Jak to taky může "dopadnout"

Aneb Kavárna - vítáni jsou slušní hosté
Odpovědět
mungo
Příspěvky: 24
Registrován: úte 21.2.2012 9:14

Jak to taky může "dopadnout"

Příspěvek od mungo »

Povím vám příběh, který nevyprávěl T. Texis Taylor, ale který se skutečně stal. Je tomu už devět let, kdy jsem se odhodlal pustit do mého prvního složitějšího modelu. Tenkrát padla volba na Tatru 815 VD 13 350 6X6.1. Kdo znáte hru Akt od Járy Cimrmana, bude vám další průběh povědomý. Na modelu bych mohl přesně ukázat, kdy jsem měl svatbu, kde se narodilo první dítě, kde druhé a kde třetí. Po každé této události šlo lepení na několik měsíců až roků stranou a tak se tento projekt natáhl na devět let.
Od letošního jara se běh událostí vyvíjel směrem, který mi dovolil opět intenzivněji na modelu pracovat a asi před týdnem jsem se dostal do fáze, kdy už mi zbývalo jen natřít a osadit ochranný rám. Moc se mi do toho nechtělo a tak jsem se už pln optimismu pustil do nového modelu s tím, že tam ten rám prostě v nejbližších dnech lupnu.
Kvůli klidu v rodině uklízím každý den modelářské nádobíčko na skříň. Učinil jsem tak i včera. Jenže jen co jsem vše dál na své místo a otočil se, ozvalo se tiché ale zlověstné ššš následované zvukem tupého nárazu na zem. V dalším popisu událostí už mi brání slzy v očích a nervózní třas rukou. Devítiletá práce na maděru.

Obrázek

Vůbec nevím, jestli se mi to chce zachraňovat. Byl jsem nadšený tím, že se mi ten model podařil a vím, že i když se to budu snažit zachránit, tak už to bude prostě vidět. Největší průšvih je prasklá kabina a urvané "zasklení". To nevím jak opravit. Ale zahodit něco, čemu jsem se věnoval takovou dobu, taky nedokážu.
Žádný konec, pointu ani poučení to nemá. Jen jsem to asi potřeboval takhle pustit ven.
spida
Moderátor
Příspěvky: 736
Registrován: pon 12.12.2011 12:20
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak to taky může "dopadnout"

Příspěvek od spida »

Chlape.... Jednak mě těší že jako první složitější model jsi si vybral model z mojí produkce. za druhé mě těší že jsi u něj vydržel tak dlouho. Za třetí že podle fotek jsi ho měl slapený opravdu pěkně. Takže ho koukej dát dohromady ;)
Uživatelský avatar
Kuba78
Příspěvky: 627
Registrován: úte 3.1.2012 19:27
Bydliště: Doma

Re: Jak to taky může "dopadnout"

Příspěvek od Kuba78 »

nevypada to tak dramaticky. byly tu horsi pripady. podivej se treba jak dopadl Josky Graf Zeppelin po utoku bojoveho koucoura, vcetne prustrelu trupu..
kazdy si to nekdy prosel. chce to chladnou hlavu. nech to v krabici par dni, tydnu. az opadnou emoce pak se k tomu vrat a zhodnot skody. vypada to hlavne na upadle a rozpadle dily, to pujde slepit.

pro tvoji informaci o delce lepeni.. na starem foru jsem v roce 2006 zacal stavet Emilii od maleho Modelarze, predelavka na RC. slo mi to taky jako psovi pastva.. tesne pred dokoncemim, zbyvalo par detailu, jsem delal ve vane dalsi pojezdove zkousky a pri vyndavani z vany mi to upadlo a prolil jsem si ji vodou.. coz o to, RC a trup a vse bylo v pohode, to bylo dukladne nalakovane, ale drobnosti na nastavbach ne, protoze jsem to chtel prelakovat az po uplnem dokonceni, takze se to vsechno pekne odlepilo a rozlepilo.. a mila Emilia odpociva mnoho let v krabici ve skrini a jedina aktivita za poslednich 12 let byla, ze jsem vymenil prijimac ze stareho 40mhz za novy 2,4Ghz :-) ale jeji cas jeste prijde..
mungo
Příspěvky: 24
Registrován: úte 21.2.2012 9:14

Re: Jak to taky může "dopadnout"

Příspěvek od mungo »

Díky za reakce a podporu :) je to tak jak píše Kuba. Dělám teď na něčem jiným a na tatrovku jen koukám a pomalu se mi vrací chuť to dodělat. Největší problém je fakt ta kabina. Vytrhlo se "sklo" a to už do zavřené kabiny vlepit zpátky nedokážu. Ale rozhodl jsem se, že koupím druhý výtisk a díly, který jsou pomačkaný a kabinu prostě udělám znovu.
Spíďo - za tvoje modely fakt klobouk dolů. Já vůbec nejsem fanoušek aut ani Dakaru a vlastně se v tom nevyznám. Ale ty modely jsou tak krásný, že jsem po něm tenkrát sáhl a vůbec toho nelituji. Lepí se to úplně parádně a dělá mi to radost i když vlastně skoro nevím, co to lepím :D
Odpovědět

Zpět na „Obecná diskuse“