Praga AN (1:25)

Par fotiek bez figuriek:

MAD ZAXupravený free model, mierka cca 1:9
podnet na tento model vyšiel zo súťaže ARMAGEDDON RACE, ktorá bola vyhlásená na papirovemodelarstvi.cz. Išlo o voľnú stavbu post apokalyptických vozítok, a keďže sa mi téma páčila tak som do toho išiel. Moja motorka vychádza z free modelu WOW - the Motorcycle Mount project, model som ale postupne podstatne upravoval. Postupom času pribudla aj figúrka jazdca, ktorá je ovplyvnená hlavne svetom Falloutu. Krátky popis môjho vozítka:
Keďže sa má motorka pohybovať v neľahkej postapo. dobe

, musí byť vybavená určitými pasívnymi aj aktívnymi prvkami obrany. Pasívne: horizontálne nože na vozíku, bodce na blatníku predného kolesa (prípadne na nohách jazdca) Aktívne: rotačný guľomet a rakety na čistenie priestoru pred motorkou a plameňomet na ochranu zadného priestoru. Ovládanie všetkých zbraní je zvedené do cent. zbroj. jednotky na ľavej strane vozíka. Panel na ovládanie všetkých zbraní je na pravej strane riadítok (vodič ovláda zbrane palcom pravej ruky) odkiaľ sa signály rád. signálom prenášajú práve do cent. zbroj. jednotky. Od motorky sa podľa potreby dá odpojiť vozík, prípadne z vozíku odobrať strecha.
Jazdec je chránený pancierom a multifunkčnou helmou, pancier má vpredu aktívne chladenie. Helma umožňuje buď filtrovať vzduch, alebo pokiaľ nie je čo filtrovať, tak je vzadu napojená na kyslík. Naľavo je reflektor, napravo je sklopný multifunkčný displej (slúži buď ako zameriavač pre zbrane, resp. výstup radaru). V strede nad oč. priezormi sa nachádza radar, ktorý dáva jazdcovi prehľad, čo sa deje v okolí motorky . Za jazdcom sa nachádza ešte zrolovaný spacák, keby potreboval niekde núdzovo prespať.
Na podložke sa okrem útočiaceho hada, nachádzajú ešte pozostatky menej úspešného jazdca

. Značku aj nápis som si požičal z No Mutants Allowed/ We were here before the fall - jedného z najväčších fallout fór. Ešte by som upozornil na pavúka, ktorý je malou narážkou na môj ďalší projekt Black Widow.

Pár fotiek:

Rakousko-Uherský generál jízdy 1910 /ABC/ 1:8druhý model zo série figúriek od M.Dudáša, ABC model

Bojovník arabské jízdy 750 n.l. /ABC/ 1:8tretí model zo série figúriek od M.Dudáša, ABC model

Japonský samuraj, koniec 16. storočia, /ABC/ 1:8štvrtý model zo série figúriek od M.Dudáša, ABC model

Anglický lučištník, 1450, /ABC/ 1:8piaty model zo série figúriek od M.Dudáša, ABC model

Bertrand du Guesclin, 1320-1380, /F.Prudenziati/, cca 1:8 :

Voják Římskych legií, 50 p.n.l., /ABC/ 1:8šiesty model zo série figúriek od M.Dudáša, ABC model

Pohyblivý BetlehemAutor: Michal Dudáš (ABC)

Video:
Kód:
http://youtu.be/1gDbuTEjc8M