Zdravím ve spolek, dnes trochu pokročíme ve všech směrech
Předem děkuji za konstruktivní příspěvky do diskuze

Co se týče debaty kolem "pivního Spita" tak sudy dělat nebudu a ani neřeším typ křídla, jen mě to zajímalo z toho titulu, co vlastně to letadlo bylo schopný unýst. Takže rozřešení beru toto - unesl přídavnou nádrž + dva kusy bomb, nebo přídavná nádrž + pivní sudy.
Markulin píše:
V ABC byla kdysi monografie toho "pivního" spitfira
trochu jsem pohledal a našel, takže jen tak pro úplnost, když už se to tady nakouslo

No a teď k pokroku ve stavbě. Jelikož na modelu mám možnost pracovat na dvou pracovištích, tak krom křídla jsem začal pracovat i na kokpitu. Na retuš žeber jsem použil barvu co doporučuje Halinski v sešitu, a sice Humbrol H78, jak je vidno chtělo by to trochu zesvětlit, fotky to ještě extrémně vytáhli, na druhou stranu v tom kokpitu to asi stejně moc vidět nebude.

No a jako další součást prezentuji vrtuli, mám ji sestavenou už od začátku stavby, jen jsem ji neměl nafocenou. Měl jsem z toho trochu obavu jak se mi podaří ji slípnout bez přebarvování, přeci jen to tvarování je poněkud složitější. No první list mi trval docela dlouho, ale pak když jsem přišel na to, co přibližně z toho mám vysochat, tak ty zbylé tři byli už celkem v pohodě

Nevím teda jestli je ten tvar tak jak by měl konstrukčně/funkčně být, ale mě z toho vylezlo tohle. Jinak konstrukce samotného toho kuželu je opět parádně zpracovaná, šlo to samo