ŠKODA 706 MTSP 27 AGRO /AK Modely/1:32/BETATEST

Moderátoři: Zrzek, spida, zvukar

Uživatelský avatar
Tomáš S.
Příspěvky: 999
Registrován: sob 21.1.2012 21:39
Bydliště: Uherský Brod

Re: ŠKODA 706 MTSP 27 AGRO /AK Modely/1:32/BETATEST

Příspěvek od Tomáš S. »

Boďa81:
Je milé, že ačkoliv mě vůbec neznáš, máš neustále potřebu začínat tím, že shazuješ moji znalost o strojích a sám se pak prezentovat tímto způsobem, který jasně ukazuje na tvé omyly. To je základ každé věcné diskuse. :lol:

Přečti si celou diskusi ještě jednou a pak nebudeš reagovat tak zcestně. Nikdo tu nikde nic nepsal o MTSP 24, vůbec nechápu proč to sem taháš (kromě toho, pro sériové barevné schéma podvozku tohoto typu platí úplně to samé jako pro podvozek MTSP 27 - tedy světle nebo tmavě šedá). Ještě jednou zvlášť pro tebe - UMÍSTĚNÍ filtru zde nikdo neřešil.

Barvy - opět se ukazuje, že jsi úplně mimo - stroje československé výroby se lakovaly do odstínů ČSN, které s RALem nemají nic společného. Převodník mezi ČSN a RAL neexistuje. Někteří prodejci barev se snaží tvrdit že ano, ale není to pravda a barvy které nabízí jsou často úplně mimo. Každý veteránista, který to chce mít přesně si barvy míchá a nebo hledá co nejpodobnější odstín v RAL, který je u některých běžnějších odstínů možné najít. Kromě toho, pro papírového modeláře / vydavatele je znalost přesného kódu barvy úplně zbytečná. V grafice modelů se totiž pracuje s jiným barevným vzorníkem, jehož rozdílnost vůči realitě je často ještě umocněna tiskárnou a technologií tisku (známý problém offsetu že první kus sešitu má jinou barvu než poslední). Jako modeláři / vydavatelé se k těmto barvám, které mají reálné stroje můžeme jen snažit přiblížit. Nicméně je rozdíl pokud někde použiju čistě černou a nebo tmavě šedou v přibližně odpovídajícím odstínu. Maximálně je možné požádat tiskárnu o nějakou kalibraci na základě jejich vzorků barev, pokud se chce člověk přiblížit co možná nejvíc. Na fotkách, které jsou v úvodu vlákna je ten odstín patrný (fotka z Agrokomplexu a z knihy o ZŤS).

Proto jsem také psal, že použití stávajících barev na modelu bych chápal, protože ty originální není jednoduché vystihnout.

Tímto s tebou končím, rozpoutáváš tu úplně zbytečnou debatu.
Odpovědět

Zpět na „Zemědělská a lesnická technika“