Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Markulin
|
Zaslal: 9.11.2010 15:17 út Předmět: 7TP /GPM/ 1:25 |
|
|
Zdravím všechny přítomné. Už delší dobu tady drouzdám a obdivuju ale nějak jsem neměl odvahu se zaregistrovat. no ale červík hlodal a hlodal tak jsem tady Modely lepím už nějaký ten pátek tak jsem zvědavý jak na tom jsem. Lepím si jen tak pro radost a pro moje oči. No a občas i pro oči mého 9 ti letého synka, když přijede na prázdniny.
Toho polského krasavce jsem zvolil asi záměrně... Kdysi jsem jako dítě měl plastikový model a tak doufám že jestli stavbu zdárně dokončím tak si zavzpomínám na dětství Stavbu jsem už začal zhruba před týdnem. Ale vzhledem k tomu že to patlám jen v práci a jestě k zomu na noční, tak to jde neuvěřitelně pomalu. Začal jsem asi tím nejlehčím - věží. No a jak už jsem psa: dělám modely pro sebe, tak jsem na věž a do ní dal všechno co tam má a určitě i nemá být. Taď už jebnom zjistit jak sem vkládat fotky a můžu se těšit na kritiku od vás  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Brzdic Moderátor

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
WalterCZ

|
Zaslal: 9.11.2010 16:38 út Předmět: |
|
|
Tak taková práce by se mi hodně líbila, kde bych mohl lepit modely  Jinak sem zvědavej na fotky, ako to bude vyzerat... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Markulin
|
Zaslal: 11.11.2010 14:17 čt Předmět: |
|
|
Tak po dvou dnech nicnedělání jsem zase tady..
Jak už je napsáno,tak model je malinko starší. Je to rok vydání 1997. A ty roky jsou na něm malinko znát. Silné obrysové čáry a některé díly snad kreslené od ruky (ale to je možná jen můj dojem)
Ale jinak je stavba zatím pohodová záležitost. Ale díky těm silnějším obrysům občas nevím kde řezat a stříhat. No ale věž je zdárně dokončená a snad i ten zbytek bude pasovat. No a jelikož jsem měl menší potíže s foťákem tak nemám fotky ze stavby ale jen hotovou věž. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Markulin
|
Zaslal: 11.11.2010 14:19 čt Předmět: |
|
|
a tady jsou
Musel jsem ti ty fotky upravit, prostuduj si prosím tě ten návod na vkládání fotek důkladněji. Moderátor Brzdič. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
petrxp
|
Zaslal: 11.11.2010 19:32 čt Předmět: |
|
|
A tady se to už rozjelo. Pěkná práce. Nevím jak dlouho na tom děláš ,ale jestli jsi to stihl za ty dva dny tak klobouk dolů . |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Markulin
|
Zaslal: 12.11.2010 8:25 pá Předmět: |
|
|
Díky za pochvalu. Snažím se Jak už jsem psal tak lepím jen v práci a to na noční (doma je z toho bordel) No a jelikož do práce se chodí taky pracovat. Tak zhruba ze 12 ti hodin strávených tam mě zbyde jen 2 a půl na to moje patlání Takže ta věž trvala zhruba 7 hodin čistého času.
No a jelikož mám dnes zase po noční tak odpoledne přibudou další fotky (motor.chladiče a kousek interiéru)
a s vkládáním fotek sem se polepším. s PC si moc nerozumíme ale budu se snažit  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Markulin
|
Zaslal: 19.11.2010 15:23 pá Předmět: |
|
|
Trošku se zpožděním (neodlkadné záležitosti) jsem zase tady...
Se stavbou jsem trošku pohnul tak můžu ukázat pár novych i starších fotek
     |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Markulin
|
Zaslal: 19.11.2010 15:41 pá Předmět: |
|
|
Ještě pár nových fotek...             
A trocha srovnání s o něco modernějším (a nedodělaným Gvozdikem)
  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lukáš

|
Zaslal: 21.11.2010 20:45 ne Předmět: |
|
|
Vezmu-li v úvahu, že se jedná o model starý hodně přes deset let, nevypadá to vůbec špatně. Ani jsem nevěděl, že to má zpracované vnitřnosti. _________________ na stole: Jelcz 043
hotovo: Tatra T815 (SOT) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Markulin
|
Zaslal: 23.11.2010 9:10 út Předmět: |
|
|
Bohužel věk je na modelu znát. Ale není to tak strašné....Mimo kostry ze které jsem použil jenom díly W1, W2 a upravený díl W7 zatím sedí všechno celkem dobře. Ale to nejhorší mně ještě čeká (závěsy a kola)
Tank má z vnitřností jen motor, chladiče, minimum prostoru pro řidiče a něco málo z interiéru věže. Do věže půjde vidět otevřeným poklopem (to samé i u řidiče) a motor jen přes žaluzie. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Markulin
|
Zaslal: 24.11.2010 20:42 st Předmět: |
|
|
fotky ze včerejška dělané starším foťákem     |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Markulin
|
Zaslal: 28.11.2010 14:38 ne Předmět: |
|
|
Po pár dnech mám zase nějaké nové fotky ze stavby...jde to pomalu ale jistě
Tak snad jsou povedenější jako ty poslední
Ale notak, to už je po třetí co ti ty fotky upravuju . Moderátor Brzdič. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
petrxp
|
Zaslal: 28.11.2010 20:47 ne Předmět: |
|
|
Aha tak tomu se říká pomalu. Za 20 dní skoro hotový tank i s vnitřkem . Já jsem teď týden dělal dvacet článků pásu ,ale snad už se to zrychlí . |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Markulin
|
Zaslal: 29.11.2010 9:45 po Předmět: |
|
|
A sakra!...zase ty fotky.... Omlouvám se ale dávám je tam přesně podle návodu... tak nevím kde se stala chyba
No a teď k modelu...Ta práce jde opravdu pomalu. Mít víc času tak už by to bylo snad i hotové. Žádné složité detaily tam nejsou a vnitřek je takový jednodušší. ale zavěšení pojezdových kol bude o něco horší. Autor namaloval jen jednu návodovou kresbu (a to ještě jak už je to v hromadě) Takže budu muset začít přemýšlet jak na to. No ale ještě mně čekají blatníky tak mám chvilku času
Chtěl bych se zeptat přítomných. Nemá někdo doma starší vydání tančíku TKS od GPM ? Případně nevíte někdo kde by se to dalo ještě sehnat? V PC ho mám ale originál je originál. To novější vydání má tmavší barvu a mezi tady tou 7TP a Wz. 29 na který se chystám by to bylo jako pěst na oko  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|