Tatra 816-VWN9T 43 612 8x8.IR / Spida / 1:25
Moderátoři: Zrzek, spida, zvukar
Re: Tatra 816-VWN9T 43 612 8x8.IR / Spida / 1:25
Pár trubiček, ty naděláš.
To víš, nejsou všechny trubičky fajn, jako ty Hořické...
Zdarec všem...Chladič společně s trubkami jsem přilepil a doplnil jsem i vývody výfuků. Tady pozor všem budoucím modelářům u zadního válce tlumiče výfuku. Válec je pootočený a vývod výfuku nejde rovně vzhůru ale směřuje doleva po směru jízdy. V nákresu je to zřejmé, ale už nikde není boční pohled aby člověk viděl jak moc má být válec pootočený. Já ho pootočil málo a tak jsem si musel udělat další díl potrubí který jsem nalepil na tlumič výfuku a tím jsem samotný výfuk dostal do správné polohy, potom jsem o to zase na druhé straně musel potrubí zkrátit tak aby bylo stejné jako první výfuk. Byla to komplikace , která se dá řešit ale zabralo to zbytečně víc času a úprav. Když to ví člověk dopředu , tak tomu může předejít:-)
Dál mě čeká žebřík a výklopný držák přední rezervy...tak zase příště
Dál mě čeká žebřík a výklopný držák přední rezervy...tak zase příště
sleduju bedlivě. Máš to parádní. Jen pro zajímavost... té nástavbě za kabinou se říká v tatrováckém slengu " KURNÍK"
Díky moc Spíďo...Kurník už si budu pamatovat...to sedí:-) Dolepil jsem žebřík spolu s mechanismem držáku rezervy. Žebřík jsem udělal funkční s tím že jsem ho potom zalepil aby byl fixovaný na svém místě. Nevím kolik by ty mikropanty vydržely. Zpracoval jsem samozřejmě i naviják na rezervu, který později naaranžuji na zadní blatník, přijde mi škoda ho slepit a potom by byl uvnitř kurníku a nebyl by vidět.
Teď mě ještě čeká dodělání rámu kolem kurníku a potom se pustím do jednotlivých krytů. Tak zas příště
Teď mě ještě čeká dodělání rámu kolem kurníku a potom se pustím do jednotlivých krytů. Tak zas příště
Zdravím všechny...mám za sebou další menší posun. Dal jsem dohromady vrchní konstrukci kurníku a přidal jsem vrchní kryt. Potom následoval zadní a přední kryt kurníku. Nyní jsou na řadě boční výklopné kryty. Potom dodělám sání společně s výfuky a drobotinu a hurá na navijáky za kurníkem.
Tak zase příště:-)
Tak zase příště:-)
Máš to pěkný, kurnik.
Vašku díky...snažím se , není po fakt vůbec jednoduchý, ale to ty určitě víš . Slepil jsem levý boční kryt a dopasovat to tak aby to sedlo fakt není nejlehčí a dost jsem se s tím drbal. No je na svém místě a jdu na pravý kryt. U vnitřních výztuh jsem u některých dílů nepoužil originální díly ale nabarvil jsem si karton a nalepil ho. Líp se tím drží tvar. Každopádně už to celkem dlouho trvá, ale celý kurník zabere fakt hodně času.