| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
wedge

|
Zaslal: 11.6.2007 14:37 po Předmět: Raketoplán Atlantis / Betexa / 1:72 |
|
|
| Nemáte prosím někdo zkušenosti s tímto modelem? na co si dát bacha a čemu předejít? Prosím podělte se, máte-li o co...děkuji |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
B@F

|
Zaslal: 18.6.2007 14:03 po Předmět: |
|
|
Jo, mám ho doma.
Na co si dát bacha? Abys ho náhodou omylem nekoupil :
Lesklý tvrdý papír, na kterém mizerně drží lepidlo a špatně se tvaruje. Navíc formát, který se nevejde do skeneru A4.
Dost chyb. Autor zřejmě nevěděl, jak v tom editoru, ve kterém to kreslil, používat uchopování. Hlavní nosník křídla má na každé půlce jiné vzepětí, některé čáry na sobě vyloženě nesedí (jsou i našikmo), některé díly po slepení nesedí třeba o dvě - tři desetiny mm (a to jsem zatím slepil jen toho Magellana), symetrické poloviny jednoho dílu jsou kresleny zvlášť a každá jinak (a vypadají skoro jako klikané od ruky, viz např. držák té družice) a tak dále.
Nápisy na raketoplánu mě dostaly. Někde za kabinou je takové malé šedé pole, ve kterém stojí něco jako: hgdghdk hgfdhhfg gfhdgjfh hgdfjh. Problém je v tom, že je to dost dobře čitelné, což asi autor nechtěl . Stejně jsou "vylepšeny" všechny monitory v kabině (navíc na některých jsou ty nápisy vzhůru nohama), ale tam se naštěstí dají nenápadně začernit.
Verdikt: vystřihovánka pro masochisty. Teoreticky se z toho dá postavit hezký model, ale té zbytečné práce ... spíš bych doporučil Endeavour z abc. _________________ ...to boldly glue what no man has glued before... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
wedge

|
Zaslal: 18.6.2007 15:53 po Předmět: |
|
|
bohužel přišla pozdě a já už Atlantise mam 2x. Mno málem sem se do něj už pustil,j eště že mě zlákal ten LM. Asi vydržím až budu mít více zkušeností.
Na nadpis jsem koukal - docela hukot nejsem vážně puntičkář (tak fajn ale jen trochu) ale ty písmena asi nahradily nudné a zavedené "CUT HERE FOR EMERGENCY RESCUE" a nadpis co je na modelu "danger" paradoxně nahradil postup záchrany a to :
1. Remove two fasteners
2. Push button to open door
3. Squeeze and pull "T" handle to jettison
A Endeavoura si take nechávam ... asi řeknu přítelkyni (má scaner, kterej to myslim zvládne) a trochu Atlantise poupravím
Děkuji za rady ... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
wedge

|
Zaslal: 31.3.2008 22:48 po Předmět: |
|
|
Po dlouhém přemlouvání sebe sama jsem střihnul do atlantise , rozhodl jsem se pro zavřený nákladový prostor bez možnosti otevírání (pokud má někdo pádné argumenty proč bych tak něměl činit , rád si je poslechnu v podstatě mam ty samé jako u Endeavoura z abc , který je někde níže. Model mam 2x , takže neni problem když budu mít nepřekonatelnou potřebu - vnitřek udělat ke 2. modelu Bohužel se to má s konstrukcí tak , že nepřesnosti jsou mnohdy (v takovém měřítku) opravdu značné a bude asi celkem problem provest správnou nivelaci Každopádně se o to pokusím a hurá do něj ! Jen pro informaci , začal jsem podlepením a teď pomaloučku vystřihávam velké obdélníky , takže neni co fotit  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
wedge

|
Zaslal: 5.4.2008 19:45 so Předmět: |
|
|
začínám odzadu , myslím že nemá smysl popisovat o co se jedná ...jinak zatím všechno sedí tak jak má
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Tomys Moderátor

|
Zaslal: 6.4.2008 10:35 ne Předmět: |
|
|
Ták na tohle jsem móc zvědavej, páč pokud se nikde nezasekneš, tak do toho pujdu taky. Jen dotaz. Taky se ti vyškubávánka místo bílé mění do žluta? Prostě papír nějak rychle stárne? _________________
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
wedge

|
Zaslal: 6.4.2008 11:21 ne Předmět: |
|
|
Zatím ne , i přestože tento model jsem koupil v antikvariátu , kde už nějakou dobu byl , tak je papír bílý. to jen ten foťák i když je světlo dobře nastavené nevzal čistě bílou - dnes to vyfotím i s elevonama na denním světle , tak to bude snad v pohodě. Papír je zatím OK  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Tomys Moderátor

|
Zaslal: 6.4.2008 11:46 ne Předmět: |
|
|
Tak to máš dobrý , mě se zdá, že ten papír mi začíná žloutnout. Tím končím toto malé OT.  _________________
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
wedge

|
Zaslal: 6.4.2008 12:06 ne Předmět: |
|
|
Myslím že to moc OT nebylo Nicméně tady jsou slibované fotky...nechám směrovku otevřenou na Aerodynamickou brzdu ,protože se asi pokusím o přistání i s padáčkem...ale to je hodně "asi" Zatím všechno sedí jak má.
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
wedge

|
Zaslal: 12.4.2008 19:27 so Předmět: |
|
|
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
wedge

|
Zaslal: 13.4.2008 12:39 ne Předmět: |
|
|
Trošku jsem ho ošlehal , vypadá snad trošku lépe ...až dám dokupy předek , tak doošlehám ještě zbytek bílou sádrou. Stejně tak vyditelné spoje se pokusím zahladit. Snad něco do do rána do 4 ještě zvládnu , pak razím na Flying rhino na boletky.Teď je na řadě podvozek a pak interier .
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
wedge

|
Zaslal: 4.5.2008 23:36 ne Předmět: |
|
|
Malý pokrok - zatím mam hotový jen kokpit a přední podvozek , ale chvilku jsem byl mimo...doufám že mi to bude nějak pasovat , páč to je opravdu nosnej prvek vzhledu raketoplánku...Ta špice mi nahání hrůzu. Nějaký nápad na dostatečně pevnou průhlednou folii? mě napadl obal na cd... (takový ten pevnější kvalitnější )
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
B@F

|
Zaslal: 5.5.2008 11:11 po Předmět: |
|
|
Na nejakych fotkach jsem videl v podlaze prulezy na spodni palubu, tady nevidim nic. Pamatuju si to spatne, nebo soudruzi z Betexy udelali chybu? _________________ ...to boldly glue what no man has glued before... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
wedge

|
Zaslal: 5.5.2008 17:55 po Předmět: |
|
|
Na modelu je průlez na obytnou palubu vyznačen , ale už z konstrukce raketoplánu je na místě , na které je předními okny hoodně špatně vidět a stropními to neni o nic lepší. Protože Betexa nemá zpracovanou spodní palubu (a já to měnit nebudu ) , tak nemá smysl podle mě narušit pevnost konstrukce tím , že si tam vyřežu díru Ale jinak kdyby někdo zpracovával okenko ve vstupním poklopu , tak by to smysl mělo
Na první fotce je i průlez vidět pod levým panelem |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
wedge

|
Zaslal: 8.5.2008 17:26 čt Předmět: |
|
|
něco málo doděláno - konkretně rcs system přední podvozková noha s kolečkama
 |