Agrostroj TK-4K-14 / RW / 1:32 / Test / Hotovo

Moderátoři: Zrzek, spida, zvukar

yvan
Příspěvky: 975
Registrován: pát 20.1.2012 23:01

Re: Agrostroj TK-4K-14 / RW / 1:32 / Test

Příspěvek od yvan »

Úplně poslední příslušenství je Žací lišta ŽT-152. První pohled na díly a návodovky mě úplně uzemnil. Jednotlivé díly takové kde nic, tu nic a přitom se z toho dá udělat taková šílenost a ještě teoreticky i s funkčním sklápěním (ne teda asi s pákou, ale písty a táhla tam všechny jsou). Kvůli obavě o trvanlivost při převozech je ta moje napevno rozložená, ale byl sem silně v pokušení se pokusit.

Tentokrát mám i fotky ze stavby. Na první je hlavní rám z drátu s pákou, konzolí sestavy kladek, držákem k náhonu a ramenem táhla, dále horní sestava kladek, kryt kladek a táhlo sklápění.

Obrázek

K rámu přijde náhon s krytem řemenic. Snažil sem se zaostřit aspoň jednou aspoň jednu stranu kol. Ty se pak provážou řemenicí a zakryjí gumou, díky které nebude dovnitř téměř vidět, ale je to tam. Dopředu přijde ještě jedno tenké táhlo, které už bude držet samotnou lištu.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Na celek přijde horní sestava a samotná lišta s vodícími a usměrňovacími prvky po stranách. Přes kladky přijde natáhnout vedení od lišty až po táhlo vepředu, takže teoreticky právě tímto táhlem půjde lišta sklopit (záleží na tom, jestli jsou zalepené kladky a jestli se na rámu bude otáčet držák lišty). Na liště mám retušované pozice, to je pochopitelně opraveno.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

K celé srandě chybí už jenom zuby. Ten by měl být jeden jako druhý, takže ruční výrobu špiček sem zavrhl. Nakonec mi jako nejlepší vyšlo zakoupení krabičky rýsováčků v nejmenovaném obchodním domě (viz foto), nacvakání a zabroušení zadního konce na délku. Potom sem je přilepil na lištu a po proschnutí natřel červenou. Kvalitativně nejsou nic mnoho, ale z těch 250 kusů se těch pár podobných vybrat dá. Kdo by náhodou chtěl a nesehnal, mám případně zbytek krabičky navíc, tak můžu někde na akci podarovat po předchozí domluvě.

Obrázek

Velmi příznivým vedlejším efektem ocelových zubů je to, že převáží zbytek konstrukce (rám je hliníkový) a lišta sama stojí v rozložené poloze.

Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek

Tím nezbývá v sešitě už vůbec nic, takže máme hotovo. Výhledově by měla být ke stažení ještě podložka - replika výstavního místa. Fotky na ní už bude mít Tom, nebo někdo, kdo byl letos nebo před pár lety v Brně na premiéře. Tak zase někdy u něčeho a kdo do toho řízne, nezapomeňte se tady podělit s výsledky ;)

Obrázek
Uživatelský avatar
martin1807
Příspěvky: 427
Registrován: sob 21.1.2012 23:08
Bydliště: Medzilaborce- SK

Re: Agrostroj TK-4K-14 / RW / 1:32 / Test / Hotovo

Příspěvek od martin1807 »

Ivana, parádne odprezentovaná stavba. 8-) Už viem na čo si dať pozor, a tak ako som spomínal, je tento model u mňa hodne vysoko a čoskoro sa do neho možno pustím 8-)
Uživatelský avatar
Mimapnd
Příspěvky: 263
Registrován: ned 24.6.2012 9:59
Kontaktovat uživatele:

Re: Agrostroj TK-4K-14 / RW / 1:32 / Test / Hotovo

Příspěvek od Mimapnd »

Helou Yvan,
az tuto nedelu sa mi model dostal do ruk a neveril som vlastnym ociam :shock: ... lebo ked som si pozeral na fore tvoje progres fotky, tak by ma nenapadlo, ze su diely az take malinke. U mna sa urcite bude zvacsovat... taketo dieliky su uz pre mna ozaj dost malinke, i ked mam zalubu postavit si majacik v 250tke, ale toto uz je iny hardcore. A v takej 1:16 sa mi urcite hodi k ostatnym traktorom.
Paradna praca, prezentacia. Tak ako vzdy ;)
Cus
M.
Odpovědět

Zpět na „Zemědělská a lesnická technika“