Změna měřítka 1:32 na 1:25
Moderátor: spida
Změna měřítka 1:32 na 1:25
Zdravím kolegy. Pokud vlastním origo PDF vystřihovánky (jedná se o model od Agromodels) v měřítku 1:32 na kolik % nejlépe nastavit tisk abych měl model v měřítku 1:25? Další věc je ta, že mi to nejspíše usekne díly, pokud bych šel někam do copycentra tak nechat tisknout na A3?
Re: Změna měřítka 1:32 na 1:25
Trojčlenka říká 128%
-
128 % ( https://www.mo-na-ko.cz/clanky/prevodni ... itek-planu )
ano na A3
ano na A3
Díky chlapi. Jo, počítat umím, já jen že jsem někde četl, že někdo tiskne na A3 a dává tam 140 %...
Ahoj,
no já třeba zvětšuju RW modely, a to tak, že je prostě naskenuju ve skutečné velikosti (B4) a pak dám tisknout na A3 a zaškrtnu velikost brázku přizpůsobit tisknutelné oblasti.
Ve výsledku je vyplněná A3 a plus minus, spíš plus 1:25 +... úplně nehrotim měřítko... Nevím jestli by se vešlo 140% na A3, a jestli jo tak to tak mám já
Pokud bych zvětšoval model 1:32 z A4 na A3, tak bych určitě dával tisk 128%...
Zvětšuji, protože jsou modely pro mně příliš malé na vytvoření, tím si ale dost zatápím, páč to tisknu na takovým škopku, že to musím následně přebarvovat a to mi moc nende
No když jsme u toho zvětšování, tak mne by zajímalo, jak to z toho naskenovanýho obrázku třeba B4, povyndavat jednotlivé dílky a naskládat si je zvěšené na A4...
Nebo pokud bych to měl už v A3 velikosti, tak, jak to nakrájet na A4.
Tomu totiž taky nehovým
čauves ať se daří
no já třeba zvětšuju RW modely, a to tak, že je prostě naskenuju ve skutečné velikosti (B4) a pak dám tisknout na A3 a zaškrtnu velikost brázku přizpůsobit tisknutelné oblasti.
Ve výsledku je vyplněná A3 a plus minus, spíš plus 1:25 +... úplně nehrotim měřítko... Nevím jestli by se vešlo 140% na A3, a jestli jo tak to tak mám já
Pokud bych zvětšoval model 1:32 z A4 na A3, tak bych určitě dával tisk 128%...
Zvětšuji, protože jsou modely pro mně příliš malé na vytvoření, tím si ale dost zatápím, páč to tisknu na takovým škopku, že to musím následně přebarvovat a to mi moc nende
No když jsme u toho zvětšování, tak mne by zajímalo, jak to z toho naskenovanýho obrázku třeba B4, povyndavat jednotlivé dílky a naskládat si je zvěšené na A4...
Nebo pokud bych to měl už v A3 velikosti, tak, jak to nakrájet na A4.
Tomu totiž taky nehovým
čauves ať se daří
Pri skenovaní je dosť nebezpečné sa riadiť automatickým nastavením tlače. Teda pokiaľ takto zväčšujem viac ako jeden list papiera. Skener neoskenuje vždy rovnaký rozmer, vždy je to +/- rovnaké a teda výsledný rozmer vie byť o pol milimetra až 2 mm väčší či menší. To už vie spôsobiť nepresnosti. Radšej si nastaviť pevnú mierku a tak tlačiť. Ja by som odporúčal za seba ak vychádza mierka na 128% tak nastav mierku 125% aby si mal istotu. Taktiež skenery skenujú jednu plochu a tlačiareň vie tlačiť inú, zvyčajne menšiu plochu. Tlačil som si tak model lode Yamato (free na internete) a bolo to okolo 40 strán a samozrejme mierka mi spôsobila že časť dielov bola orezaná, takže môžem to celé zahodiť a tlačiť znovu. Škoda tej farby a času, tiež to netlačí veľmi rýchlo.
Prípadne si zober stránku s dielmi ktoré sú najbližšie k okraju a skús vytlačiť na čierno-bielo s malým množstvom tonera či farby a uvidíš tak či ti orezáva alebo nie.
Prípadne si zober stránku s dielmi ktoré sú najbližšie k okraju a skús vytlačiť na čierno-bielo s malým množstvom tonera či farby a uvidíš tak či ti orezáva alebo nie.