Věž Hláska v Roudnici nad Labem / BETEXA / 1:160

Odpovědět
sepecat
Příspěvky: 244
Registrován: sob 21.1.2012 7:42
Bydliště: Jičín

Věž Hláska v Roudnici nad Labem / BETEXA / 1:160

Příspěvek od sepecat »

Stará betexácká vystřihovánka v novém nátěru. Vydána byla v loňském roce v ofsetu na kvalitním papíře.
Celá stavba má 33 jednotlivých dílů na ca 1,5 straně A4, a jsou pod ní podepsaní už 3 autoři: Robert Navrátil, Filip Toužimský a Tomáš Hrebík.
Obrázek Obrázek

Víceméně to bylo na pohodu. Sem tam jsem si pomohl podchlopněmi, někde jsem je ušmikl úplně. Jediný problém jsem měl s lepením podhledu ke střeše. V téhle části je totiž ta konstrukce taková dost zvláštní, protože nejdřív se má slepit střecha včetně zužující se šikmé části podhledu a až potom se má do vzniklého otvoru vlepit samotný podhled (s chlopněmi), přičemž pozicování podhledu se má řídit malým otvorem v horní části střechy. Tenhle postup jsem si úplně nedovedl představit v praxi. Nakonec jsem postupoval tak, že jsem podhled podlepil kartonem, chlopně ufikl, a pak to lepil do šikmé části hranu na hranu. I tak mi to v levém zadním rohu uteklo. Ale kdybych to měl lepit znovu, vytvořil bych si chlopně u střešních dílů a podhled lepil na ně.

A ještě je velká škoda, že se při novém vydání nesáhlo do tvarů a rozměrů celé střechy, především pak do lucerny. Ta na modelu je proti předloze vyloženě obří. Z fleku by se v ní mohly pořádat svatby nebo rauty. :)

Další fotky v galerii:

Obrázek Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Městské stavby“