zdvihnúť asi o 1mm, keďže mi bubon narážal o rám. Žiadny veľký problém ale. :P
Takže fotky aj s nasadeným bubnom. 8-)

Nabudúce prídavný motor domiešavača :twisted:
martin1807

Ahoj,
Pribudol prídavný motor. Ako je vidieť aj na fotkách na jednom z čiel motora je zle vyznačené miesto pre prilepenie. To miesto som zaretušoval a problém je týmto vyriešený.
Obrázek Obrázek

Ďalej pribudla prevodovka
Obrázek Obrázek Obrázek

No a ďalej ešte nosný rám a pár doplnkov na ráme.

Na motore ostáva dorobiť sacie a výfukové potrubie. Ostávajúce diely sa pomaly míňajú a blížim sa do finále. :wink:
martin1807

Ahoj ahoj,
Motor som osadil na auto a dorobil som sacie a výfukové potrubie. Ďalej som spracoval nádrž na vodu a kryt motoru, takže z motora je vidieť tak akurát ehm ho skoro nič. :lol:

Pribudla ešte palivová nádrž, držiak rezervy a zadné blatníky. 8-)

Ostáva dorobiť násypku a mechanizmus v zadnej časti auta, kolesá a ešte nejaké tie drotené detaily.
martin1807

Ahoj,

tak hotovo.

Som rád, že mám stavbu za sebou, ale je fakt, že sa model úplne nepodaril. Pripisoval by som to tomu, že som model nelepil doma, ale keď som bol vo Francuzsku. Nakopil som tam proste chyby, ktoré by tam nemali čo hľadať. :oops: Ale aj také modely sú.

Mimochodom sa jedná o model od vydavateľa RipperWorks v mojom podaní s číslom 40. Pri stovke vydaných modelov tiež celkom slušné číslo. :twisted: 8-)
VašekS

Re: Tatra 148 AM-368 / Ripper Works / 1:32 - HOTOVO

Příspěvek od VašekS »

Pěkný mix, jak se automíchačkám u nás běžně říká.
Pravda, že už jsi tu měl povedenější kabiny, ale jak píšeš, není model jako model.
A čtyřicítka ripperů ... :shock: ;)
kaktusak

Příspěvek od kaktusak »

Další model do sbírky . Kabina asi mohla být lepší , ale model je i tak koukatelný .
Brzdič

Příspěvek od Brzdič »

Slušný kousek.
Odpovědět

Zpět na „Stavební stroje“