Obsah fóra Papírové modelářství CZ Obsah fóra Papírové modelářství CZ
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 


Stavíte vystřihovánku nebo její kopii?
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Papírové modelářství CZ -> POZOR, přihlašte se na nové fórum zde: http://www.papirovemodelarstvi.cz/phpBB3/index.php
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Papírové modely lepím od začátku kariéry
hned ze stavebnice
78%
 78%  [ 39 ]
zásadně kopii, originál si šetřím
12%
 12%  [ 6 ]
kupuju víc stavebnic
8%
 8%  [ 4 ]
naučil sem se na modelech z Internetu
2%
 2%  [ 1 ]
Celkem hlasů : 50

Autor Zpráva
mech1
Administrátor


Založen: 9.2.2006
Příspěvky: 514

PříspěvekZaslal: 6.3.2006 22:23 po    Předmět: Stavíte vystřihovánku nebo její kopii? Citovat

Moje otázka není úplně košér, ale stejně bych se rád zeptal.
Mám spoustu překrásných modelů a začánající volšové ruce. Chtěl sem naučit lepit na modelech vytištěných k Internetu, ale pořád mě to táhne k těm krásným vystřihovánkám.

Nojo, jenže když ji teď sprasím (nebo i později) už si ji nebudu moct koupit, páč prostě nebude. Jenže to mě mrzí, protože ty modely maj pro mě i sběratelskou hodnotu.
Tak nevím, jestli řeším kraviny a stejně nikdy nebudu jako Bernie, aby mě to muselo mrzet. Nebo mám stavět kopie, nebo kupovat víc vystřihovánek (třbe 3x Kraze) Sad
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
krajda1



Založen: 7.2.2006
Příspěvky: 16
Bydliště: Domaželice

PříspěvekZaslal: 6.3.2006 22:31 po    Předmět: Citovat

Já mam stejnej problém, když du pracovat tak potřebuju dvě levý rukavice Laughing Ja to udělal tak, že jsem si model okopíroval černobíle postavil ho a teď stavím originál, ale se s každým novým dílem se bojím Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pawell



Založen: 11.2.2006
Příspěvky: 346
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: 6.3.2006 22:38 po    Předmět: Citovat

ja stavim hned ze stavebnice, ale pravda je, ze zvazuju, co vlastne s tim - nejde mi o to, ze bych si chtel nechavat model i v "placaty verzi" a vlastne se ani nebojim toho, ze neco zkazim - ne ze by se to nestavalo, ale to uz je zivot - ale obcas bych potreboval nekterej dil dvakrat bo i vickrat pro zdurazneni plasticnosti - typicky treba vnitrky kokpitu, kde byva udelana placka a na ni stinovanim naznaceny zebra a podobny nerovnosti a ja bych treba rad zebra vyrezal z jednoho dilu a nalepil je na druhej placatej tam, kam patrej (uh, at zijou jednoduchy formulace). nejak jsem se k tomu zatim nedostal, navic dalsi vec, kterou budu delat, je stejne download, kde si to muzu klidne vickrat vytisknout, takze se reseni stejne posouva na neurcito, ale uvazoval jsem bud o porizeni barevny fotokopie celyho modelu pred zacatkem stavby anebo o scanu a naslednym tisteni tech dilu, co potrebuju... problem samozrejme je v tom, ze jsem linej shanet reference na copy centra a podobny zivnosti, abych se mohl rozhodnout...
_________________
P.

(\__/) zZZzzZZzzZZZZ
(='.'=)
(")_(")
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Tomys
Moderátor


Založen: 7.2.2006
Příspěvky: 2434
Bydliště: Sparta, Greece

PříspěvekZaslal: 6.3.2006 22:54 po    Předmět: Citovat

já u prvních modelů holt riskoval..ale nebyl problém ho sehnat znova..mno a dnes už většinou vše klapne napoprvé..i když formule od Fórum Týmu mě donutili koupit kousek navíc páč sem to dokázal zvorat.. Embarassed ..ale rozhodně nebudu kupovat vše dvakrát..už takle mám plnou skřínku 2d modelů + další plastikových modelů,na které se už asi nedostane..ale kdo ví?
_________________
This is SPARTA !!!!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
bernie
Administrátor


