Výstava modelů Milana Bartoše v MPMPM – léto 2023

Informační servis Centra papírových modelů z.s.

Moderátor: JOK

Odpovědět
Uživatelský avatar
Medium
Příspěvky: 400
Registrován: pon 30.1.2012 21:28

Výstava modelů Milana Bartoše v MPMPM – léto 2023

Příspěvek od Medium »

Přeji příjemný den,

rád bych si dovolil prozradit, že v průběhu letošní hlavní výstavní sezóny v Muzeu papírových modelů v Polici nad Metují oslavíme kulaté jubileum známého a oblíbeného autora vystřihovánek architektury, pana Milana Bartoše.

A jak budeme slavit? No přeci bujarou výstavou jeho modelů. Můžete se těšit na bohatý průřez autorovou tvorbou od malých domků a rotund až po náročné a propracované modely hradů, budete si moci prohlédnout modely od toho s pořadovým číslem 01 až po jeden z nejnověji dokončených. A jaké že to jsou? No to se přeci musíte přijet podívat! Ještě někdo váhá? Tak prozradím, že budete moci obdivovat královský hrad Karlštejn, Žižkovský vysílač, kostely z Ostravy i Norska, lidovou architekturu, rekonstrukci hradu Týřov a dokonce mnohým známý, ale zatím nevydaný nádherný model Křivoklátu! A samozřejmě mnohé další… Když už teď nemáte důvod pochybovat o návštěvě, tak vězte, že:

Slavnostní vernisáž výstavy modelů Milana Bartoše, na kterou je každý srdečně zván, proběhne v prostorách muzea v sobotu 6. 5. 2023 ve 14:00.
A pozor: každý účastník obdrží zajímavý dárek, a to ne jen tak leda jaký – od Milana Bartoše by ho totiž nikdo neočekával.

Dále bude možné výstavu navštívit během celého léta do začátku září dle otvírací doby muzea.

Na všechny návštěvníky se těší Milan Bartoš, MPMPM, pozvánku tlumočil a zdraví M. E.



Obrázek
Odpovědět

Zpět na „CPM z.s. + Muzeum papírových modelů“