|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Standa F. Administrátor

|
Zaslal: 2.10.2010 21:36 so Předmět: ABC č. 20/55 - Laurin & Klement typ FOD; loď Vodouch |
|
|
Na stáncích vyšlo 29.9.10. Obsah:
- Historický autobus Laurin & Klement typ FOD - Richard Vyškovský; M 1:35; 2 str.
- Loď Vodouch - Ladislav Badalec; M 1:72; 1 str.
- Loutkové divadlo Bitva o Excalibur - předsekávanka, vložená příloha; dvojlist
... jsem se zase urval z řetězu a koupil jsem si letos už třetí ABC. Pojal jsem to jako takovou česko-slovenskou demonstraci, jelikož jsem na Václaváku potkal slovenského kolegu Miša (MIO), a tak jsme společně přepadli nejbližší stánek. Měli tam jen dva kusy ABC, tak jsme stánek vyplenili .
Tož co tu máme na 3Déčkách :
Přátelé díla arch. Vyškovského dostávají další kousek. Foto autobusku vám nyní neukážu, jelikož web ABC nestíhá a i několik dní po vydání časopisu tam stále visí info o předchozím čísle.
Historický busík Laurin & Klement typ FOD střední velikosti pro 12-14 osob z r. 1909 je zpracován v tradičním "RV-duchu". Do dlouhé řady těchto veteránů dobře zapadne, ovšem je tentokrát zpracován v měřítku o chlup menším - 1:35, nikoli běžném 1:32 - asi aby se vešel na 2 strany. Ploše ale ukusuje značný prostor relativní novinka u veteránů RV - podstavec, čili kus dlažby s názvem vozu. Autobus nemá vypracován interiér.
Kvalita tisku je solidní, snad jen lehounká tendence ke kropenatosti velkých ploch. Nad jedním z velkých oken kabiny mám lehce špinavý flek.
Pro sběratele RV-kousků nezbytný přírůstek .
Láďa Badalec, kosmofil a vodofil, nám přichystal další škuner, tentokrát dřevěné plavidlo z vltavských peřejí, které vozí připité britské turisty.
Model je možno sestavit v jednodušší a složitější verzi, která má prořezaná okna, prostý interiér a dokonce postavičky lidiček v oknech (myslím, že ne všichni jsou britští turisté).
Hodnotit samotný časopis mi nepřísluší. V natlakované grafice ála krabice od kukuřičných lupínků se ztrácím a topím. Sahám instinktivně po tlusté knize bez obrázků ...
Zahlédl jsem upoutávku na akci Prostějovský papír, která se koná 8.-9.10.
Čtyřstránkový komiks JAIL CITY, město v zajetí je psán upé megakrutě hustým způsobem:
... byl to hustej týpek, co uměl lítal na stíhačkách jako v ňákym hollyvůdskym filmu.
Obrat "uměl lítal" jsem opsal přesně, nebojte. Slova "ňákym hollyvůdskym" jistojistě vzbudila Karla Čapka a jeho duch začne redakci ABC v noci strašit.
Sou tam indoši! Vodpravdový indiáni, mami!
Slova "sou" a "vodpravdový" bohužel nezachytil můj antivirový program, ale měl by.
I když písmo v bublinách vypadá jakoby od ruky, je to samozřejmě počítačový font - kdo by se s tím dneska mazal ručně. Takže tam můžeme zahlédnout třeba typický nechtěný dvojstisk na klávesnici, který vyústí v uvozovky:
... k večeru se vraceli" tou nekonečnou ...
Nevím, kam se pořine zápletka, ale řekl bych, že hlavní mladý hrdina se s mámou dostane do minulosti na divokém Západě, což je velmi originální časový skok. Ne, nemají auto Škoda 120, mají trochu novější, a nepůjde o husity, ale o indiány a kchauboje, co krměj olovem vopravdu děsně rychle.
Upoutávka na pokračování na konci časopisu slibuje "opravdové indiánské vraždění", takže doufám, že ostří hoši začnou svou misi v redakci . Pracují zřejmě pod takovým tlakem, že tam není síla, která by opravila chyby i v rámci mega-kůl jazyka, kterým zřejmě tedy asi mluví mládež. Takový lehký panic management.
No... kde že mám tu knihu?
Co vyjde stříhacího v ABC příště:
- Afrika 1942 - sympatické válečné diorámátko s tanky Matilda a PzKfw III v M 1:87.
- Raft - stylizovaný člun se čtyřmi figurkami v M 1:24. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rorschach
|
Zaslal: 3.10.2010 13:53 ne Předmět: |
|
|
aj mam nad oknom lehce špinavý flek. _________________ Vy to asi nechápete... Já tu nejsem zamčený s vámi, to vy tu jste zamčeni se mnou! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Radek Bitter
|
Zaslal: 3.10.2010 14:23 ne Předmět: |
|
|
Jestli je to na prave straně za řidičem, tak to tam mám taky, ale neni to nic drastického.
Navíc je to i na fotce slepeného modelu. _________________ Čum sem, čum tam. Já taky čumím. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tomys Moderátor

|
Zaslal: 3.10.2010 18:05 ne Předmět: |
|
|
Neřeším - Vyškovánka mne nebere....Ale Vodouch je nádhernej. Klasickej Láďa Badalec... no a je třeba dodat že se už najelo na systém max. 3 stránky se šmikajdama. Bohužel. sakra to bych radši bětoval návodky na web. hlavně aby byly šmikajdy. _________________ This is SPARTA !!!!! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vojta Č. Moderátor

|
Zaslal: 3.10.2010 22:55 ne Předmět: |
|
|
Rorschach napsal: |
aj mam nad oknom lehce špinavý flek. |
OT:
Zrovna u tebe se neni čemu divit. A co ti připomíná?  _________________ Př_dst_v_v_st j_ d_l_ž_t_jš_ n_ž zn_l_st. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vojta Č. Moderátor

|
Zaslal: 4.10.2010 15:29 po Předmět: |
|
|
Tak iABC se konečně pohnulo, takže obrázky tu:
Vodouch:
a busík:
 _________________ Př_dst_v_v_st j_ d_l_ž_t_jš_ n_ž zn_l_st. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rorschach
|
Zaslal: 4.10.2010 16:05 po Předmět: |
|
|
Vojta Č. napsal: |
Rorschach napsal: |
aj mam nad oknom lehce špinavý flek. |
OT:
Zrovna u tebe se neni čemu divit. A co ti připomíná?  |
krásne nebo a tebe?  _________________ Vy to asi nechápete... Já tu nejsem zamčený s vámi, to vy tu jste zamčeni se mnou! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mikuláš

|
Zaslal: 4.10.2010 19:29 po Předmět: |
|
|
Loďka spolu s novým dílkem RV může být i připomínkou loňské výstavy RV v muzeu Karlova mostu - vždyť kotviště těchto lodí je v sousedství muzea. _________________ Význam zkratky ČD? Čekej dobrodružství! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|