Založen: 7.2.2006
Příspěvky: 1521
Bydliště: Viničné Šumice - Brno Venkov

PříspěvekZaslal: 7.3.2006 7:39 út    Předmět: Citovat

Stavím vystřihovánku, ale než si říznu do živýho, tak si udělám 1-2 čb kopie na "brystol" 80g/m2 jako pomůcku pro uchování přehledu o zpracovaném /např u KrAZe mi chybí postavit díly už z "pouhých" 9ti stran/, aktuálně chybějících dílech, zdroj náhradních dílů, zdroj dílů pro úpravy.....
většinou mám i scan a na to cd nacpu i fotky ze stavby a fotky hotového modelu, pak je to komplet.
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
mech1
Administrátor


Založen: 9.2.2006
Příspěvky: 514

PříspěvekZaslal: 7.3.2006 8:35 út    Předmět: Citovat

Hmm, tak to dělám asi stejně.

Já to nejdřív oscenuju, pak si vytisknu všechny díly černobíle. Stavím z originální stavebnice a jak dle návodu tak dle černobílých dílů (někdy už nevím, jak se má díl vlastně orýhovat) a monografie.

A když mě někdy rupne, že si to chci postavit znova a lépe, a stavebnice už nebude k dostání (jako že ne), tak si to holt vytisknu a postavím ...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
tom59herder



Založen: 1.3.2006
Příspěvky: 105
Bydliště: Liberec

PříspěvekZaslal: 7.3.2006 8:54 út    Předmět: Citovat

Postupuji podobně, nový model oskenuji a vypálím na CD. Asi jsem hloupý, že důvěřuji novým technologiím, ale tak již vlastním archív mnoha vystřihovánek z internetu, ábíček a jiných zdrojů. Také je možno si model v grafických programech upravit, viz Bernie a jeho T34. Tento postup má jednu nevýhodu v tom, že musím stále sledovat technologický vývoj a pravidelně ukládat na aktuální zálohovací media, nyní tedy na DVD. No a pak to tedy risknu a stavím originál, ovšem dlouho se lámu, abych nůžkami do některé vystřihovánky zajel. Někdy také nejprve postavím černobílou verzi.
_________________
http://www.tom59herder.com/news.php
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Franta Wolf



Založen: 22.2.2006
Příspěvky: 26
Bydliště: Bukovina 6, 441 01 Podbořany

PříspěvekZaslal: 7.3.2006 10:44 út    Předmět: Citovat

Problém... Ábíčko kupuju dvakrát, protože mě může vzít čert, když na druhé straně vystřihovánky je první strana jiné vystřihovánky. Zatím se mi nepovedlo získat skener, který by mě uspokojil a barevné kopie pořád stojí víc než to ABC navíc. Ale u ostatních modelů mé kapesné nestačí. tak je štosuju a doufám, že jednou ten skener někdo vymyslí (co s BETEXOU, která je větší než A4), a pak budu zálohovat a zálohovat...
_________________
Vlk

Jo, normální je vlastnit 2 - 3 originály a několik skenů - samozřejmě pro vlastní potřebu!!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Miloš D.



Založen: 10.2.2006
Příspěvky: 362
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: 7.3.2006 14:54 út    Předmět: Citovat

Tak sleduji, že jsem na tom podobně. Než tnu do živého, udělám si scan a 1-2 čb kopie, jedna slouží k podlepování, druhá pak slouží pro sledování značek ohybů a míst přilepení dílů z rubu, po ukončení stavby je pak vložena do domácího ćb archivu. U modelů, kde plánuji úpravy a cena je přiměřená kupuji hned dva kousky, zůstane-li druhý neporušen je v archivu uložen barevný výtisk.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Beny



Založen: 1.3.2006
Příspěvky: 292
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: 7.3.2006 16:51 út    Předmět: Citovat

