I model pomáhá

Aneb Kavárna - vítáni jsou slušní hosté
Odpovědět
Uživatelský avatar
Matys
Příspěvky: 112
Registrován: sob 7.1.2012 11:11
Bydliště: Svitavy
Kontaktovat uživatele:

I model pomáhá

Příspěvek od Matys »

Přátelé modeláři

Po více než měsíci práce, jsme dnes spustili projekt "I model pomáhá", kde naleznete jednu papírovou novinku, kterou můžete začít lepit hned dnes.

Prozatím je k dispozici zde, ale objeví se i v rámci odkazu a přímé stažení. Na tom se teď pracuje.

http://www.facebook.com/groups/1159499321257026/

"I model pomáhá"

O projektu

Tento projekt odstartoval někdy v půlce února, kdy na počátku byla myšlenka vytvořit model lokomotivy. Jen tak pro radost svou a mé dcery, která je prostě mašinková. Měl to být model jen tak do šuplíku, nic náročného. Slepený jednou, možná několikrát v jiných barvách. Tehdy byl svět ještě relativně v pořádku a projekt "I model pomáhá" vlastě ještě projektem nebyl.

Pak se nám svět změnil, protože se někomu v Moskvě totálně přeházela kolečka v hlavě a zadřela se. Válka na Ukrajině v nás vyvolala strach, ale zároveň i obrovskou vlnu sounáležitosti a solidarity. Současná humanitární krize, kdy se tisíce Ukrajinců ocitají v ohrožení života a převážně matky s dětmi prchají ze svých domovů, nenechává nikoho chladným.

Téměř okamžitě začaly vznikat sbírky na podporu lidí prchajících z domova a spousta dalších aktivit spojených s pomocí Ukrajině. Věřím, že snad každý z nás přispěl a přispívá, jak může, finančně, materiálně i jakkoliv jinak.

Zde se zrodil projekt " I model pomáhá" jehož hlavní myšlenkou je podpořit tuto pomoc.

Vznikající model byl extrémně rychle dotvořen s příhodným barevným schématem. Modrá a žlutá jsou teď barvami, které nám mohou asociovat pomoc tam kde je potřeba.

Jak může model pomoci?

Model samotný určitě ne, ale ten, kdo si jej stáhne a bude si jej chtít postavit, tak ten pomoci může.

Modely uveřejněné v rámci projektu “I model pomáhá” jsou a budou poskytovány zcela ZDARMA, bez jakéhokoliv nároku na honoráře či odměny. Budou ale doplněny o jednoduchou PROSBU. Zašlete, PROSÍM, jakoukoliv částku, o které si myslíte, že je adekvátní platbou za model na účet jakékoliv humanitární sbírky na podporu Ukrajiny.

Ano, projekt nechává na každém z nás, zda přispěje, kolik přispěje a kam. Nebudeme nikoho nutit, aby platil konkrétní částku na konkrétní účet. Je to na svědomí každého z nás. Ano, nemusím zaplatit nic a v klidu si lepit. I takoví se jistě najdou, v pořádku, já je soudit nebudu. Tento projekt jen nabízí možnost podpořit dobrou věc a k tomu přináší něco málo navíc. Nepatrnou odměnu za dobrý skutek ve formě modelu.

Každý druhý modelář má ve svém šuplíku či skřínce "nasysleny" modely, které si pořídil, často za nemalou částku a většinou je ani nezpracuje, prostě se tam hromadí bez užitku.

Klidně ať tam skončí i tento model, ale tím, že za něj přispějete tam kde je teď potřeba bude v té kupě ostatních něčím jiným. Myšlenkou, že pomohl.

Mohu pomoci i jinak?

Určitě. Pomoc bude potřeba jistě i dál. Ať už formou hmotných nebo finančních darů v různých sbírkách. Kdo chce pomoci, cestu si jistě najde.

A jak pomoci projektu?

Tou nejmenší pomocí je sdílení této myšlenky dál. I když vás třeba aktuální model neosloví, nasdílejte odkaz na stránky projektu a pošlete ho tak k někomu, koho třeba zaujme.

Pokud se k projektu chcete přidat i aktivněji, my budeme rádi. Jestli chcete poskytnout nějaký svůj autorský model pod hlavičkou tohoto projektu, jen do toho, prostoru je tu dosti a my budeme jen rád, když se projekt takto rozroste. Ať už to bude něco malého nebo jste renomovaným autorem – hlavní je v tomto případě myšlenka.

Všem ale děkujeme za všechny vaše příspěvky a podporu.

Martin Lang
Odpovědět

Zpět na „Obecná diskuse“