Taky to delam podobne, jen kopie si delam barevne (slusna vybava v praci- scaner, barev. kopirka i laserove tiskarny). K tomu postavit si model modelu v meritku 1:1 jsem se tedy nikdy nedokopal, prirozena lenost a touha mit TO mi v tom zabranuje. Kopie potom pouzivam jak na kontrolu stavby, tak na doplneni nekterych dilu, ktere chci udelat plasticky. Proto taky tisknu hned na papiry ruzne gramaze. Jenom je problem s barevnosti. Trefit se alespon pobliz puvodni barevnosti je dost problem, stoji to dost papiru a stejne jeste tyto dily potom, pokud to jde, vetsinou beru vodovkama. Mate s tim nekdo zkusenosti? Jiny muj problem je, ze stavim vetsinou chalupy a jine hrady a laser je moc leskly tak se to snazim zase trochu upatlat. Nema nekdo tip, jak to resit globalne, tedy zmatnet leskly tisk?
Beny
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Roman V.



Založen: 8.2.2006
Příspěvky: 803
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: 7.3.2006 18:58 út    Předmět: Citovat

Jak tak tak koukám,všichni si své modely stráží jako oko v hlavě.Já na tom nejsem jinak.Model dvakrát okopíruji a z kopií stavím model.K modelu si ale vždy posháním hromadu podkladů a to mi potom někdy nestačí ani ty dvě kopie.Ta plastičnost u mě vítězí.Já ale dělám bojovku.V případě staveb toto nejde.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
B@F



Založen: 10.2.2006
Příspěvky: 466
Bydliště: Louny

PříspěvekZaslal: 7.3.2006 19:05 út    Předmět: Citovat

Franta Wolf napsal:
...co s BETEXOU, která je větší než A4...
Jestli ono to nebude schválně proto, aby to lidi nemohli skenovat Smile
Kdo ví, co ještě není pirátství a co už jo...
K původnímu hlasování: zatím jsem lepil buď hned naostro (kopírka je na h&%$# a skener nebyl) nebo z internetu. Dneska, kdy už mám přístup k docela slušnému skeneru, budu nejspíš všechno před lepením zálohovat. Dotisk dílů k originál vystřihovánce nevidím jako nejlepší volbu (barva a hlavně měřítko), když už, tak bych lepil radši kompletní scan. Btw., mám na mušce lokomotivu Moravia - provedl jsem pár úprav a zkusím ji spachtit v há-nulce... uvidíme Cool
Franta Wolf napsal:
...laser je moc leskly tak se to snazim zase trochu upatlat...
Podle mně je lepší inkoust, ale nevím, co by s obvykle dost velkými plochami hradů udělal.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Standa F.
Administrátor


Založen: 10.2.2006
Příspěvky: 1563
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: 7.3.2006 19:07 út    Předmět: Citovat

Óó, nechť jsou blahoslaveny šťastné děti, které popadnou vyčihovánku a číhají a číhají, až ji celou vyčíhají a pak vyhodí Very Happy . Dělám to podobně, pokrok technologií naštěstí dovoluje originál všelijak zálohovat a kopírovat.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
old_Mr_Grim
Moderátor


Založen: 7.2.2006
Příspěvky: 882
Bydliště: Jindřichův Hradec

PříspěvekZaslal: 7.3.2006 19:10 út    Předmět: Citovat

i ja se pridam, tez si modely "skenuju" a xeroxuju Smile a taky stavim primo ze stavebnice. ale jak uz tu bylo receno, obcas by bodly dily navic. je skoda ze se neda od vyrobce objednat treba nejakej nahradni dil.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Bambulo



Založen: 7.2.2006
Příspěvky: 131
Bydliště: Nitra , Slovensko

PříspěvekZaslal: 7.3.2006 21:11 út    Předmět: Citovat

Shocked ze toto mna nenapadlo , kopirovat si originaly ... a tolko krat som sa skriabal v brade koli nejakemu stratenemu , pripadne nie najlepsie zlepenemu dielcu .... sa normalne hambim sam pred sebou Embarassed
... nuz co , clovek sa uci cely zivot
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Papírové modelářství CZ -> POZOR, přihlašte se na nové fórum zde: http://www.papirovemodelarstvi.cz/phpBB3/index.php Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Strana 1 z 3

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com